VLN, Laurens Niezen

'Fokker Four' ronkend boven Amstelveen en Aalsmeer [Video]

Amstelveen/Aalsmeer - Zaterdagmiddag trokken vier vliegtuigen van Stichting Fokker Four over Amstelveen en Aalsmeer. Het ronkende geluid van de vliegtuigen deed veel inwoners naar boven kijken.

Robbert van Zwieten van de stichting Fokker laat weten dat dit een eerbetoon betrof aan alle slachtoffers en helden van de Tweede Wereldoorlog.

De Fokker Four formatie laat zich af en toe met speciale vluchten boven deze regio zien en trekt altijd veel bekijks.

Vandaag waren ook diverse activiteiten in het CRASH Museum, dat ligt aan de Aalsmeerderdijk in Aalsmeerderbrug.

Video

Klik op onderstaande play-button voor een kort videofragment van de formatie, gefilmd boven de wijk Waardhuizen in Amstelveen Zuid zatermiddag. Tip: geluid aan!


Meer nieuws

Algemeen gisteren 15:20

E-waste Race: schoolklassen zamelen zoveel mogelijk elektronisch afval in

Amstelveen - Zes basisschoolgroepen uit Amstelveen doen dit jaar weer mee aan de E-waste Race. De deelnemende klassen gaan bijna vier weken lang zoveel mogelijk klein elektronisch afval of E-waste inzamelen zodat dit hergebruikt of gerecycled kan worden. De organisatie E-waste Race verzorgt verschillende lessen voor de kinderen. 

Algemeen gisteren 11:49

AVA boos over schrappen tijdelijke voetgangersbrug over A9: ‘Onvoorstelbaar’

Amstelveen - De lokale politieke partij Actief voor Amstelveen (AVA) is boos en vindt het onbegrijpelijk dat de tijdelijke voetgangersbrug over Rijksweg A9, ter hoogte van het Bovenlandpad, uit de verbouwingsplannen is geschrapt omdat de brug niet zou passen. ‘Wij vinden het onvoorstelbaar,’ zegt AVA-fractievoorzitter Michel Becker.

Amstelveen van voorheen 15 mei 2022 21:19

Amstelveen van voorheen (299)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 299 een oude foto uit 1979 van de bouw van het raadhuis aan de oever van De Poel.