Bert de Pijper

Fractievoorzitter ChristenUnie Amstelveen neemt afscheid vanwege medische redenen

Amstelveen - Bert de Pijper, fractievoorzitter van de ChristenUnie Amstelveen, heeft aangegeven niet terug te zullen keren in de gemeenteraad vanwege medische redenen. Henk Stoffels wordt zijn opvolger.

Bert is sinds 2010 gemeenteraadslid en moet helaas, om medische redenen, stoppen met het werk wat hij zo graag deed. Vanavond wordt stilgestaan bij zijn vertrek.

Bert heeft zich altijd met hart en ziel ingezet om samen met anderen, Amstelveen mooier, veiliger en leefbaarder te maken. Bert is altijd een zeer betrokken politicus geweest, was lid van de auditcommissie, de werkgevers commissie en zat in de werkgroep omgevingsvisie.

Op dinsdagavond zal er in het raadhuis afscheid genomen worden van de oude gemeenteraad (2018-2022) en zal er aandacht zijn voor het vertrek van Bert. Henk Stoffels, tweede op de lijst van de ChristenUnie, zal Bert de Pijper opvolgen als fractievoorzitter. Hij nam in de aanloop naar de verkiezingen ook al de rol van plaatsvervangend lijsttrekker op zich.

Maandagavond werd eveneens bekend gemaakt dat VVD-wethouder Rob Ellermeijer zijn werkzaamheden voorlopig staakt vanwege gezondheidsredenen.


Meer nieuws

Sport 20 feb. 2024 12:55

YouTube elftal Creators FC komt naar RODA '23

Amstelveen - Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van voetbalclub Roda '23 komt het bekende YouTube elftal Creators FC voor het eerst naar Amstelveen. Met haar grote selectie is het elke wedstrijd weer een verassing welke grote YouTubers, influencers en Creators er aan de aftrap staan. Een groot deel van de opbrengsten gaat naar The Hunger Project.

Verkeer & Vervoer 20 feb. 2024 10:35

Dienstregeling Uithoornlijn bekend

Amstelveen - De dienstregeling van de Uithoornlijn, die vanaf 21 juli 2024 gaat rijden, is bekendgemaakt door de Vervoerregio. Ook is bekend wat het effect is van de tramlijn op de buslijnen in de regio.  De Uithoornlijn, die officieel de Amsteltram gaat heten, rijdt als tramlijn 25 van Uithoorn Centrum via Amstelveen-Westwijk naar Amsterdam-Zuid.

Algemeen 19 feb. 2024 18:34

Nel de Graaf na 47 jaar met pensioen

Amstelveen - Gemeente Amstelveen heeft vandaag afscheid genomen van bestuurssecretariaatmedewerkster Nel de Graaf, die na 47 jaar (!) werkzaam te zijn geweest voor de gemeente met pensioen is gegaan.

Verkeer & Vervoer 19 feb. 2024 14:33

Fiets- en voetpad Keizer Karelweg onder A9 dicht tot en met 24 februari

Amstelveen - Door funderingswerkzaamheden direct naast de Keizer Karelweg worden tot en met zaterdag 24 februari het fietspad en voetpad tussen de Burgemeester Rijnderslaan en De Meander overdag afgesloten. (Brom)fietsers worden omgeleid via de Ouderkerkerlaan, Keerpuntweg en Meander.