De politie deed gisterenavond urenlang uitgebreid onderzoek naar de toedracht van de aanrijding [Foto, VLN, Vivian Tusveld]
112

Fietser overleden na ernstige aanrijding Van der Hooplaan Amstelveen

Amstelveen - De fietser die maandagavond ernstig gewond raakte bij een zwaar verkeersongeval aan de Van der Hooplaan in Amstelveen is aan zijn verwondingen overleden. Dat heeft de politie bekend gemaakt. Het gaat om een 86-jarige man. De politie zoekt getuigen van de aanrijding.  

Het ongeval tussen de 86-jarige fietser en een personenvoertuig gebeurde rond 18.00 uur.. De bestuurder van het voertuig is volgens procedure gisteravond meegenomen naar het politiebureau.

Onderzoek

Een rechercheteam dat gespecialiseerd is in ernstige verkeersongevallen startte gisterenavond een uitvoerig onderzoek naar de toedracht van de  aanrijding. Daarvoor werd de weg urenlang afgesloten. De dienst Verkeersongevallen Analyse deed onder andere remproeven, de auto werd daarna ook meegenomen voor nader onderzoek.

De politie meldt dat  er gisteravond veel mensen op straat of onderweg naar huis waren. Het onderzoeksteam komt dan ook graag in contact met mensen die getuige waren van deze heftige aanrijding, of mogelijk over beeldmateriaal beschikken dat kan helpen bij het onderzoek.

Getuigenoproep

Mensen die informatie hebben voor de politie of over beeldmateriaal beschikken kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 of online een tipformulier (klik hier) invullen. Hier kan ook beeldmateriaal geupload worden. Anoniem melden kan ook, via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 09:26

Stemmen op nieuw kunstwerk in wijkpark Middenhoven

Amstelveen - In Wijkpark Middenhoven komt een nieuw kunstvriendelijk kunstwerk. De Adviescommissie Beeldende Kunst (ABK) heeft kunstenaar Cindy Bakker geselecteerd voor dit kunstwerk. Zij maakte twee schetsontwerpen. Amstelveners kunnen via denkmee.amstelveen.nl stemmen op een van de twee werken.

Algemeen gisteren 15:53

Amstelveners laten subsidie voor groene gevel en verticale tuin links liggen

Amstelveen - Ondanks dat er een ruime subsidieregeling beschikbaar is, heeft de gemeente Amstelveen dit jaar exact nul subsidie-aanvragen van inwoners gehad voor het aanleggen van een zogenoemde ‘groene gevel’ of ‘verticale tuin’. Wel is er vraag naar subsidie voor groene (sedum) daken en geveltuintjes, maar ook die blijven achter.

Algemeen gisteren 13:52

'Streep door nieuw horecapaviljoen in recreatiegebied Poeloever Amstelveen'

Amstelveen - Amstelveen lijkt een ferme streep te hebben gezet door de ontwikkeling van een nieuw horeca-paviljoen aan De Poel. Over een nieuw paviljoen wordt al jaren gesproken, maar wethouder Herbert Raat geeft in een blog aan er inmiddels geen energie meer in te steken.

Amstelveen van voorheen 2 okt. 2022 20:53

Amstelveen van voorheen (319)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 319 een oude en bijzondere kopergravure getiteld ‘t Dorp Amstelveen.