Beeld Rijkswaterstaat (het fietspad rechts wordt afgesloten)

Fietspad aan westzijde Stadshart/Keizer Karelweg definitief uit roulatie

Amstelveen – Het fiets- en voetpad dat ter hoogte van het Stadshart aan de westzijde van de Keizer Karelweg loopt (tussen de Thorbeckelaan en Ouderkerkerlaan) wordt vanaf woensdag 24 februari 7.00 uur definitief afgesloten.

De komende maanden wordt gestart met grondwerkzaamheden aan de zuidkant van de A9, waarna de Keizer Karelweg wordt aangepast. Het fietspad aan de westkant, dat nu onder het viaduct van de A9 doorgaat, verdwijnt  definitief, meldt Rijkswaterstaat

De nieuwe route voor fietsers en voetgangers leidt via het bestaande fiets- en voetpad aan de andere kant (oostkant) van de Keizer Karelweg (aan de kant van het busstation). Fietsers en voetgangers worden met borden gewezen op de nieuwe route en oversteekplaatsen. Fietsers en voetgangers kunnen vanaf woensdag dus alleen nog gebruik maken van de oostzijde, zie ook onderstaand kaartje:

kaartje_fietspad_kkw.jpg


Meer nieuws

Politiek gisteren 21:00

Amstelveen by night (42)

Amstelveen - Tijdens de avondklokperiode deelt AmstelveenZ.nl in de rubriek #amstelveenbynight iedere avond om 21.00 uur een avondfoto uit Amstelveen. Op de 42e dag dat de avondklok geldt, een foto van Molen De Dikkert op de hoek Molenweg/Amsterdamseweg.

Algemeen gisteren 15:54

Amstelveen & KPN sluiten deal: 35.000 huishoudens aan glasvezel

Amstelveen - Zo’n 35.000 huishoudens in Amstelveen krijgen de komende jaren een glasvezelaansluiting voor sneller internet. Wethouder Rob Ellermeijer en Willem Offerhaus van KPN ondertekenden daartoe vrijdag 5 maart 2021 een overeenkomst. 

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur gisteren 15:40

Steeds meer kleur in Amstelveense bermen en gazons

Amstelveen - In diverse Amstelveense bermen en gazons komen de kleurrijke bloemen weer op nu het voorjaar dichterbij komt. Op diverse plaatsen in Amstelveen, zoals aan de Groen van Prinstererlaan en de Burgemeester Haspelslaan, zijn al volop bloemen te zien.

Algemeen gisteren 15:00

Nieuwe editie AmstelveenZ Magazine is uit!

Amstelveen - Vanaf vandaag (5 maart 2021) wordt weer een nieuwe editie van AmstelveenZ Magazine verspreid in Amstelveen en omgeving. In nummer 56 blikken we onder andere terug op oude ingrijpende stadsplannen die uiteindelijk niet werden uitgevoerd.

Verkeer & Vervoer gisteren 12:46

Honderden bewoners Bovenkerk in actie tegen nieuwe bussluis

Amstelveen – Het Actiecomité Veilig Bovenkerk vecht de voorgenomen komst van een bussluis  op de Legmeerdijk/Noorddammerlaan aan omdat het door de gemeente afgenomen draagvlakonderzoek belangrijke informatie miste. Het comite heeft vanmorgen honderden handtekeningen van bezorgde bewoners uit voornamelijk het midden van de wijk overhandigd aan verantwoordelijk wethouder Rob Ellermeijer (Verkeer, VVD).

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur gisteren 11:44

Wachten op de bloesem

Amstelveen - Het is voorlopig nog even wachten op de bloesem in het Amstelveense Bloesempark in het Amsterdamse bos. Hoewel de 400 kersenbomen in het park behoorlijk in knop staan, is van een bloesemexplosie nog geen sprake.