Wethouder Herbert Raat voor de ingang van wijkcentrum Westend met inwoner en vrijwilliger Ernst van Leenen, handhavers en wijkagent Radjin Kalikadien

Fietsenrekken verplaatst voor verkeersveiligheid Westwijkplein

Amstelveen - Om de verkeersveiligheid op Westwijkplein te vergroten, heeft de gemeente op advies van handhaving en politie de fietsenrekken op het plein verwijderd en naar de ingangen van het winkelcentrum verplaatst. Dit geeft  beter de mogelijkheid om op te treden tegen (elektrische) fietsers die voor gevaarlijke situaties kunnen zorgen in combinatie met voetgangers. Het plein is namelijk een voetgangersgebied.

Fietsenrekken

De fietsenrekken zijn afgelopen week verplaatst. De aanpassingen zijn het gevolg van overleggen die wethouder Herbert Raat (verkeer) en een verkeerskundige ter plekke hebben gehad met betrokken wijkbewoners en vrijwilligers van wijkcentrum Westend, handhaving en politie.

Gevaarlijke situaties

Er ontstaan met name gevaarlijke situaties als, vaak oudere, bezoekers van het wijkcentrum naar buiten komen en geconfronteerd worden met (elektrische) fietsers en scooterrijders. 'De fietsenrekken bij de supermarkt en de bibliotheek kunnen voor verwarring zorgen over of hier gefietst mag worden of niet', zegt wethouder Raat. 'Daarom is besloten om de fietsenrekken op deze locaties te verwijderen en te verplaatsen naar de ingangen van het winkelcentrum, aan de zuidzijde ter hoogte van de parkeerplaats en aan de oostzijde ter hoogte van de viskraam bij de Asserring. Dit geeft handhaving beter de mogelijkheid om fietsers en scooterrijders aan te spreken op hun gedrag en hen erop te wijzen dat het winkelcentrum een voetgangersgebied is. We hopen dat de verkeersdeelnemers nu beter rekening met elkaar gaan houden.'

Voetgangersgebied

Wijkbewoners, vrijwilligers bij wijkcentrum Westend en raadsleden hadden melding gemaakt van een gevaarlijke situatie op het gebied van verkeersveiligheid op het Westwijkplein. De gemeente hoopt dat met het verplaatsen van de fietsenrekken naar de ingangen van het winkelplein, in combinatie met extra surveillance door handhaving, het voor (elektrische) fietsers snel duidelijk wordt dat hier niet gefietst mag worden. De nieuwe situatie wordt na de zomer geëvalueerd.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 09:17

Pluktuin Zorgvlied geopend

Amstelveen - Afgelopen week is op gedenkpark Zorgvlied een bijzondere tuin geopend: een natuurlijke bloemenpluktuin. Burgemeester Tjapko Poppens was hierbij aanwezig. Naasten die op Zorgvlied een graf van dierbare bezoeken, kunnen in de pluktuin een paar bloemen plukken en bij het graf neerleggen.

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur gisteren 12:20

Bloesempark Amsterdamse bos in bloei

Amstelveen - De bloeiperiode van het Bloesempark in het Amsterdamse bos is officieel aangebroken.