Davey Photography, Rob Franken

Flitspalen langs Beneluxbaan mogelijke optie om snelheidsduivels af te remmen

Amstelveen - ‘148 kilometer per uur op de Beneluxbaan in Amstelveen is crimineel’, zegt Arnout van den Bosch, gemeenteraadslid voor de PvdA Amstelveen, in reactie op recente berichtgeving over grove snelheidsovertredingen op de belangrijke verkeersverbinding tussen Amstelveen Noord en Zuid. Hij wil dat er maatregelen worden getroffen.

De PvdA, onderdeel van de Amstelveense coalitie, stelde recent vragen aan de wethouder vanwege een aantal zeer ernstige snelheidsovertredingen op de Beneluxbaan. Zo werd recent door de politie een Tesla van de weg gehaald die 136 reed en in april is er zelfs een bestuurder gepakt die 148 kilometer per uur reed.

Snelheidscontroles

'Dat is natuurlijk bizar onverantwoordelijk gedrag van de desbetreffende automobilisten. Levensgevaarlijk. Maar het roept ook vragen op',  zegt Van den Bosch.'Hoe is het mogelijk dat zulke hoge snelheden überhaupt gehaald kunnen worden op de Beneluxbaan? Dit probleem heeft twee kanten. In de eerste plaats de handhaving van de maximumsnelheid. Het is aan de politie om snelheidscontroles uit te voeren en de ergste wegpiraten van de weg te halen. Zoals met de Tesla gebeurde die 136 reed.' 

Flitspalen

Van den Bosch vervolgt: 'Een keer een paar kilometer te hard overkomt de meeste mensen wel eens, maar een overtreding van meer dan 50 kilometer per uur is gewoon crimineel. Dat kan levens kosten. Wij willen dat daar streng tegen wordt opgetreden. Een mogelijkheid die de wethouder hiervoor noemde was de plaatsing van flitspalen. Dat zou de politie dan moeten doen.' 

Verkeersdrempels & versmallingen

Van den Bosch: 'Daarnaast is er de weginrichting. De Beneluxbaan heeft veel lange rechte stukken, ongelijkvloerse kruisingen en er komen geen voetgangers of fietsers. Dat nodigt ook wel uit tot hard rijden. Zoals de wethouder, in de beantwoording van  vragen, opmerkte is het plaatsen van verkeersdrempels of versmallingen in zo’n belangrijke verkeersader niet handig.

Groene golf

'De wethouder zei wel de mogelijkheid te onderzoeken om een groene golf in te stellen voor verkeer dat 50 kilometer per uur rijdt. Dan heeft het geen zin meer om harder te rijden. Ook wordt er over nagedacht om de maximumsnelheid, waar dat nu 70 kilometer per uur is, terug te brengen naar 50 kilometer per uur. Ik ben blij met de antwoorden van de wethouder. Het geeft aan dat het probleem serieus genomen wordt,' aldus Van den Bosch.

arnout_van_den_bosch_pvda_staand.jpg
Arnout van den Bosch (PvdA).


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer gisteren 10:10

Waarom geen nieuwe spoorlijn parallel aan de A9?

Amstelveen – Met een nieuwe spoorlijn die parallel loopt aan Rijksweg A9 tussen Haarlem, Schiphol, Amstelveen, Ouderkerk, Abcoude en Amsterdam Zuidoost zou de bereikbaarheid van de regio aanzienlijk verbeteren.

Algemeen 11 aug. 2020 11:53

Bewoners Groenelaan in verzet tegen bouwplannen met spandoeken

Amstelveen - Bewoners van de Najade-flat hebben spandoeken opgehangen als protest tegen de bouwplannen voor een nieuw wooncomplex op de plek van het Sakko-tankstation en de aanpalige showroom aan Newa 2 in de wijk Groenelaan.

112 11 aug. 2020 11:07

Mercedes-rijder vlucht na aanrijding: politie op zoek naar witkleurige C-Klasse

Amstelveen – De Amstelveense politie is op zoek naar de bestuurder van een witkleurige Mercedes C-Klasse Estate (bouwjaar 2006), die er afgelopen zaterdagavond vandoor ging nadat hij in aanrijding was gekomen met een snorfiets aan de Burgemeester Colijnweg in Amstelveen. Twee opzittenden raakten daarbij gewond.