Flink aantal wegwerkzaamheden in Amstelveen

Amstelveen - In Amstelveen worden deze weken diverse wegwerkzaamheden uitgevoerd, waardoor diverse omleidingen zijn ingesteld. Een overzicht.

Afsluiting Hammerskjöldsingel - Westwijk

Tot en met vrijdag 26 augustus is de Hammerskjöldsingel in één richting tussen de Rosa Spierlaan en de Beneluxbaan afgesloten in verband met het vervangen van de verkeersinstallatie. Verkeer wordt omgeleid via de Bovenkerkerweg, via de Legmeerdijk of via de Noorddammerweg. Het voetpad en (brom)-fietspad ter hoogte van de Beneluxbaan wordt ook afgesloten. 

Verkeershinder kruising Nesserlaan/Bovenkerkerweg

Tot en met vrijdag 26 augustus wordt ter hoogte van de kruising Nesserlaan/Bovenkerkerweg eenzogenaamde voorbelasting aangebracht voor het realiseren van een extra opstelvak. Tijdens de
uitvoering van de werkzaamheden moet het verkeer rekening houden met in- en uit rijdend vrachtverkeer.

Verkeershinder Burgemeester Colijnweg - Oude Dorp/bos

Tot en met begin november is er buiten de spits regelmatig een rijstrook op de
Burgemeester A. Colijnweg afgesloten om tijdelijke rijstroken (bypass) aan de zuidkant van de A9 aan te leggen. Het verkeer wordt door een verkeersregelaar om en om over de weg geleid. De verkeershinder is hierdoor naar verwachting beperkt. Deze bypass is nodig om ruimte te maken voor de bouw van de
verdiepte ligging. Hiervoor worden de bruggen van de A9, over de Sierkade en Bleekerskade, uitgebreid. Naast de bestaande bruggen komen extra tijdelijke bruggen. Ter hoogte van de Bleekerskade worden ook damwanden geplaatst. Voor het inhijsen hiervan wordt het verkeerd oor een verkeersregelaar enkele
keren stopgezet voor circa 10 minuten.

Afsluitingen Van Heuven Goedhartlaan - Elsrijk

Van maandag 22 augustus tot en met vrijdag 26 augustus zijn er afsluitingen door asfalteringswerkzaamheden aan de Van Heuven Goedhartlaan:

- Afsluiting Van Heuven Goedhartlaan tussen Zonnestein en Rozenoord, verkeer wordt omgeleid via de Beneluxbaan of via de Rembrandtweg en Lucas van Leydenweg. (Brom)-fietsers worden omgeleid via Strandvliet, Bijdorp en Rozenoord;
- Afsluiting Van Heuven Goedhartlaan tussen Zonnestein en Selde Rust, verkeer wordt omgeleid via de Beneluxbaan of via de Rembrandtweg en Zonnestein. (Brom)- fietsers worden omgeleid via Strandvliet, en Zonnestein.

Van maandag 29 augustus tot en met donderdag 1 september zijn er ook afsluitingen door
asfalterinswerkzaamheden:

- Afsluiting Van Heuven Goedhartlaan tussen Bijdorp en Rozenoord. verkeer wordt omgeleid via de Beneluxbaan of via Zonnestein, Rembrandtweg en Lucas van Leydenweg. (Brom)fietsers worden omgeleid via Bijdorp, Burgemeester Haspellaan en Rozenoord;
- Afsluiting Van Heuven Goedhartlaan tussen Rembrandtweg en Selde Rust. Verkeer wordt omgeleid via de Beneluxbaan of via de Rembrandtweg en Zonnestein. (Brom)fietsers worden omgeleid via Duivelandsezijweg, Selde Rust en Strandvliet.

Afsluiting Vijverlaan - Patrimonium

Tot en met vrijdag 26 augustus wordt de Vijverlaan in fases afgesloten in verband met herbestratingswerkzaamheden. Verkeer wordt omgeleid via de Amsterdamseweg en de Molenweg.

Afsluiting Melkweg - Middenhoven

Van maandag 22 augustus tot en met vrijdag 2 september is de Melkweg tussen de Dr. Willem Dreesweg en Brink in Middenhoven afgesloten in verband met de reconstructie van de rijbaan. Verkeer wordt omgeleid via Brink. Voor  voetgangers en (brom)-fietsers worden voorzieningen getroffen om de werkzaamheden te kunnen
passeren.

Afsluitingen Schildersbuurt - Stadshart

Tot en met vrijdag 12 september legt Liander in verschillende fases kabels en leidingen aan in de Schildersbuurt. De werkzaamheden vinden vooral op het voetpad plaats, maar tijdens de uitvoering wordt de rijbaan van de Gerard Doulaan, Adriaen van Ostadelaan of Govert Flincklaan afgesloten. Vrijdag 2 september wordt de Gerard Doulaan afgesloten, het politiebureau is dan bereikbaar via Pieter Lastmanweg.

Kijk voor actuele informatie over de werkzaamheden op: www.amstelveen.nl/wegwerkzaamheden.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 09:26

Stemmen op nieuw kunstwerk in wijkpark Middenhoven

Amstelveen - In Wijkpark Middenhoven komt een nieuw kunstvriendelijk kunstwerk. De Adviescommissie Beeldende Kunst (ABK) heeft kunstenaar Cindy Bakker geselecteerd voor dit kunstwerk. Zij maakte twee schetsontwerpen. Amstelveners kunnen via denkmee.amstelveen.nl stemmen op een van de twee werken.

Algemeen gisteren 15:53

Amstelveners laten subsidie voor groene gevel en verticale tuin links liggen

Amstelveen - Ondanks dat er een ruime subsidieregeling beschikbaar is, heeft de gemeente Amstelveen dit jaar exact nul subsidie-aanvragen van inwoners gehad voor het aanleggen van een zogenoemde ‘groene gevel’ of ‘verticale tuin’. Wel is er vraag naar subsidie voor groene (sedum) daken en geveltuintjes, maar ook die blijven achter.

Algemeen gisteren 13:52

'Streep door nieuw horecapaviljoen in recreatiegebied Poeloever Amstelveen'

Amstelveen - Amstelveen lijkt een ferme streep te hebben gezet door de ontwikkeling van een nieuw horeca-paviljoen aan De Poel. Over een nieuw paviljoen wordt al jaren gesproken, maar wethouder Herbert Raat geeft in een blog aan er inmiddels geen energie meer in te steken.

Amstelveen van voorheen 2 okt. 2022 20:53

Amstelveen van voorheen (319)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 319 een oude en bijzondere kopergravure getiteld ‘t Dorp Amstelveen.