Getir

Flitsbezorger Getir maakt einde aan dichtgeplakte gevel Kostverlorenhof met 'art store'

Amstelveen - De dichtgeplakte winkelgevel van flitsbezorger Getir aan de buitenzijde van winkelcentrum Kostverlorenhof was veel omwonenden een doorn in het oog:  het bedrijf heeft het filiaal daarom inmiddels uitgerust met een beter in het straatbeeld passende 'art store-gevel'. 

De art store gevels zijn ook al in Getir-vestigingen Rotterdam, Arnhem, Almere en Delft aangebracht. Met het initiatief investeert Getir in het aantrekkelijker maken van de buurt voor bewoners en bezoekers.

Positieve reacties

‘We kregen de feedback dat omwoners de stickers op de ruiten van onze vestiging niet waardeerden. Hun inspraak is belangrijk en de transitie naar art stores voelt als een logische stap om deze feedback aan te pakken. We krijgen veel positieve geluiden over onze art stores in Rotterdam, Arnhem, Almere en Delft en zetten dit graag voort in Amstelveen,' zegt Florian Brunsting, General Manager van Getir Nederland.

Voor straatbeeld en medewerkers

De kunstwerken die in de Amstelveense art store hangen zijn in die zin uniek dat ze zijn vervaardigd door werknemers van Getir, die  daarvoor speciale kunstworkshops volgden en (graffiti-)schilderijen maakten.   'Met deze bijzondere lancering verbeteren we niet alleen niet het straatbeeld. Onze medewerkers zijn het visitekaartje van Getir en wij vinden het belangrijk dat zij zich betrokken voelen. We hechten veel waarde aan hun werkplezier,’ aldus Brunsting.

Getir wil goede buur zijn

Getir heeft een aantal stappen gezet om beter in te passen in buurt(en). Begin dit jaar opende Getir een eigen distributiecentrum, van waaruit goederen direct worden geleverd aan de vestigingen. Daarvoor gebruikt Getir kleinere bestelbusjes in plaats van de grote vrachtwagens van de losse leveranciers. De stroomlijning van het logistieke proces heeft geleid tot maar liefst 70% minder leveringen aan Getir vestigingen.

Gedragscode

Eerder heeft Getir samen met andere snelle boodschappen bezorgdiensten een gedragscode gepresenteerd. In deze gedragsregels zijn zes principes geformuleerd op basis van gesprekken met gemeenten, buurtbewoners en ondernemers. Deze principes gelden voor alle vestigingen in Nederland en gaat om specifieke afspraken over bijvoorbeeld parkeren, bevoorrading en het aangezicht van de vestigingen.

Wachtruimte

Getir stelt ook dat er in alle filialen een wacht- en recreatieruimte voor bezorgers is waar zij kunnen wachten als ze geen bestellingen afleveren. 'Waar mogelijk en nodig is worden e-scooters en e-bikes binnen gestald. Ook is er een Getir-team aangesteld dat klaar staat voor buren,' aldus Getir.


Meer nieuws

Sport gisteren 12:55

YouTube elftal Creators FC komt naar RODA '23

Amstelveen - Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van voetbalclub Roda '23 komt het bekende YouTube elftal Creators FC voor het eerst naar Amstelveen. Met haar grote selectie is het elke wedstrijd weer een verassing welke grote YouTubers, influencers en Creators er aan de aftrap staan. Een groot deel van de opbrengsten gaat naar The Hunger Project.

Verkeer & Vervoer gisteren 10:35

Dienstregeling Uithoornlijn bekend

Amstelveen - De dienstregeling van de Uithoornlijn, die vanaf 21 juli 2024 gaat rijden, is bekendgemaakt door de Vervoerregio. Ook is bekend wat het effect is van de tramlijn op de buslijnen in de regio.  De Uithoornlijn, die officieel de Amsteltram gaat heten, rijdt als tramlijn 25 van Uithoorn Centrum via Amstelveen-Westwijk naar Amsterdam-Zuid.

Algemeen 19 feb. 2024 18:34

Nel de Graaf na 47 jaar met pensioen

Amstelveen - Gemeente Amstelveen heeft vandaag afscheid genomen van bestuurssecretariaatmedewerkster Nel de Graaf, die na 47 jaar (!) werkzaam te zijn geweest voor de gemeente met pensioen is gegaan.

Verkeer & Vervoer 19 feb. 2024 14:33

Fiets- en voetpad Keizer Karelweg onder A9 dicht tot en met 24 februari

Amstelveen - Door funderingswerkzaamheden direct naast de Keizer Karelweg worden tot en met zaterdag 24 februari het fietspad en voetpad tussen de Burgemeester Rijnderslaan en De Meander overdag afgesloten. (Brom)fietsers worden omgeleid via de Ouderkerkerlaan, Keerpuntweg en Meander.