Het huidige busstation in Stadshart Amstelveen [AmstelveenZ]

FNV dreigt met landelijke staking streekvervoer

Amstelveen – Het streekvervoer gaat maandag waarschijnlijk in het hele land staken. Dat betekent dat het er dik in zit dat er ook in Amstelveen nauwelijks tot geen streekbussen zullen gaan rijden.

Vakbond FNV meldt op zijn website dat werkgevers in het streekvervoer ‘volharden in hun onwil om duidelijke afspraken te maken in de cao over vermindering van de enorm hoge werkdruk en over een fatsoenlijke loonsverhoging voor alle werknemers in het OV’. Daarom heeft het streekvervoer gekozen voor een staking voor onbepaalde tijd.

Streekbussen

Dit betekent dat er vanaf maandag in heel Nederland nauwelijks tot geen streekbussen en regionale treinen zullen gaan rijden. Tenzij de vakbonden en de werkgevers er alsnog uit kunnen komen.

Twee verkenners doen sinds afgelopen week een poging om alsnog een oplossing dichterbij te brengen voor het hoog opgelopen conflict tussen werknemers en werkgevers in het streekvervoer. Zij krijgen dus in ieder geval deze week nog de tijd om met name de werkgevers te bewegen om concrete en goede afspraken te maken over werkdruk en loon.


Meer nieuws

Sport gisteren 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.

112 gisteren 11:44

Reanimatie in lijnbus; Legmeerdijk tijdelijk afgesloten

Aalsmeer - Hulpdiensten zijn vanmorgen opgeroepen vanwege een medische noodsituatie in een R-netbus (357) van Connexxion. De bus is stilgezet op de Legmeerdijk in Aalsmeer en de weg is afgesloten om ruimte te bieden aan hulpdiensten, die een reanimatie moesten uitvoeren.

Evenementen & Activiteiten 22 apr. 2024 10:56

Amstelveen Culinair: Ticketverkoop gestart met positieve reacties

Amstelveen - Het culinaire evenement, "Amstelveen Culinair", dat dit jaar op zaterdag  6 juli plaatsvindt, met een speciale editie voor bedrijven op 5 juli, heeft een goede start gemaakt met de ticketverkoop sinds 6 april. Het evenement trekt al veel aandacht en de tickets werden al volop geboekt.