Besneeuwd bruggetje in het Amsterdamse bos

‘Financiering Amsterdamse bos mag niet ten koste gaan van groen in woonwijken’

Amstelveen - Burgerbelangen Amstelveen (bbA) is van mening dat het deelnemen aan de exploitatie en het onderhoud van het Amsterdamse Bos niet ten koste mag gaan van de  groen-  en bomenhuishouding in de andere Amstelveense wijken en van de voorgenomen groenstructuren  in de toekomstige woonwijken Legmeer en De Scheg.

BbA meldt dat een financiële paragraaf en een onderbouwing in het voorgestelde Bosplan ontbreekt, terwijl het bos kampt met achterstallig onderhoud en een structureel tekort van 4,2 miljoen euro.

Niet te hard van stapel lopen

Woordvoerder Jacqueline Solleveld : 'Vanaf haar oprichting staat Burgerbelangen Amstelveen voor behoud van groene en leefbare wijken en buurten en dat mag niet onder druk komen te staan. BbA is er voorstander van om niet te hard van stapel te lopen en de voor- en nadelen, maatschappelijk opbrengsten en financiële lasten goed in beeld te brengen voordat er onomkeerbare stappen worden gezet in een eventuele andere zeggenschap en financiering van het Amsterdamse Bos. Want we moeten ons goed realiseren dat wie wil meebepalen, ook mee moet betalen.'

Motie indienen

Om de toekomst van het groen in de buurten en wijken zeker te stellen wil BbA een motie indienen om met de Raad voor het College kaders vast te stellen waarbij  de extra lasten van eventuele  toekomstige mede -zeggenschap en financiële betrokkenheid over het Amsterdamse Bos niet ten koste mogen gaan van de bestaande budgetten voor de groen instandhouding van de buurten en wijken.   


Meer nieuws

Horeca vandaag 15:12

Einde verhaal voor legendarische Bells Club Amstelveen

Amstelveen - De legendarische Bells Club in Amstelveen gaat definitief zijn deuren sluiten. De (nacht-)club die de afgelopen jaren bekendheid genoot bij veel jongeren was in de jaren 70 en 80 de place to be voor veel Amstelveners, maar vooral ook in trek bij bekende Nederlanders en beroemdheden.

Sport vandaag 15:00

Drive-In Judolessen bij Judoschool Van Dulken: ‘Dit is echt geweldig’

Amstelveen – ‘Super! Na maanden thuiszitten zijn de kinderen enorm enthousiast en het is een prima coronaproof-concept, ook voor ouders.’ De reacties op het initiatief van Ewoud van Dulken van Judoschool Van Dulken om in de parkeergarage van de Schouwburg Drive-In Judolessen te geven zijn overweldigend.

Horeca vandaag 13:56

Terrasweer! Café Het Wapen geeft signaal af

Amstelveen - Café Het Wapen is één van de Amstelveense horecagelegenheden die vandaag een signaal afgeeft door in vol ornaat het terras buiten te zetten. 

Beauty & Mode vandaag 10:58

De Kapper neemt afscheid van filiaal Rijnstraat

Amstelveen/Amsterdam - De Kapper heeft afscheid genomen van het filiaal aan de Rijnstraat 18 in Amsterdam en gaat zich volledig richten op het filiaal aan de Stationsstraat in Amstelveen.