Fietstunneltjes nabij Stadshart op termijn dicht om werkzaamheden

Amstelveen - Door naderende bouwwerkzaamheden zullen de twee fiets- en voetgangerstunneltjes tussen de wijk Keizer Karelpark (Ouderkerkerlaan) en het Stadshart (Meander) op termijn worden afgesloten.

De fiets- en voetgangerstunnel onder het kantoorgebouw De Bovenlanden, dat wordt omgebouwd tot appartementencomplex The Mayor, is nog tot 1 september toegankelijk. De fietstunnel in het verlengde daarvan, onder de A9 richting Stadshart, blijft tot maart 2021 open alvorens deze dicht gaat wegens werkzaamheden.

Tunnel The Mayor langer open

Eerder leek het erop dat de tunnel onder The Mayor (tussen de Ouderkerkerklaan en Burgemeester Rijnderslaan) al voor deze zomer afgesloten zou worden. Bouwcombinatie UBA-de Nijs VOF heeft echter, rekening houdend met de behoefte van de omwonenden, laten weten dat de verbinding langer open kan blijven.

Ombouw

Het kantoorgebouw waar vroeger KPMG in was gevestigd wordt momenteel getransformeerd tot appartementencomplex. De tunnel wordt daarom per 1 september om veiligheidsredenen tijdelijk afgesloten.  Wethouder Rob Ellermeijer (Verkeer, VVD) vindt dit een goede zaak: 'Hoe langer de verbinding open kan blijven, des te beter. Wij begrijpen dat een tijdelijke afsluiting vanwege de werkzaamheden nodig is, maar het is goed om te horen dat de Nijs luistert naar omwonenden.'

Alternatieve route via Keerpuntweg

Fietsers kunnen vanaf dan omrijden via de Ouderkerkerlaan en vervolgens de Burgemeester Rijnderslaan of via het nieuwe fietspad aan de Keerpuntweg. Rob Ellermeijer: 'Het nieuwe fietspad aan de Keerpuntweg is speciaal aangelegd vanwege deze afsluiting en de werkzaamheden aan de A9. Dit konden we goed combineren met de werkzaamheden aan het viaduct Ouderkerkerlaan.' Dagelijkse passanten worden door middel van borden minimaal 1 week voor tijd geïnformeerd als de tunnel per september dicht gaat.

Fietstunneltje A9

Voor de verbreding en verdiepte aanleg van de A9 wordt ook het tunneltje onder de Rijksweg A9 (Tussen Burgemeester Rijnderslaan en Meander)  per maart 2021 afgesloten. Aannemer VeenIX bouwt hier een tijdelijke voetgangersbrug over de A9 heen als vervanging van de tunnel. Fietsers kunnen gebruik maken van een alternatieve route via het fietspad bij de Keerpuntweg of de tijdelijke fietsbrug ter hoogte van de Keizer Karelweg. 


Meer nieuws

Algemeen gisteren 09:16

Documentaire Gerlach 30 mei op televisie

Amstelveen - De documentaire Gerlach, over de laatste akkerbouwer in Amstelveen, is een grote hit. Na een succesvolle bioscooprelease met maar liefst landelijk 25.000 bezoekers, wordt de prijswinnende docu op 30 mei uitgezonden op tv op NPO2 door KRO-NCRV. 

Gezondheid & welzijn gisteren 09:00

Keizer Karelpark Tandartsen: het hele gezin met een stralende lach de deur uit

Amstelveen - Zeven jaar geleden opende Keizer Karelpark Tandartsen aan Lindepark, met één tandarts en één mondhygiëniste. Inmiddels is de tandartspraktijk niet meer weg te denken uit de regio en heeft de uitbreiding vorig jaar gezorgd voor zes behandelkamers, vijf tandartsen en vijf mondhygiënisten. Het team staat klaar om hun patiënten vol vertrouwen en deskundigheid te helpen aan een stralend gebit.

112 14 apr. 2024 20:23

Ongeval op kruising Burgemeester Boersweg

Amstelveen - Op de Burgemeester Boersweg ter hoogte van de op/afrit van Rijksweg A9 in Amstelveen heeft zondagavond een botsing plaatsgevonden.

Amstelveen van voorheen 14 apr. 2024 19:20

Amstelveen van voorheen (398)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 398 een oude foto van het Buitenplein op Plein 60, geschoten vanuit het vroegere pand van Vroom & Dreesmann.