AmstelveenZ

Fietsendieven sloegen vorig jaar bijna 500 keer toe in Amstelveen

Amstelveen - Fietsendieven hebben vorig jaar flink huisgehouden in Amstelveen. In een jaar tijd werden bijna 500 aangiftes gedaan van fietsdiefstal. Het werkelijke aantal diefstallen ligt vermoedelijk hoger, omdat niet iedereen aangifte doet. 

Per duizend huishoudens worden er circa tien fietsen gestolen. Dat is veel, maar in veel andere gemeenten in Noord-Holland zijn de cijfers nog schrikbarender.

In Zandvoort, Haarlem en Amsterdam worden meer dan twee keer zoveel fietsen gestolen,  met meer dan 20 fietsdiefstallen per 1.000 huishoudens, zo blijkt uit onderzoek van Independer, gebaseerd op data van de politie en het CBS.Overigens werden in Amsterdam (dat bijna tien keer zo groot is als Amstelveen in inwoneraantal) in één jaar bijna 11.000 fietsen gestolen. 

De Amstelveense politie waarschuwt inwoners geregeld dat fietsendieven zeer actief zijn in Amstelveen. Goed op slot zetten van je stalen ros (bij voorkeur met twee sloten en vastgemaakt aan een vast object) is het beste devies, maar dat doet lang niet iedereen. Dieven hebben het meer en meer voorzien op elektrische fietsen.

Elektrische fietsen

Michel Ypma, expert woonverzekeringen bij Independer wijst erop dat eigenaren van elektrische fietsen verplicht zijn  diefstal bij de politie de te melden als zij aanspraak wilt maken op een vergoeding van de verzekering. 'Het aantal elektrische fietsen is toegenomen en dit kan ook een deel van de stijging van de aangiftes verklaren,'  


Meer nieuws

Kunst & Cultuur 17 mei 2024 11:59

Schouwburg Amstelveen: voorverkoop seizoen 2024/2025 op 25 mei van start

Amstelveen - Schouwburg Amstelveen start de online voorverkoop voor het seizoen 2024-2025 op zaterdag 25 mei om 10.00 uur. Op het programma staan ruim 250 voorstellingen vol bekende cabaretnamen, vrolijk jeugdtheater, toptoneel, adembenemende dans en grote musicals.

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur 17 mei 2024 11:28

Historische route van 13km langs Groenelaan, Waardhuizen, Nes

Amstelveen - Gemeente Amstelveen is weer een nieuwe historische route rijker. Het is inmiddels de vierde historische route in de gemeente. Deze route combineert de rust en natuur van de Bovenkerkerpolder met het dorpse karakter van Nes en het meer stedelijke landschap van Groenelaan en Waardhuizen; de route voert grotendeels door de polder en langs rivier de Amstel.

112 17 mei 2024 09:49

Zware aanrijding op kruising Legmeerdijk/N201

Amstelveen / Aalsmeer - Op de kruising van de Legmeerdijk met de N201 heeft donderdagavond een ernstig ongeval plaatsgevonden. Twee auto's botsten op elkaar met veel schade tot gevolg.

Verkeer & Vervoer 16 mei 2024 15:53

Brug Ouderkerk na aanpassingen weer volledig in gebruik: ook voor scheepvaart

Amstelveen / Ouderkerk - Na diverse aanpassingen en na meerdere testen, kan Brug Ouderkerk weer volledig bediend worden. Het wegverkeer kon op 14 mei al gebruik maken van de brug na de laatste storing, vandaag (donderdag 16 mei) is ook de stremming voor scheepvaart hoger dan 2.90 meter opgeheven.