Fraaie legpuzzel Urbanuskerk uitgedeeld aan duizend ouderen

Amstelveen - Speciaal voor ouderen verstrekken de ouderenverenigingen KBO Bovenkerk-Aalsmeer en KBO Amstelveen/Ouderkerk (samen met het Bewonersplatform Bovenkerk) de komende periode duizend legpuzzels met een afbeelding van de Urbanuskerk. 

De fraaie legpuzzels zijn bestemd voor de leden van de ouderenverenigingen en oudere buurtgenoten. Komende dagen worden ze tezamen met een speciaal hiervoor door Stadsdichter Matthijs den Hollander geschreven gedicht, op duizend adressen rondgebracht.

Voortrekker van dit initiatief is Gerard Miltenburg, vice-voorzitter van KBO Bovenkerk-Aalsmeer en tevens bestuurslid van het Bewonersplatform Bovenkerk.

De coronacrisis houdt de ouderen al maanden in haar greep en isolement. Met deze actie proberen de initiatiefnemers hen toch de nodige aandacht, afleiding en hulp te bieden. De afgelopen maanden werden al een aantal attenties bij de leden en oudere buurtgenoten bezorgd. En ook voor de komende maanden staat nog het een en ander op stapel.

Deze mooie actie was niet mogelijk zonder de bijdragen van meerdere gulle sponsoren: Stichting Amstelidee, Stichting Egmana, Rabobank, Zorg en Zekerheid, Participe, Stichting Bovenkerk en de beide KBO verenigingen. 

legpuzzel_urbanuskerk.jpg


Meer nieuws

Wonen gisteren 15:35

Amstelveen komt met nieuwe actie voor aanschaf zonnepanelen

Amstelveen - Huiseigenaren in Amstelveen Noord kunnen binnenkort weer profiteren van voordeel bij de aanschaf van zonnepanelen. Gemeente Amstelveen organiseert samen met het Regionaal Energieloket een collectieve inkoopactie.

Corona Amstelveen 22 sep. 2020 14:55

Verdubbeling corona-besmettingen in Amstelveen

Amstelveen - Het aantal vastgestelde corona-besmettingen (COVID-19) is in Amstelveen opgelopen naar 203, nagenoeg een verdubbeling ten opzichte van een week eerder, zo blijkt uit een nieuwe update van het RIVM.

Verkeer & Vervoer 22 sep. 2020 14:28

Test met ‘wachtrijvoorspeller’ wordt uitgebreid

Amstelveen - De provincie Noord-Holland gaat een technische test met zogenoemde 'wachtrijvoorspellers', die het aantal wachtende auto's voor een verkeerslicht voorspellen om de doorstroming te bervorderen, uitbreiden. De voorspeller wordt al ingezet op de N201 nabij Schiphol, maar het ligt uiteindelijk in de bedoeling de nieuwe techniek op 270 kruispunten in de provincie in te zetten.