Schotse Hooglander, door Jasmijn Fotografeert

Fotowedstrijd Natuurlijk Amstelveen

Amstelveen - Visit Amstelveen en Canon organiseren deze lente een fotowedstrijd waarbij op zoek wordt gegaan naar de mooiste natuurfoto. Het voorjaar is dé tijd om er op uit te gaan in Amstelveen. Neem je smartphone en/of camera mee om de natuur vast te leggen, want je kunt er een mooie prijs mee winnen én de mooiste foto’s krijgen een plekje in een tentoonstelling in het Cobra Museum!

In de lente is de natuur in Amstelveen op haar mooist. De dagen lengen, bloemen bloeien en de vogels laten van zich horen. Dus ga op ontdekkingstocht in de polders, bossen en parken van Amstelveen en leg dat ene bijzondere moment vast. De dauw boven de rietvelden bij de opgaande zon, een nieuwsgierige eekhoorn in een boomkruin van het Amsterdamse Bos (dat op Amstelveens grondgebied ligt) of ontluikende zomerklokjes in een perkje: het is helemaal aan jou om op te zoek te gaan naar een uniek stukje Amstelveense natuur.

Voor jong en oud

Elke inwoner van Amstelveen mag meedoen, van jong tot oud, van ervaren tot onervaren en in bezit van camera of gewoon een smartphone. Zowel een vakjury als een publieksjury zal zich over de inzendingen buigen. Ook kinderen mogen uiteraard meedoen en met hun camera of smartphone de natuur van Amstelveen ontdekken. Voor kinderen tot en met 12 jaar is er zelfs een speciale prijs!

Verhaal achter de foto

Niet alleen de foto zelf, maar óók het verhaal erbij is belangrijk. We willen graag in een paar regels (mag uiteraard langer!) weten waarom je juist die ene foto wilde maken. Waarom koos je voor het specifieke onderwerp, die plek en dat tijdstip van de dag? Niet alleen je foto, maar ook het bijbehorende verhaal weegt dus mee bij de beoordeling van de inzending.

Hoe doe je mee?

Het uploaden van je foto én je verhaal kan eenvoudig via VisitAmstelveen.nl/fotowedstrijd. Check de website om inspiratie op te doen en voor tips over natuurfotografie van Canon-fotograaf Bas Meelker. Trek snel de natuur in, want meedoen kan tot 22 april 2024.

Natuurlijk Amstelveen

Zonder camera is er overigens ook van alles te doen in het Amstelveense groen. Het hele voorjaar staat bol van de activiteiten in de natuur. Spot Schotse Hooglanders in het Amsterdamse Bos of ontdek met de nieuwe Bos-app 60 soorten bomen. Geniet van rust en ruimte tijdens een fietstocht door de landelijke polders. Liever iets sportiefs? Geef je op voor de Fiets4daagse of ga watersporten op de Poel. Nog veel meer tips vind je op VisitAmstelveen.nl

Dit artikel verscheen eerder in de april-editie van AmstelveenZ Magazine, nummer 87.


Meer nieuws

Kunst & Cultuur 17 mei 2024 11:59

Schouwburg Amstelveen: voorverkoop seizoen 2024/2025 op 25 mei van start

Amstelveen - Schouwburg Amstelveen start de online voorverkoop voor het seizoen 2024-2025 op zaterdag 25 mei om 10.00 uur. Op het programma staan ruim 250 voorstellingen vol bekende cabaretnamen, vrolijk jeugdtheater, toptoneel, adembenemende dans en grote musicals.

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur 17 mei 2024 11:28

Historische route van 13km langs Groenelaan, Waardhuizen, Nes

Amstelveen - Gemeente Amstelveen is weer een nieuwe historische route rijker. Het is inmiddels de vierde historische route in de gemeente. Deze route combineert de rust en natuur van de Bovenkerkerpolder met het dorpse karakter van Nes en het meer stedelijke landschap van Groenelaan en Waardhuizen; de route voert grotendeels door de polder en langs rivier de Amstel.

112 17 mei 2024 09:49

Zware aanrijding op kruising Legmeerdijk/N201

Amstelveen / Aalsmeer - Op de kruising van de Legmeerdijk met de N201 heeft donderdagavond een ernstig ongeval plaatsgevonden. Twee auto's botsten op elkaar met veel schade tot gevolg.

Verkeer & Vervoer 16 mei 2024 15:53

Brug Ouderkerk na aanpassingen weer volledig in gebruik: ook voor scheepvaart

Amstelveen / Ouderkerk - Na diverse aanpassingen en na meerdere testen, kan Brug Ouderkerk weer volledig bediend worden. Het wegverkeer kon op 14 mei al gebruik maken van de brug na de laatste storing, vandaag (donderdag 16 mei) is ook de stremming voor scheepvaart hoger dan 2.90 meter opgeheven.