Amstelveenz
112

Fietsers weigeren identiteit prijs te geven na overtredingen

Amstelveen/Buitenveldert - De politie kreeg gisteren tijdens verkeerscontroles in Amstelveen en Buitenveldert tot twee keer toe te maken met fietsers die weigerden hun identiteit prijs te geven nadat ze waren staandegehouden voor een verkeersovertreding.

Een 17-jarige jongedame wilde aanvankelijk niet meewerken aan het vaststellen van haar identiteit na een verkeersovertreding in Amstelveen en ook een fietser in Buitenveldert, die midden op de rijweg reed zonder verlichting, weigerde te zeggen wie hij was.

Identificatieplicht

Kennelijk waren de fietsers niet op de hoogte van de identificatieplicht. Iedereen vanaf 14 jaar moet een geldig identiteitsbewijs kunnen tonen als de politie daar om vraagt en het is strafbaar als je geen geldig bewijs kan tonen. Toen de dame door de agent werd geïnformeerd over de identificatieplicht, koos ze alsnog eieren voor haar geld, meldt agent Jeroen Heuts op Twitter.

De fietser in Buitenveldert kreeg uiteindelijk een bekeuring voor het niet tonen van zijn ID en het fietsen zonder licht. 


Meer nieuws

112 gisteren 15:23

Vrouw (44) in gestolen auto rijdt in op politievoertuig maar kan niet ontsnappen

Amstelveen - Na een achtervolging door Amstelveen en Oude Meer is gisterenavond een 44-jarige automobiliste, die rondreed in een gestolen voertuig, in de boeien geslagen door de politie. Ze reed tijdens de achtervolging in op een politievoertuig, maar het lukte haar niet aan de politie te ontkomen. 

112 28 mrt. 2023 17:33

Opnieuw aanrijding op Aalsmeerse 'ramprotonde'

Aalsmeer - Op de rotonde van de Burgemeester Kasteleinweg en de Dorpsstraat in Aalsmeer heeft dinsdag aan het einde van de middag opnieuw een ongeval plaatsgevonden.

Evenementen & Activiteiten 28 mrt. 2023 13:40

Magic Circus met Pasen in Amstelveen

Amstelveen - Het Amstelveens Paascircus komt er weer aan. Magic Circus is van 7 april (Goede Vrijdag) tot en met woensdag 12 april te bewonderen op het parkeerterrein naast De Meent.

Algemeen 28 mrt. 2023 13:37

Informatiemarkt duurzaamheid voor VvE’s

Amstelveen - Om Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) te ondersteunen bij het verduurzamen van hun gebouwen, organiseert de gemeente op woensdag 19 april een informatiemarkt. Er is onder meer aandacht voor het complexe besluitvormingsproces en de financieringsvraagstukken waar iedere VvE mee te maken heeft bij het verduurzamen van hun complex.

Algemeen 28 mrt. 2023 13:28

Amstelveen doet weer mee aan NK Tegelwippen

Amstelveen - Net als vorig jaar doet Amstelveen ook dit jaar weer mee aan de landelijke actie ‘NK Tegelwippen’. Hiermee moedigt de gemeente inwoners aan om hun tuin te vergroenen. Inwoners die hun tegels vervangen voor groen kunnen tot en met eind oktober hun oude tegels gratis laten ophalen.