Davey Photography, Davey Baas
112

Flat Fideliolaan Amstelveen deels ontruimd na politie-inval in onderzoek naar plofkraken

Amstelveen - De politie Eenheid Noord-Holland heeft woensdagmorgen in verband met een internationaal onderzoek naar plofkraken een instap gedaan in een flatwoning aan de Fideliolaan in Amstelveen, waarbij een aanhouding is verricht. In verband met de mogelijke aanwezigheid van explosieven werden vijf omliggende woningen ontruimd.

De politie en EOD waren woensdag vroeg ter plaatse en ook de brandweer en ambulancedienst stonden paraat. De flatwoning waarin de verdachte zich bevond werd doorzocht. Daarbij zijn explosieven aangetroffen, maar in welke hoveelheid is nog niet bekend. 

UPDATE: PLOFKRAAKBENDE OPGEROLD

De instap houdt verband met een groot internationaal onderzoek naar plofkraken van de Duitse politie en de politie eenheid Noord-Holland. Naast de instap in Amstelveen zijn diverse panden in Nederland doorzocht en werden meerdere aanhoudingen verricht.

De politie meldt dat bij de doorzoekingen grote geldbedragen zijn aangetroffen. Meer informatie over het onderzoek, de aanhoudingen en de doorzoekingen zal donderdagmiddag bekend worden gemaakt. De politie in het Duitse Osnabrück, dat op zo'n honderd kilometer van de Nederlandse grens ligt, houdt donderdag 16 november om 13.30 uur een persconferentie over de kwestie.


Meer nieuws