Davey Photography, Davey Baas
112

Flat Fideliolaan Amstelveen deels ontruimd na politie-inval in onderzoek naar plofkraken

Amstelveen - De politie Eenheid Noord-Holland heeft woensdagmorgen in verband met een internationaal onderzoek naar plofkraken een instap gedaan in een flatwoning aan de Fideliolaan in Amstelveen, waarbij een aanhouding is verricht. In verband met de mogelijke aanwezigheid van explosieven werden vijf omliggende woningen ontruimd.

De politie en EOD waren woensdag vroeg ter plaatse en ook de brandweer en ambulancedienst stonden paraat. De flatwoning waarin de verdachte zich bevond werd doorzocht. Daarbij zijn explosieven aangetroffen, maar in welke hoveelheid is nog niet bekend. 

UPDATE: PLOFKRAAKBENDE OPGEROLD

De instap houdt verband met een groot internationaal onderzoek naar plofkraken van de Duitse politie en de politie eenheid Noord-Holland. Naast de instap in Amstelveen zijn diverse panden in Nederland doorzocht en werden meerdere aanhoudingen verricht.

De politie meldt dat bij de doorzoekingen grote geldbedragen zijn aangetroffen. Meer informatie over het onderzoek, de aanhoudingen en de doorzoekingen zal donderdagmiddag bekend worden gemaakt. De politie in het Duitse Osnabrück, dat op zo'n honderd kilometer van de Nederlandse grens ligt, houdt donderdag 16 november om 13.30 uur een persconferentie over de kwestie.


Meer nieuws

Kunst & Cultuur 17 mei 2024 11:59

Schouwburg Amstelveen: voorverkoop seizoen 2024/2025 op 25 mei van start

Amstelveen - Schouwburg Amstelveen start de online voorverkoop voor het seizoen 2024-2025 op zaterdag 25 mei om 10.00 uur. Op het programma staan ruim 250 voorstellingen vol bekende cabaretnamen, vrolijk jeugdtheater, toptoneel, adembenemende dans en grote musicals.

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur 17 mei 2024 11:28

Historische route van 13km langs Groenelaan, Waardhuizen, Nes

Amstelveen - Gemeente Amstelveen is weer een nieuwe historische route rijker. Het is inmiddels de vierde historische route in de gemeente. Deze route combineert de rust en natuur van de Bovenkerkerpolder met het dorpse karakter van Nes en het meer stedelijke landschap van Groenelaan en Waardhuizen; de route voert grotendeels door de polder en langs rivier de Amstel.

112 17 mei 2024 09:49

Zware aanrijding op kruising Legmeerdijk/N201

Amstelveen / Aalsmeer - Op de kruising van de Legmeerdijk met de N201 heeft donderdagavond een ernstig ongeval plaatsgevonden. Twee auto's botsten op elkaar met veel schade tot gevolg.

Verkeer & Vervoer 16 mei 2024 15:53

Brug Ouderkerk na aanpassingen weer volledig in gebruik: ook voor scheepvaart

Amstelveen / Ouderkerk - Na diverse aanpassingen en na meerdere testen, kan Brug Ouderkerk weer volledig bediend worden. Het wegverkeer kon op 14 mei al gebruik maken van de brug na de laatste storing, vandaag (donderdag 16 mei) is ook de stremming voor scheepvaart hoger dan 2.90 meter opgeheven.