Advertorial Schoolkeuze 2021

Foutloos Rekenen: Ieder kind kan foutloos rekenen!

Amstelveen - Moeite met rekenen? Lukt het niet om de tafels onder de knie te krijgen? Of wil je gewoon beter worden in rekenen? Dan is Foutloos Rekenen echt iets voor jou. In deze training van twaalf weken leer je foutloos rekenen. Echt? Ja echt.

Herhaling en succeservaringen opdoen. Dat is het geheim van Foutloos Rekenen; een cursus die wordt aangeboden vanuit het Nederlands Mathematisch Instituut. Dit instituut begeleidt zowel leerkrachten in het basisonderwijs bij het geven van rekenen, als kinderen individueel. ‘Als kinderen uitvallen met rekenen op school, voelen ze zich minder slim dan de rest’, legt Aydin Cihangir uit. Hij is de bedenker van de cursus. ‘Ze worden onzeker en bang voor wat hen nog te wachten staat op de middelbare school. Bij Foutloos Rekenen keren we dat om; we laten de leerlingen keer op keer succeservaringen opdoen. Net zo lang tot rekenen helemaal automatisch gaat. Als je goed kunt rekenen, heb je daar voor de rest van je leven profijt van. ‘Niet alleen op de middelbare school bij vakken als Wiskunde, Natuurkunde, Scheikunde, Biologie, Economie en Techniek, maar ook gewoon in de dagelijkse praktijk.’

Alle aandacht
Wie de training bij Foutloos Rekenen aangaat, krijgt eenmaal per week les in kleine groepjes van maximaal zes kinderen. ‘Tijdens deze les krijgen de leerlingen directe instructie in een van de rekenthema’s’, legt Anouk Cihangir-Adang de werkwijze uit. Zij is onderwijscoördinator bij het Nederlands Mathematisch Instituut. ‘Ze krijgen alle aandacht en direct feedback als ze iets nog niet helemaal goed doen.’

Succeservaringen
Eenmaal thuis moeten de leerlingen deze les binnen 24 uur herhalen. ‘Zo kunnen we monitoren of de leerlingen de stof daadwerkelijk hebben begrepen’, vervolgt Anouk. ‘Waar nodig kunnen ze altijd contact maken met onze docenten. Zij helpen hen dan verder op weg.’ De dagen tot aan de volgende les maken de leerlingen herhalingswerk. ‘Dat is iets anders dan huiswerk; leerlingen hoeven geen creatieve opdrachten uit te denken, maar herhalen de stof om deze in te slijten. Omdat de stof al bekend is, kunnen ze hier gemakkelijk doorheen; ze doen dagelijks succeservaringen op. Leren rekenen is een vaardigheid. Net als leren fietsen of zwemmen. Dat leer je echt door het zoveel mogelijk te doen. En daar zijn onze trainingen op ingericht.’

Ajax-jeugdopleiding
Aydin en Anouk vergelijken Foutloos Rekenen vaak met de Ajax-jeugdopleiding. ‘Als iemand bij Ajax wil voetballen begrijpt iedereen dat je daar iedere dag hard voor moet trainen. Zo is het bij Foutloos Rekenen ook; goed leren rekenen vraagt oefening en oefening kost tijd.’

Nieuwsgierig? Plan een proefles in via onze website en kom Foutloos Rekenen nu zelf ervaren.

Foutloos Rekenen | Vlielandstraat 3 1181 HL Amstelveen | Tel: 085 112 4324 | www.foutloosrekenen.nl


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.

Algemeen vandaag 10:52

Weet jij een plek in jouw wijk die meer groen kan gebruiken?

Amstelveen - In het kader van de campagne ‘Groen moet je doen!’ vraagt gemeente Amstelveen inwoners om betegelde plekken in de openbare ruimte voor te dragen die meer groen kunnen gebruiken, bijvoorbeeld in hun eigen straat of wijk. Dat kan nog tot 1 mei 2024.

Sport vandaag 08:56

Karel Eykman school JD2 en JE1 winnaar schoolvoetbaltoernooi in Amstelveen

Amstelveen - Aan de lokale voorrondes van het KNVB schoolvoetbaltoernooi, die begonnen op woensdag 20 maart, hebben maar liefst 50 teams van 13 scholen in Amstelveen mee gedaan. Na vijf spannende weken van competitie hebben de beste acht teams van groep 5-6 en van groep 7-8 zich gekwalificeerd voor de finale op woensdag 24 april. De Karel Eykman school JD2 en JE1 kwamen als winnaar uit de bus.  

Algemeen gisteren 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.

Zakelijk gisteren 18:59

Nieuw kleinschalig kinderdagverblijf in Amstelveen: ‘t Schooltje

Amstelveen – Kinderdagverblijf ’t Schooltje heeft de deuren geopend in Amstelveen. Deze kleinschalige en kwalitatief hoge opvang is gevestigd in een vrijstaand pand met tuin en biedt een verticale groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud.