Gemeente Amstelveen

Foto’s Ed van der Elsken tijdens ArtZuid in Amstelveen

Amstelveen - De gemeente Amstelveen voegt tien foto’s van bekend fotograaf Ed van der Elsken toe aan de route van ArtZuid Annex Amstelveen. De expositie komt onder het viaduct van de A9 nabij het Stadshart.

Bijna alle foto’s zijn afkomstig uit het boek Eye love you. De foto’s zijn gezamenlijk gekozen door de gemeente, de weduwe van Ed van der Elsken Anneke Hilhorst en Nederlands Fotomuseum Rotterdam.

Eer

“Het eerste fotoboek dat ik ooit kocht was het schitterende boek ‘Amsterdam!’ van Ed van der Elsken”, zegt wethouder Herbert Raat in een persbericht van de gemeente Amstelveen. “En nu komen er tien foto’s in de Amstelveense openbare ruimte. Een grote eer. Dank aan de familie en het Nederlands Fotomuseum dat zij dit mogelijk hebben gemaakt.”

Ed van der Elsken is één van de grootste Nederlandse fotografen van de 20ste eeuw. Hij debuteerde in 1956 met het fotoboek Een liefdesgeschiedenis in Saint Germain des Prés. Er kwamen in totaal meer dan twintig fotoboeken. Eye love you, het boek waar deze foto’s in staan, was het eerste boek van de fotograaf volledig in kleur. Van der Elsken overleed in 1990.

Startpunt

De beeldenroute ArtZuid Annex Amstelveen is van 19 mei tot 15 september 2019 te bewonderen. Het startpunt is Museum Jan van der Togt. Bezoekers vertrekken hierna via de Bovenkerkerkade richting het Stadshart. Het laatste stuk van ArtZuid Annex Amstelveen is de Keizer Karelweg naar het beeld Roger op de rotonde, die de Amsterdamseweg verbindt met de Keizer Karelweg.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 08:00

Hoe gaat het met Rens en Rachel van Hilst op Camping44? (Wij Emigreren, SBS6)

Amstelveen - AmstelveenZ verhaalde begin dit jaar over de avonturen van Rens & Rachel van Hilst, die eind 2018 Amstelveen vaarwel zwaaiden om een volledig nieuw leven op te bouwen en een boerencamping (Camping44) te beginnen in het Italiaanse Loro Piceno. Hoe gaat het nu met het gezin, dat in 2019 te zien was in de eerste aflevering van Wij Emigreren bij SBS6?

Corona Amstelveen 7 aug. 2020 17:54

Positief getest op COVID-19? Zelf je netwerk inlichten

Amstelveen – De GGD in regio Amsterdam, waar Amstelveen onder valt, gaat niet langer alle contacten van met COVID-19 besmette personen nabellen. Positief geteste Amstelveners moeten voorlopig zelf hun contacten gaan waarschuwen.

Algemeen 7 aug. 2020 11:51

AH-inzamelingsactie 'jackpot' voor Voedselbank Amstelveen

Amstelveen - De recente inzamelingactie voor de Voedselbank Amstelveen bij zeven Amstelveense Albert Heijn-filialen, is een groot succes geworden: de actie leverde liefst 240 grote dozen vol houdbare producten op.