AVA

Foutje: nieuwe afvalcontainers ook zonder afvalpas te openen

Amstelveen - Het blijkt dat de nieuwe afvalcontainers in Westwijk niet alleen met een afvalpas geopend kunnen worden, maar ook met een willekeurige toegang-tag. De politieke partij Actief voor Amstelveen ontdekte het euvel. 

AVA postte een video op Facebook, waarop te zien is dat een container in Westwijk geopend wordt met een toegang-tag. Ook andere toegangspasjes voor deuren blijken te werken, zo testte AVA.

'Actief voor Amstelveen maakt zich zorgen over de fraudegevoeligheid en verkeerd gebruik van het systeem', meldt de partij in een persbericht.

'AVA stelde eerder al mondelinge vragen over het nieuwe inzamelsysteem en zal nu schriftelijke vragen stellen aan de verantwoordelijk wethouder', meldt Gonnie van Rietschoten van AVA. Bekijk hieronder de video:


Meer nieuws

Algemeen vandaag 08:27

Amstelveen stelt 65.000 euro beschikbaar aan Urbanuskerk

Amstelveen – Gemeente Amstelveen heeft voor de restauratie van de monumentale Urbanuskerk in Bovenkerk eenmalig 65.000 euro beschikbaar gesteld: met het geld wordt in hoofdzaak nieuw voorzetglas voor de speciale glas-in-loodramen betaald en wordt de kerk bovendien fraai uitgelicht.

Politiek gisteren 16:43

Opluchting om gemeentelijke aanschaf 'HogeNood app'

Amstelveen – Met de door gemeente Amstelveen aangeschafte HogeNood app kunnen inwoners met hun smartphone tegenwoordig direct het dichtstbijzijnde opengestelde toegankelijke toilet in Amstelveen vinden. 

Algemeen gisteren 14:30

KWF haalt bijna 30.000 euro op in Amstelveen tijdens collecteweek

Amstelveen - Tijdens de collecteweek in Amstelveen is door vrijwilligers van het KWF maar liefst € 29.836,- opgehaald. 'We zijn iedereen in Amstelveen heel dankbaar voor hun gift', zegt Bas Gijsbers, secretaris van collecteteam Amstelveen.