Financiële injectie voor kerstsamenzang Oude Dorp

Amstelveen – Gemeente Amstelveen ondersteunt de traditionele Kerstsamenzang in Amstelveen, op kerstavond in het Oude Dorp, met een financiële bijdrage van zesduizend euro.

De gemeente wil de lange traditie van de Kerstsamenzang graag voortzetten met de ondersteunende subsidie. Sinds enkele jaren is de samenzang in een nieuw jasje gestoken en is de organisatie in handen van horecaondernemers in het Oude Dorp.

Jaarlijks komen vele mensen af op het gratis evenement. De laatste jaren lopen de schattingen uiteen tussen de 1000 en zelfs 2000 bezoekers. ‘In de huidige tijd waarin iedereen het druk heeft en er op dagelijkse basis enkel tijd is voor vluchtige ontmoetingen. De Kerstsamenzang draagt bij aan onze wens om Amstelveners van alle leeftijden en uit alle lagen van de bevolking samen te brengen’, zegt wethouder Raat (Cultuur, VVD). ‘Amstelveners die op kerstavond niet naar de kerk gaan, zingen hier gezamenlijk kerstliederen. Dit gevoel van samenzijn en saamhorigheid is belangrijk.’

Verlevendiging

Het Oude Dorp vormt naast het Stadshart steeds meer het culturele hart van Amstelveen. De gemeente stimuleert de culturele verlevendiging van deze stadskern. Jaarlijks is er een podium waar verschillende artiesten optreden en standjes waar onder meer glühwein geschonken wordt.


Meer nieuws

Corona Amstelveen gisteren 19:48

Bijzonder staaltje corona-steun: BINK Fietsen schenkt hotelfietsen aan Abina

Amstelveen – Het is geen geheim dat de horeca het zwaar heeft in de huidige coronatijden. Ook Abina aan de Amsterdamseweg wordt stevig getroffen. Het inspireerde buur-ondernemer BINK Fietsen om Abina op speciale wijze te hulp te schieten met de schenking van splinternieuwe hotelfietsen, die Abina kan inzetten voor (hotel-)gasten.

Algemeen gisteren 14:31

Niet aan te slepen mini-Zwijntje levert KiKa cheque op van 3200 euro

Amstelveen - De verkoop van de tweede serie speciale 3D-minibeeldjes van het geliefde Amstelveense beeld Het Zwijntje heeft KiKa een cheque opgeleverd van 3200 euro. Stadshart-manager Ben Verheijen overhandigde de cheque gisteren bij het echte beeld aan Marijke Roskam van KiKa, die ontzettend verheugd was met de schenking.

Corona Amstelveen gisteren 07:00

COVID-19-patiënten in Amstelveen van 6 naar 34

Amstelveen - Uit de laatste update van het RIVM omtrent het corona-virus blijkt dat het aantal COVID19-patiënten in Amstelveen is gestegen van 6 naar 34.