Fietsveiligheid in het geding rond brug Amstelveen-Ouderkerk

Amstelveen – Gemeenten Amstelveen en Ouder-Amstel vinden dat de provincie meer haast moet maken met het herstellen van het fietspad langs de provinciale weg N522, omdat de verkeersveiligheid in het geding is.

De huidige fietsomleiding in verband met werkzaamheden aan de brug tussen beiden gemeenten, over rivier de Amstel (Amstelbrug), zorgt voor verkeersonveilige situaties en overlast. De omleiding loopt door het dorpshart van Ouderkerk en de Amstelzijde.

'De verkeersveiligheid is zeer in het geding, zeker nu de dagen korter zijn', stellen beide gemeenten in een noodbrief aan de provincie. 

De aanvankelijke omleidingsroute kan door de provincie niet worden afgemaakt, omdat de provincie er niet geslaagd is tijdig gronden aan te kopen. Daarop werd in overleg met wethouders van Amstelveen en Ouder-Amstel besloten uit verkeersveiligheidoogpunt het oorspronkelijke fietspad langs de N522 te herstellen, maar ondanks herhaaldelijke verzoeken gebeurde dat niet.

Uiteindelijk heeft de provincie laten weten het fietspad in januari 2020 te willen herstellen, maar dat vinden zowel Amstelveen als Ouderkerk te laat. De gemeenten sturen aan op een zo snel mogelijk herstel van het fietspad.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 17:14

'Ja-sticker' voor reclamefolders doet straks intrede in Amstelveen

Amstelveen - Als de gemeenteraad in april akkoord gaat - en dat is de verwachting - dan krijgen inwoners van Amstelveen vanaf 1 juni 2024 alleen nog reclamefolders in de bus als ze daar bewust voor kiezen door een Ja-sticker op hun brievenbus te plakken. De Nee/Ja en Nee/Nee stickers blijven ook gewoon van kracht.  

Algemeen 26 mrt. 2024 17:51

Pontjes over rivier de Amstel bij Nes en Kalfjeslaan later in de vaart

Amstelveen - De twee pontjes van Groengebied Amstelland (Smient en Fuut), die in het vaarseizoen fietsers en voetgangers over de Amstel brengen, gaan later in de vaart dan gebruikelijk door werkzaamheden aan de bruggen bij Ouderkerk aan de Amstel en Uithoorn.

Onderwijs & Educatie 26 mrt. 2024 10:52

Gezamenlijke aanleg van bloeibos bij basisschool De Bloeiwijzer

Amstelveen - Leerlingen van basisschool De Bloeiwijzer hebben samen met buurtbewoners en groenwethouder Floor Gordon onder toeziend oog van schooldirecteur Ronald Bouwman 580 bomen en struiken aangelegd in een nieuw 'Bloeibos'.