'Fietsers en voetgangers te laat geïnformeerd over werkzaamheden'

'Fietsers en voetgangers te laat geïnformeerd over werkzaamheden' Foto: Cheimaa Aouni (GL). [Beeld: Katja Mali Fotografie]

Amstelveen – GroenLinks Amstelveen wil dat fietsers en voetgangers beter worden geïnformeerd over werkzaamheden rond de grootschalige projecten die worden uitgevoerd in Amstelveen.


- Lees verder onder deze advertentie -

De partij heeft daar op 29 januari 2019 in commissieverband om gevraagd, omdat bij de partij diverse klachten waren binnengekomen over het niet tijdig communiceren voor het verwijderen van twee fietsenstallingen en de onoverzichtelijke oversteekplaats voor voetgangers aan de Zonnestein.

Steigers

‘De komende jaren zal Amstelveen in de steigers staan, dit vanwege de verbreding van de A9 en door de inpassing van de toekomstige Amstelveenlijn. De fractie van GroenLinks Amstelveen heeft geconstateerd dat er een overmaat aan borden is neergezet om automobilisten op de Beneluxlaan te wijzen op de wegwerkzaamheden. Dit terwijl het verwijderen van twee fietsenstallingen aan de Zonnestein maar enkele dagen van tevoren is gecommuniceerd richting de inwoners’, zo meldt de partij.

Verbazing

Ook kwamen diverse klachten binnen over de onoverzichtelijke oversteekplaats aan  Zonnestein. GroenLinks raadslid Cheimaa Aouni: ‘Wij zijn verbaasd over het feit dat goede voorzieningen zijn getroffen voor het omleiden van de auto’s, maar te laat wordt gecommuniceerd over de voorzieningen voor de voetgangers en de fietsers’.

Verbeteren

De grootste oppositiepartij van Amstelveen heeft daarom mondelinge vragen gesteld aan de wethouder met als doel de communicatie richting fietsers en voetgangers te verbeteren. De wethouder gaf aan dat in de nieuwsbrief is aangegeven dat de fietsenstallingen verwijderd zouden worden.

Te laat

Bij Zonnestein is te laat gecommuniceerd, pas vier dagen van tevoren is een bord opgehangen, door een fout van de aannemer. In het vervolg zal de termijn van drie weken gehanteerd worden, verzekerde de wethouder.  GroenLinks roept inwoners op om klachten over communicatie te melden bij de fractie, zodat deze aangekaart kunnen worden.

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties