Davey Photography, Davey Baas
112

Fietsster gewond bij aanrijding met auto op Keizer Karelweg

Amstelveen - Aan de Keizer Karelweg ter hoogte van de Charlotte van Montpensierlaan in Amstelveen is woensdag in de namiddag een fietsster gewond geraakt bij een botsing met een auto. 

De betrokken auto was uitgerust met een speciale voetgangers airbag (ook wel pedestrian airbag); deze airbag komt automatisch onder de motorkap vandaan bij een botsing met een voetganger of fietser, met als doel de impact te verkleinen.

airbag_112-dpdb.jpg
Foto's: Davey Phtography, Davey Baas

Ambulancepersoneel heeft zich over het slachtoffer ontfermd. De politie was ter plaatse en zette het kruispunt tijdelijk af, waardoor er sprake was van een enige filevorming. Bij het bewuste kruispunt is een bushalte gelegen.

Er is een onderzoek opgestart naar de toedracht van de aanrijding. 


Meer nieuws

Algemeen vandaag 12:12

Han Tsai: wijkagent in Amstelveen en bruggenbouwer tussen culturen

Amstelveen - Han Tsai is sinds het najaar van 2020 wijkagent in het Oude Dorp en Bovenkerk in Amstelveen. Maar daarnaast vervult hij ook een andere, belangrijke en inmiddels onmisbare rol die hij allerminst lichtvaardig opneemt: als coördinator van het officiële Chinees Netwerk van Politie Eenheid Amsterdam is hij een vertrouwd aanspreekpunt voor een groeiend aantal Aziatische inwoners in deze regio en daarmee een belangrijke bruggenbouwer tussen diverse culturen.

Algemeen gisteren 16:00

JobZ: Grand Hotel Amstelveen zoekt Food & Beverage Supervisor

Amstelveen - Zoek jij een nieuwe baan en wil je graag in (de omgeving van) Amstelveen werken? Via AmstelveenZ JobZ kan je wellicht een leuke baan in de buurt vinden.  Zo zoekt Grand Hotel Amstelveen momenteel een Food & Beverage Supervisor.