Wethouder Floor Gordon (D66) voor het warmtestation in Bankras/Kostverloren

Floor Gordon op 1 bij D66 Amstelveen

Amstelveen – Floor Gordon is door haar partij D66 gekozen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022. Gordon kon op grote steun rekenen van de leden van D66, die volop vertrouwen in haar hebben.

Gordon is sinds 2018 wethouder van onder andere Ruimtelijke Ordening, Duurzaamheid, Groen en Economische Zaken. Daarvoor was zij al 4 jaar gemeenteraadslid. Gordon noemt het een grote eer om lijsttrekker te mogen zijn van de in haar ogen 'meest progressieve partij van Amstelveen'. 'Ik wil de leden van D66 in Amstelveen bedanken voor het in mij gestelde vertrouwen.'

Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2018, stond Gordon nog op plek 3: Maaike Veeningen was destijds lijsttrekker, maar die vetrok direct na de verkiezingen in 2018 naar Almere: Gordon werd vervolgens wethouder.

Brief

In een brief aan de Amstelveense inwoners, gepubliceerd op de website van D66 Amstelveen (hier te lezen), beschrijft Floor Gordon voor welke zaken zij zich de komende jaren in ieder geval wil inzetten:.

“Kansen voor iedereen in Amstelveen om mee te doen via goed onderwijs of een baan. Ik wil dat wij investeren in onze groene leefomgeving, de leefbaarheid van wijken vergroten en Amstelveen verduurzamen. Als democratische partij vind ik het tevens onze plicht om voortvarend te werken aan het (herstel van) vertrouwen van burgers in de overheid: meer ruimte laten voor vroegtijdige inbreng van inwoners, oprecht luisteren naar zorgen, transparant zijn over onze belangenafweging en ons daadkrachtig en betrouwbaar tonen in de uitvoering.”

Grote steun van leden

Shivan Bhoendie, voorzitter van D66 in Amstelveen: “Floor Gordon vertegenwoordigt hetgeen waar D66 in Amstelveen voor staat en zij weet onze waarden te realiseren in beleid. De grote steun binnen de partij voor de lijsttrekker is een bevestiging van de koers en het succes van de partij van de afgelopen jaren. Wij zullen tijdens de campagne ons best doen om te zorgen dat wat wij hebben bereikt ook zichtbaar is voor de kiezer. Ik zie de verkiezing dan ook met vertrouwen tegemoet.”

Kandidatenlijst D66 Amstelveen

Vanaf 1 juli start de kandidaatstelling voor de overige posities op de D66-lijst voor de gemeenteraad. Een lijstadviescommissie, waar de lijsttrekker en voorzitter naast anderen deel van uitmaken, legt een lijstadvies aan de leden voor. De leden van D66 Amstelveen bepalen uiteindelijk de volgorde van de kandidatenlijst. De uitslag wordt eind oktober bekend gemaakt.

“Ik kijk er naar uit om met een divers, inspirerend en daadkrachtig team aan de toekomst van Amstelveen te blijven werken”, aldus Gordon.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 11:49

Vaste politiekraam op vrijdagmarkt Amstelveen blijkt al snel schot in de roos

Amstelveen - Dat de politie vanaf vandaag wekelijks op de vrijdagmarkt in Stadshart Amstelveen staat met een zogenoemde 'verbindingskraam' wordt door het publiek zeer gewaardeerd.  Al na enkele uren is gebleken dat er grote behoefte is aan laagdrempelig contact met de politie.  

Winkels vandaag 10:29

Stadshart Amstelveen verwelkomt nieuwe winkels

Amstelveen - Winkelcentrum Stadshart Amstelveen blijft in beweging met de aankondiging van nieuwe winkelopeningen. De transformatie van Pandora naar een nieuw winkelconcept is voltooid en binnenkort openen ook nieuwe winkels van BioSwiss Alps, Norah en Leonidas in het Stadshart om de diversiteit van het winkelaanbod te versterken.

Algemeen gisteren 15:55

Kinderen t/m 12 jaar opgelet: maak met jouw Amstelveense natuurfoto kans op een Canon Zoemini 2-printer

Amstelveen – De fotowedstrijd Natuurlijk Amstelveen van Canon en Visit Amstelveen duurt nog tot en met komende zondag 21 april 2024. De wedstrijd kent ook een speciale kids-categorie (t/m 12 jaar). De  jonge fotograaf die de mooiste foto maakt wordt beloond met een een Canon Zoemini 2-printer in zakformaat, waarmee foto’s direct vanaf een smartphone geprint kunnen worden.  

Algemeen gisteren 14:38

Fietsendieven sloegen vorig jaar bijna 500 keer toe in Amstelveen

Amstelveen - Fietsendieven hebben vorig jaar flink huisgehouden in Amstelveen. In een jaar tijd werden bijna 500 aangiftes gedaan van fietsdiefstal. Het werkelijke aantal diefstallen ligt vermoedelijk hoger, omdat niet iedereen aangifte doet.