Bert de Pijper

Fractievoorzitter ChristenUnie Amstelveen neemt afscheid vanwege medische redenen

Amstelveen - Bert de Pijper, fractievoorzitter van de ChristenUnie Amstelveen, heeft aangegeven niet terug te zullen keren in de gemeenteraad vanwege medische redenen. Henk Stoffels wordt zijn opvolger.

Bert is sinds 2010 gemeenteraadslid en moet helaas, om medische redenen, stoppen met het werk wat hij zo graag deed. Vanavond wordt stilgestaan bij zijn vertrek.

Bert heeft zich altijd met hart en ziel ingezet om samen met anderen, Amstelveen mooier, veiliger en leefbaarder te maken. Bert is altijd een zeer betrokken politicus geweest, was lid van de auditcommissie, de werkgevers commissie en zat in de werkgroep omgevingsvisie.

Op dinsdagavond zal er in het raadhuis afscheid genomen worden van de oude gemeenteraad (2018-2022) en zal er aandacht zijn voor het vertrek van Bert. Henk Stoffels, tweede op de lijst van de ChristenUnie, zal Bert de Pijper opvolgen als fractievoorzitter. Hij nam in de aanloop naar de verkiezingen ook al de rol van plaatsvervangend lijsttrekker op zich.

Maandagavond werd eveneens bekend gemaakt dat VVD-wethouder Rob Ellermeijer zijn werkzaamheden voorlopig staakt vanwege gezondheidsredenen.


Meer nieuws

Sport vandaag 09:19

Amsterdamse Bos Golf op 27 juni: inschrijven nog mogelijk

Amstelveen - De 11e editie van de Amsterdamse Bos Golf komt er weer aan. Op dinsdag 27 juni 2023 is het Amsterdamse Bos voor één dag omgetoverd in een 18 holes golfbaan. De voorbereidingen zijn in volle gang. Inmiddels hebben zich al veel mensen opgegeven, maar er kunnen er nog een paar bij. Met een flight of individueel!

Kunst & Cultuur vandaag 08:12

Open Ateliers 2023: 60 professionele kunstenaars openen de deuren

Amstelveen - De Atelierroute komt er weer aan. Op zaterdag 17 en zondag 18 juni openen 60 professionele kunstenaars tijdens de Open Ateliers 2023 van 11.00 tot 17.00 uur hun deuren om iedereen kennis te laten maken met hun werk. Voorafgaand aan dit weekend is er bij het Cobra Museum een gratis Centrale Expositie waar de deelnemende kunstenaars ieder alvast één werk laten zien. Ontdek tijdens deze dag verschillende disciplines en laat je verrassen door de gevarieerde kunstwereld.

Evenementen & Activiteiten gisteren 09:38

Tweede editie De Kegel Family Fair op zaterdag 24 juni

Amstelveen - De eerste editie vorig jaar van De Kegel Family Fair was een groot succes. Op zaterdag 24 juni vindt daarom de tweede editie plaats. Tussen 12.00 en 18.30 uur wordt het terrein van de Kegel aan de Bovenkerkerweg omgetoverd tot een heus walhalla voor jong en oud.

Kunst & Cultuur gisteren 07:25

Cobra Museum viert 75 jaar Cobra-beweging met grootschalige tentoonstelling

Amstelveen - In het naoorlogse Parijs werd 75 jaar geleden de revolutionaire Cobra-beweging opgericht. Het was een kunstenaarsbeweging die bekend stond om zijn grenzeloze en vrije ideeën. Het Cobra Museum voor Moderne Kunst in Amstelveen viert dit jubileum met een knallend tentoonstellingsprogramma met veel internationale bruiklenen. Met dezetentoonstellingen brengt het Cobra Museum actuele maatschappelijke thema’s tot leven, om samen met de bezoekers die grenzeloze vrijheid te beleven.