Fietspad bij brug Ouderkerk-Amstelveen tijdelijk afgesloten

Amstelveen/Ouderkerk - Het fietspad langs de Burgemeester Stramanweg (N522) in Ouderkerk aan de Amstel is van maandag 10 tot en met woensdag 12 mei 2021 volledig afgesloten.

Het gaat om het fietspad tussen de bushalte bij de Jacob van Ruisdealweg en Hoger Einde-Noord: het pad wordt hier vervangen en verplaatst, zodat het fietspad straks goed aansluit op de nieuwe brug tussen Amstelveen en Ouderkerk.

Omleiding voor fietsers en bromfietsers

De afsluiting geldt van 10 mei (7.00 uur) tot en met 12 mei (17.00 uur) Een omleiding wordt ingesteld: in beide richtingen worden (brom)fietsers aan de hand van gele borden omgeleid door het dorp van Ouderkerk. Zij moeten rekening houden met extra reistijd.  

kaartje omleiding.jpg

Fietsers richting Amstelveen steken vanaf de verkeerslichten bij de Jacob van Ruisdaelweg de Burgermeester Stramanweg (N522) over. Vanaf de Jacob van Ruisdaelweg worden de fietsers met gele borden omgeleid via de Koningin Wilhelminalaan, Dorpsstraat en Hoger Einde-Zuid. Aan het eind van Hoger Einde-Zuid steken de fietsers bij de verkeerslichten de N522 over en vervolgen zij hun weg richting Amstelveen. Deze omleiding geldt voor (brom)fietsers in beide richtingen. 

Extra reistijd

De omleidingsroute in Ouderkerk aan de Amstel is ongeveer 300 meter langer dan de huidige route. Fietsers moeten 2 keer de N522 oversteken op een kruispunt met verkeerslichten. De extra reistijd voor fietsers wordt geschat op gemiddeld 5 minuten. Het overige verkeer ondervindt geen overlast van de werkzaamheden.

Brug Ouderkerk

De provincie Noord-Holland vernieuwt de brug over de Amstel in de N522 tussen Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel en vervangt deze door twee nieuwe bruggen. De noordelijke brug krijgt een rijstrook voor verkeer richting Amstelveen, de zuidelijke brug krijgt een rijstrook voor het verkeer naar Amsterdam en een rijstrook voor afslaand verkeer.

Tegelijkertijd met het werk aan de brug vinden er aanpassingen plaats aan de aansluitende wegen en fietspaden. Hierdoor verbetert volgens de provincie de verkeersveiligheid rondom de brug en stroomt het verkeer op de provinciale weg straks beter door. De werkzaamheden worden door de aannemer Bouwcombinatie brug Ouderkerk uitgevoerd en zijn halverwege 2023 afgerond.

Informatie project brug Ouderkerk/Amstelveen

Meer informatie bezoek www.noord-holland.nl/brugouderkerk. Alle up-to-date informatie over de voortgang en uitvoering van de werkzaamheden is te vinden in de bouw app van de aannemer: N522 BOK. Met vragen over de werkzaamheden kunnen (vaar)-weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het provinciale Servicepunt via 0800-0200 600 (gratis), of per e-mail servicepunt@noord-holland.nl


Meer nieuws

Algemeen gisteren 17:14

'Ja-sticker' voor reclamefolders doet straks intrede in Amstelveen

Amstelveen - Als de gemeenteraad in april akkoord gaat - en dat is de verwachting - dan krijgen inwoners van Amstelveen vanaf 1 juni 2024 alleen nog reclamefolders in de bus als ze daar bewust voor kiezen door een Ja-sticker op hun brievenbus te plakken. De Nee/Ja en Nee/Nee stickers blijven ook gewoon van kracht.  

Algemeen 26 mrt. 2024 17:51

Pontjes over rivier de Amstel bij Nes en Kalfjeslaan later in de vaart

Amstelveen - De twee pontjes van Groengebied Amstelland (Smient en Fuut), die in het vaarseizoen fietsers en voetgangers over de Amstel brengen, gaan later in de vaart dan gebruikelijk door werkzaamheden aan de bruggen bij Ouderkerk aan de Amstel en Uithoorn.

Onderwijs & Educatie 26 mrt. 2024 10:52

Gezamenlijke aanleg van bloeibos bij basisschool De Bloeiwijzer

Amstelveen - Leerlingen van basisschool De Bloeiwijzer hebben samen met buurtbewoners en groenwethouder Floor Gordon onder toeziend oog van schooldirecteur Ronald Bouwman 580 bomen en struiken aangelegd in een nieuw 'Bloeibos'.