Fractievoorzitter Ruud Kootker (bbA) verlaat per 1 maart 2023 de gemeenteraad van Amstelveen

Fractievoorzitter Burgerbelangen Amstelveen kondigt vertrek uit raad aan

Amstelveen – De fractievoorzitter van de lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) heeft zijn vertrek uit de gemeenteraad aangekondigd. Kootker stapt per 1 maart op vanwege een verhuizing naar Eindhoven.

Hij zal als fractievoorzitter worden opgevolgd door de huidige vicevoorzitter Pieter Monkelbaan. Kootker was afgelopen vijf jaar de partijleider van de lokale partij, met vijf zetels de derde partij van Amstelveen. Volgens een persbericht van bbA heeft Kootker zich de afgelopen 5 jaar laten gelden als een scherp debater en wordt hij alom gewaardeerd door zijn kunde en dossierkennis.

Geen verrassing, wel eerder

Volgens bbA kwam het vertrek niet als verrassing omdat algemeen bekend was dat Kootker plannen had om over een paar jaar naar Brabant te verhuizen. 'Het idee daarbij was na afloop van de huidige raadsperiode, dus na 2026,’ stelt bbA. Volgens Kootker, bij de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen lijsttrekker, hebben zich mogelijkheden voorgedaan die hij niet mocht laten lopen.

Voldoening

Hoewel Kootker nog vier maanden te gaan heeft, kijkt de bbA-er alvast met veel voldoening op zijn periode als Amstelveens raadslid terug, zo stelt hij in het persbericht. 'Ik ben trots op een heleboel zaken. We zijn erin geslaagd op te klimmen tot de derde partij van de stad met nu vijf zetels. Bovendien hebben we laten zien, dat bbA in hart en nieren een lokale partij is met een inhoudelijke en stabiele signatuur. Ik vertrek met een gerust hart omdat ik weet dat er een sterke fractie is om de belangen van de Amstelveners te vertegenwoordigen.'

Bij bbA voelt men het aanstaande vertrek van Kootker als een groot verlies. Hij heeft bbA een nieuw gezicht gegeven. Kootker: 'Ik niet alleen, dat was het werk van de hele fractie. De huidige fractieleden, maar ik denk zeker ook aan de oud-raadsleden Jacqueline Solleveld, die het wonen voor de ouderen in levensloopbestendige woningen onder de aandacht bracht en aan Marga van Herteryck, die het sociale gezicht van bbA werd.'

Kootker blijft beschikbaar als lid

Kootker blijft ondanks zijn vertrek naar Eindhoven ook na maart 2023 lid van bbA en blijft eveneens beschikbaar voor advies. 'In die 7 jaar dat ik lid ben van bbA zijn er heel wat vriendschappen ontstaan en die laat je niet zomaar los.' De voorzitter van bbA Peter Bot zegt: 'Ruud had ons al een paar weken geleden op de hoogte gesteld. Het gevolg was dat we in alle rust als bestuur, na overleg met de overige fractieleden, Pieter Monkelbaan konden voorstellen als nieuwe fractievoorzitter. Als vicevoorzitter van de fractie werkte hij al intensief met Ruud samen.

Dave Offenbach raadslid

'Wij zijn ook heel blij dat wij voor de opengevallen plaats in de fractie Dave Offenbach mogen presenteren als nieuw raadslid,'zegt Bot. Kootker: 'Ik weet nu dat er een stevige fractie zit met Pieter Monkelbaan als nieuwe sterk sociaal bewogen voorzitter en Dave Offenbach als zeer betrokken en breed georiënteerd raadslid. Dat is goed nieuws voor alle Amstelveners'.

Kootker's opvolger Pieter Monkelbaan vindt het jammer dat Ruud afscheid moet nemen: 'We hebben jaren fantastisch samengewerkt. Ik dank het bestuur en de fractie voor het vertrouwen dat zij in mij stellen en verheug me erop om samen met Ewa Petiet, Ferry van Groeningen, Kitty Huisman en Dave Offenbach bij te dragen aan een leefbaar en groen Amstelveen.'


Meer nieuws

Algemeen gisteren 18:00

Breed aanbod aan workshops op de ‘Doe-het-duurzaam markt’

Amstelveen - Op zaterdag 7 oktober van 11.00-16.00 uur organiseert de gemeente een ‘Doe-het-duurzaam markt’ in het Noordamcentrum aan de Noorddammerweg  1 in Amstelveen. Gedurende de dag worden er verschillende presentaties en workshops gegeven. Inwoners kunnen die gratis bijwonen. Er is vrije inloop. Het programma ziet er als volgt uit:

Algemeen gisteren 16:09

Inzamelingsactie tegen menstruatiearmoede

Amstelveen - Vrijwilligers van de Voedselbank hielden vrijdag een inzamelingsactie op de markt om menstruatiearmoede tegen te gaan. 'Een geweldig initiatief om zo de handschoen op te pakken tegen een verborgen probleem', vindt wethouder Marijn van Ballegooijen die de actie van harte ondersteunt en zelf een pakket materiaal meebracht.

Algemeen gisteren 12:54

Tot dusver zes gevallen van blauwtong bij herkauwers in Amstelveen

Amstelveen - In Amstelveen zijn tot dusver zes blauwtong-besmettingen vastgesteld.  Blauwtong (bluetongue) is een virusziekte die voorkomt bij schapen en andere herkauwers (zoals geiten en runderen) en het virus verspreidt zich in rap tempo over Nederland.