EvL, Rob Franken
112

Fietser gewond bij aanrijding op DDI-kruispunt A9/Stadshart

Amstelveen - Bij de afrit van Rijksweg A9 nabij Stadshart Amstelveen is vrijdagmiddag een fietser gewond geraakt bij een aanrijding met een auto.

De hulpdiensten, waaronder een Mobiel Medisch Team, werden opgeroepen. Het slachtoffer is met spoed overgebracht naar een ziekenhuis.

112_aanrijding_kkp_amstelveen_rf2.jpg
Foto's: EvL, Rob Franken

De politie heeft een deel van afrit afgezet en doet onderzoek naar de toedracht. Ook Verkeers Ongevallen Analyse is gearriveerd. Het is nog onduidelijk wat de toedracht is van het ongeval.

DDI

Het DDI-verkeersknooppunt bij de A9/Stadshart  (DDI staat voor 'Diverging Diamond Interchange') wordt door verkeersdeelnemers geregeld als onoverzichtelijk ervaren. Sinds de aanleg, vanwege de verbreding van de A9, hebben er al diverse ongevallen plaatsgevonden. Begin augustus botsten een vrachtwagen en een bus nog op elkaar


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:00

Samir ging viral op TikTok, Hypnose is zijn nieuwe single

Amstelveen - Samir (19) is geboren en getogen in Amstelveen en zit in 6VWO op het Keizer Karel College. In de zomer van 2022 ging hij op TikTok viral met zijn nummer Safari. Momenteel werkt hij hard aan zijn muziekcarrière en is zijn nieuwe single Hypnose half februari uitgekomen.

Winkels gisteren 09:00

WOW-effect: nieuwe winkel MADDOX in Stadshart

Amstelveen - Met de opening van een compleet nieuw filiaal in het Rembrandthof in winkelcentrum Stadshart Amstelveen heeft modewinkel MADDOX afgelopen maand een nieuwe bladzijde in het (familie-)boek opengeslagen. Eén van de laatste échte Amstelveense familiebedrijven in het Stadshart heeft een grote stap naar de toekomst gezet door de heren- en damesmodezaak samen te voegen. Het resultaat is een indrukwekkende en ruime, maar nog altijd prettige modezaak, met een uitgebalanceerde collectie trending modemerken.

Sport 1 mrt. 2024 15:17

College B&W Amstelveen gaat rennen

Amstelveen - Tussen de meer dan vijfduizend deelnemers aan de KPMG Lentemarathon Amstelveen, op 17 maart aanstaande, lopen ook vier leden van het College van B en W mee. Wethouders Floor Gordon, Adam Elzakalai, Frank Berkhout en burgemeester Tjapko Poppens lopen gezamenlijk de estafette-marathon.

Algemeen 1 mrt. 2024 10:45

De bouwers van de A9: Irien Remery

Amstelveen/Ouderkerk - De verbreding van de A9 bij Amstelveen en Ouderkerk (tussen knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht) kan niet zonder alle uitvoerders en andere bouwers die buiten aan het werk zijn. Een aantal van hen stellen we voor in de regelmatig terugkerende rubriek 'De bouwers van de A9 Badhoevedorp-Holendrecht'. In deze aflevering stellen we Irien Remery voor. Irien deed aanvankelijk een opleiding voor lerares tekenen en handvaardigheid, maar belandde in de bouw en daar werkt ze inmiddels al 30 jaar (!) tot volle tevredenheid.