VTF, Laurens Niezen
112

Fietsers betrokken bij ongevallen in Amstelveen en Aalsmeer

Amstelveen/Aalsmeer - Bij ongevallen in zowel Amstelveen als Aalsmeer zijn maandagmiddag fietsers gewond geraakt als gevolg van een aanrijding.

In Amstelveen ging het maandagmiddag rond half drie mis aan de Noorddammerweg. Daar kwam een auto in aanrijding met een fietsster bij een uitrit ter hoogte van Gunterstein. De fietsster belandde op het wegdek. De ambulancedienst heeft de vrouw vervolgens verzorgd, nadat diverse passanten direct te hulp waren geschoten.

112-Fietser_ongeval_westwijk.jpg
Een aanrijding tussen een fietsster een automobilist aan de Noorddammerweg in Amstelveen

Motor en fiets in aanrijding

In Aalsmeer ging het omstreeks kwart over vijf mis aan de Ophelialaan. Daar kwam een motorrijder in aanrijding met een fietser ter hoogte van de Aalsmeerderweg.

Zowel de motorrijder als de fietser kwamen ten val, de motorrijder raakte daarbij niet gewond. De fietser is met onbekend letsel met spoed naar een ziekenhuis overgebracht. Zowel de fiets (krom voorwiel) als de motor raakten beschadigd.

112_vtf-fietsongevallen.jpg
Een motorrijder en een fietser botsten aan de Ophelialaan.

In beide gevallen kwam de politie ter plaatse om nader onderzoek te doen naar de toedracht van de aanrijding.

Foto's: VTF, Vivian Tusveld & Laurens Niezen


Meer nieuws

Gezondheid & welzijn gisteren 17:00

Gouden Koets voor Amstelveense ouderen

Amstelveen - Amstelveense ouderen kunnen vanaf vandaag gebruik maken van 'de Gouden Koets'; een uniek vervoersmiddel om ouderen uit hun isolement te halen en gratis vervoer aan te bieden naar Brentano-locaties voor activiteiten en uitjes.

Sport gisteren 08:00

Familie Gal over hun passie: Judo

Amstelveen - Jonathan Gal en zijn vrouw Nadia Oey zijn groot liefhebber van judo. Ook hun kinderen Charlie, Parker en Benjamin beoefenen deze sport. ‘Het is een sport waarin je leert stoeien, leert vallen en elkaar met respect behandelt. Je leert tegen een stootje kunnen, oefent in discipline en maakt een hoop lol met elkaar.’

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur 20 sep. 2021 18:24

Bosorganisatie betreurt verwarring die is ontstaan - dat was niet de bedoeling

Amstelveen -  De organisatie van het Amsterdamse Bos betreurt de verwarring die is ontstaan over het particiaptietraject rond het nieuw te vormen (honden-)beleid in het Amsterdamse bos, naar aanleiding van een recent gegeven webinar Hond & Natuur. 'Dat was niet de bedoeling,' stelt de organisatie op haar website.

Verkeer & Vervoer 20 sep. 2021 15:33

Bestuurder Floor Gordon: 'Beneluxbaan weer groen karakter teruggeven'

Amstelveen – In het najaar wordt gestart met het inzaaien en beplanten van de grond langs de Beneluxbaan. In totaal komen langs de Beneluxbaan, waar veel groen verdween door de aanleg van de Amstelveenlijn 23.795 nieuwe heesters en 219 nieuwe bomen terug.