Advertorial Schoolkeuze 2021

Florencius: Groep 9 als tussenjaar

Amstelveen - Na groep 8 volgt de middelbare school. Maar, wat als je daar nog niet aan toe bent? Of als je net weer terug bent nadat je lange tijd in het buitenland gewoond hebt? Florencius in Amstelveen biedt Groep 9; een extra jaar op de basisschool waarin leerlingen de basisvakken verder ontwikkelen, maar ook alvast een aantal middelbare schoolvakken krijgen aangeboden. Niet iedereen is al klaar voor de middelbare school op zijn elfde of twaalfde levensjaar.

Individuele ontwikkeling
Net als in de andere klassen van Florencius, wordt ook in de Groep 9 gewerkt met een individueel ontwikkelplan. Dat plan begint met een nulmeting aan het begin van het jaar – waar ook een intelligentieonderzoek een onderdeel van is. ‘Per kind besteden we aandacht aan deze individuele ontwikkeling, waarbij we uitgaan van de talenten op het gebied van het IQ, EQ, SQ en FQ’, legt locatieleider Femke Streppel uit. ‘Daarnaast maken de leerlingen in groep 9 kennis met de vakken Wiskunde, Engels en Frans en oefenen ze met allerlei vaardigheden in onze veilige omgeving van kleine klassen en goede begeleiding; we leren hen hun leerstrategie ontdekken, mindmaps maken, samenvatten, plannen en een agenda beheren. Zo maken we de overgang naar de middelbare school zo klein mogelijk en stromen ze zelfverzekerd en vol vertrouwen uit naar hun nieuwe school.’

Florencius Amstelveen | De Savornin Lohmanlaan 2 1181 XM Amstelveen | Tel: 020 640 81 18 | www.florencius.nl/amstelveen


Meer nieuws

Sport vandaag 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.

112 vandaag 11:44

Reanimatie in lijnbus; Legmeerdijk tijdelijk afgesloten

Aalsmeer - Hulpdiensten zijn vanmorgen opgeroepen vanwege een medische noodsituatie in een R-netbus (357) van Connexxion. De bus is stilgezet op de Legmeerdijk in Aalsmeer en de weg is afgesloten om ruimte te bieden aan hulpdiensten, die een reanimatie moesten uitvoeren.

Evenementen & Activiteiten gisteren 10:56

Amstelveen Culinair: Ticketverkoop gestart met positieve reacties

Amstelveen - Het culinaire evenement, "Amstelveen Culinair", dat dit jaar op zaterdag  6 juli plaatsvindt, met een speciale editie voor bedrijven op 5 juli, heeft een goede start gemaakt met de ticketverkoop sinds 6 april. Het evenement trekt al veel aandacht en de tickets werden al volop geboekt.