Gemeente Amstelveen

Foto’s Ed van der Elsken tijdens ArtZuid in Amstelveen

Amstelveen - De gemeente Amstelveen voegt tien foto’s van bekend fotograaf Ed van der Elsken toe aan de route van ArtZuid Annex Amstelveen. De expositie komt onder het viaduct van de A9 nabij het Stadshart.

Bijna alle foto’s zijn afkomstig uit het boek Eye love you. De foto’s zijn gezamenlijk gekozen door de gemeente, de weduwe van Ed van der Elsken Anneke Hilhorst en Nederlands Fotomuseum Rotterdam.

Eer

“Het eerste fotoboek dat ik ooit kocht was het schitterende boek ‘Amsterdam!’ van Ed van der Elsken”, zegt wethouder Herbert Raat in een persbericht van de gemeente Amstelveen. “En nu komen er tien foto’s in de Amstelveense openbare ruimte. Een grote eer. Dank aan de familie en het Nederlands Fotomuseum dat zij dit mogelijk hebben gemaakt.”

Ed van der Elsken is één van de grootste Nederlandse fotografen van de 20ste eeuw. Hij debuteerde in 1956 met het fotoboek Een liefdesgeschiedenis in Saint Germain des Prés. Er kwamen in totaal meer dan twintig fotoboeken. Eye love you, het boek waar deze foto’s in staan, was het eerste boek van de fotograaf volledig in kleur. Van der Elsken overleed in 1990.

Startpunt

De beeldenroute ArtZuid Annex Amstelveen is van 19 mei tot 15 september 2019 te bewonderen. Het startpunt is Museum Jan van der Togt. Bezoekers vertrekken hierna via de Bovenkerkerkade richting het Stadshart. Het laatste stuk van ArtZuid Annex Amstelveen is de Keizer Karelweg naar het beeld Roger op de rotonde, die de Amsterdamseweg verbindt met de Keizer Karelweg.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.

Algemeen gisteren 10:52

Weet jij een plek in jouw wijk die meer groen kan gebruiken?

Amstelveen - In het kader van de campagne ‘Groen moet je doen!’ vraagt gemeente Amstelveen inwoners om betegelde plekken in de openbare ruimte voor te dragen die meer groen kunnen gebruiken, bijvoorbeeld in hun eigen straat of wijk. Dat kan nog tot 1 mei 2024.

Sport gisteren 08:56

Karel Eykman school JD2 en JE1 winnaar schoolvoetbaltoernooi in Amstelveen

Amstelveen - Aan de lokale voorrondes van het KNVB schoolvoetbaltoernooi, die begonnen op woensdag 20 maart, hebben maar liefst 50 teams van 13 scholen in Amstelveen mee gedaan. Na vijf spannende weken van competitie hebben de beste acht teams van groep 5-6 en van groep 7-8 zich gekwalificeerd voor de finale op woensdag 24 april. De Karel Eykman school JD2 en JE1 kwamen als winnaar uit de bus.  

Algemeen 24 apr. 2024 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.