Fietstunnel Meent weer open

Fietstunnel Meent weer open Foto: Fiestunnel bij De Meent

Amstelveen - De fietstunnel bij De Meent, de belangrijkste fiets- en voertgangersverbinding tussen de wijken Waardhuizen en Middenhoven, is sinds vanmiddag na een maandenlange afsluiting weer toegankelijk.


- Lees verder onder deze advertentie -

Omdat het tunneltje vanmorgen en een deel van de middag nog altijd afgesloten was, leek het er even op dat het tunneltje ondanks een aankondiging van het projectbureau Amstelveenlijn over de heropening vandaag, toch niet werd opengesteld, maar in de loop van de middag verwijderde hoofdaannemer Vital de hekken.

De maandenlange afsluiting werd door tal van bewoners als zeer vervelend en ook onveilig ervaren, dus de heropening betekent voor veel wijkbewoners een zegen. De heropening komt wel net nu de schoolvakanties zijn begonnen; tijdens het schoolseizoen gebruiken vooral veel leerlingen de verbinding.

Afgelopen week werden op Amstelveenlijn-station Meent nieuwe liften geplaatst; dat was een enorme operatie die met succes werd afgerond.  Overigens is op de autoweg bovenop de tunnel nog altijd 1 rijstrook afgesloten.


Reacties