Amstelveenz
112

Fietsers weigeren identiteit prijs te geven na overtredingen

Amstelveen/Buitenveldert - De politie kreeg gisteren tijdens verkeerscontroles in Amstelveen en Buitenveldert tot twee keer toe te maken met fietsers die weigerden hun identiteit prijs te geven nadat ze waren staandegehouden voor een verkeersovertreding.

Een 17-jarige jongedame wilde aanvankelijk niet meewerken aan het vaststellen van haar identiteit na een verkeersovertreding in Amstelveen en ook een fietser in Buitenveldert, die midden op de rijweg reed zonder verlichting, weigerde te zeggen wie hij was.

Identificatieplicht

Kennelijk waren de fietsers niet op de hoogte van de identificatieplicht. Iedereen vanaf 14 jaar moet een geldig identiteitsbewijs kunnen tonen als de politie daar om vraagt en het is strafbaar als je geen geldig bewijs kan tonen. Toen de dame door de agent werd geïnformeerd over de identificatieplicht, koos ze alsnog eieren voor haar geld, meldt agent Jeroen Heuts op Twitter.

De fietser in Buitenveldert kreeg uiteindelijk een bekeuring voor het niet tonen van zijn ID en het fietsen zonder licht. 


Meer nieuws

Algemeen vandaag 09:47

Patisserie Prenger ernstig gedupeerd door diefstal van koelbus

Amstelveen – Patisserie Prenger is ernstig gedupeerd doordat autodieven er vannacht vandoor zijn gegaan met de grote (koel-)bestelbus van het bedrijf. Eigenaar Steve Bouman is er ziek van: ‘De bus is de drijvende factor van onze onderneming. We hebben de bus hard nodig om onze bestellingen uit te kunnen rijden.'

Sport gisteren 18:09

De Meerkamp kan buiten-wedstrijdbad eindelijk openstellen

Amstelveen - Het buitenwedstrijd van zwembad De Meerkamp gaat aanstaande donderdag 30 mei weer open. Vanaf 07.00 uur is men weer welkom voor banenzwemmen, nadat een hoge grondwaterstand een eerdere opening versperde.

Politiek gisteren 15:19

GLPvdA en VVD kruisen de degens in Europa Debat in P60 Amstelveen

Amstelveen - In het kader van de verkiezingen voor het Europees Parlement op 6 juni vindt er op zaterdag 1 juni 2024 een Europa Debat plaats in het Amstelveense poppodium P60 aan het Stadsplein: GL/PvdA en VVD kruisen de degens onder leiding van oud-Tweede Kamerlid Nilüfer Gündo─čan. 

Amstelveen van voorheen 26 mei 2024 20:14

Amstelveen van voorheen (404)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 404 een oude foto uit 1977 van het begin van de aanleg van het Amstelveense raadhuis aan de Poel.