Wethouder Floor Gordon (D66)

Floor Gordon op 1 bij D66 Amstelveen

Amstelveen – Floor Gordon is door haar partij D66 gekozen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022. Gordon kon op grote steun rekenen van de leden van D66, die volop vertrouwen in haar hebben.

Gordon is sinds 2018 wethouder van onder andere Ruimtelijke Ordening, Duurzaamheid, Groen en Economische Zaken. Daarvoor was zij al 4 jaar gemeenteraadslid. Gordon noemt het een grote eer om lijsttrekker te mogen zijn van de in haar ogen 'meest progressieve partij van Amstelveen'. 'Ik wil de leden van D66 in Amstelveen bedanken voor het in mij gestelde vertrouwen.'

Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2018, stond Gordon nog op plek 3: Maaike Veeningen was destijds lijsttrekker, maar die vetrok direct na de verkiezingen in 2018 naar Almere: Gordon werd vervolgens wethouder.

Brief

In een brief aan de Amstelveense inwoners, gepubliceerd op de website van D66 Amstelveen (hier te lezen), beschrijft Floor Gordon voor welke zaken zij zich de komende jaren in ieder geval wil inzetten:.

“Kansen voor iedereen in Amstelveen om mee te doen via goed onderwijs of een baan. Ik wil dat wij investeren in onze groene leefomgeving, de leefbaarheid van wijken vergroten en Amstelveen verduurzamen. Als democratische partij vind ik het tevens onze plicht om voortvarend te werken aan het (herstel van) vertrouwen van burgers in de overheid: meer ruimte laten voor vroegtijdige inbreng van inwoners, oprecht luisteren naar zorgen, transparant zijn over onze belangenafweging en ons daadkrachtig en betrouwbaar tonen in de uitvoering.”

Grote steun van leden

Shivan Bhoendie, voorzitter van D66 in Amstelveen: “Floor Gordon vertegenwoordigt hetgeen waar D66 in Amstelveen voor staat en zij weet onze waarden te realiseren in beleid. De grote steun binnen de partij voor de lijsttrekker is een bevestiging van de koers en het succes van de partij van de afgelopen jaren. Wij zullen tijdens de campagne ons best doen om te zorgen dat wat wij hebben bereikt ook zichtbaar is voor de kiezer. Ik zie de verkiezing dan ook met vertrouwen tegemoet.”

Kandidatenlijst D66 Amstelveen

Vanaf 1 juli start de kandidaatstelling voor de overige posities op de D66-lijst voor de gemeenteraad. Een lijstadviescommissie, waar de lijsttrekker en voorzitter naast anderen deel van uitmaken, legt een lijstadvies aan de leden voor. De leden van D66 Amstelveen bepalen uiteindelijk de volgorde van de kandidatenlijst. De uitslag wordt eind oktober bekend gemaakt.

“Ik kijk er naar uit om met een divers, inspirerend en daadkrachtig team aan de toekomst van Amstelveen te blijven werken”, aldus Gordon.


Meer nieuws

Sport vandaag 08:00

Geen voetbal, geen hockey maar honkbal!

Amstelveen - Jongetjes gaan op voetbal. Althans, zo gaat het vaak. Jelmer en Timo maakten beiden een andere keuze; zij gingen op honkbal. Deze sport beoefenen zij nog altijd met ontzettend veel plezier. ‘Slaan, vangen, rennen en gooien; honkbal heeft het allemaal’, vertelt Timo. ‘Dat maakt het zo afwisselend en leuk. Het is misschien niet zo bekend, maar ik kan iedereen uitnodigen het zelf eens te ervaren.’

112 gisteren 19:13

Motorrijder gewond bij ongeval op N201

Regio - Een motorrijder is woensdagavond gewond geraakt bij een ongeval op de provinciale weg N201. De motor kwam in botsing met een graafmachine.

Sport gisteren 16:00

Hockey tweeling met basketbal DNA

Amstelveen - De tweelingzusjes Isa en Norah Goedhart startten op jonge leeftijd met basketbal. Niet zo gek met een oma en tante die uitkwamen voor het Nederlands basketbalteam en ouders in het Noord-Hollands team.’ Hoewel ze beschikken over de ideale lengte voor de basketbalsport, ligt hun hart echter bij hockey. Inmiddels spelen ze al sinds hun 6e met veel plezier bij hockeyclub Pinoké.