Fred en Marga van Ingen dragen het slagersmes over aan Sam Ridder

Fred en Marga van Ingen dragen slagerij over aan Sam Ridder

Amstelveen - Het is na 34 jaar mooi geweest. Slager Fred van Ingen zal eind juni afscheid nemen van zijn gelijknamige slagerij aan de Van der Hooplaan. De zaak wordt per 1 juli overgenomen door Sam Ridder, telg uit een bekende en zeer gerespecteerde slagersfamilie.

Voor Fred en zijn vrouw Marga voelt het naderende afscheid van de slagerij nog behoorlijk dubbel: ‘We gaan het dagelijkse contact met onze klanten echt missen, maar we kregen nu een mooie kans om het rustiger aan te gaan doen,’ zegt Fred. Die kans deed zich voor in de persoon van slager Sam Ridder, die de afgelopen drie jaar de geprezen slagerij Ridder in Alphen aan den Rijn runde. De familie Ridder is ook bekend van winkels in Ouderkerk en Beverwijk.

De gedreven Sam (22) zwaaide als mede-eigenaar al op jonge leeftijd (19) de scepter over de zaak van zijn vader in Alphen. Hij woont in Ouderkerk aan de Amstel en ziet in het filiaal aan de Van der Hooplaan, een van de beste lopende winkelstrips van Amstelveen, een uitgelezen kans om na drie jaar Alphen een eigen slagerij dichter bij huis te beginnen.

Diploma's bij Stronkhorst

Om ervaring op te doen buiten het familiebedrijf werkte Sam vanaf zijn 16e drie jaar lang bij de beroemde
Amstelveense slagerij Stronkhorst aan de Amsterdamseweg, waar hij zijn vakdiploma's behaalde. Toen Coert & Annelies Stronkhorst in 2022 met hun familiebedrijf stopten, ging Coert een aantal dagen in de week aan de slag bij Ridder in Alphen. 'Coert zal straks geregeld in mijn nieuwe slagerij aan de Van der Hooplaan komen werken,' verklapt Sam.

Fred van Ingen is verheugd dat de enthousiaste Sam zijn zaak overneemt. Voor Fred betekent het niet dat hij niets meer gaat doen. ‘Een jaar rondtrekken met een camper of een vakantiehuis in het buitenland, dat is niets voor mij,’ zegt Fred. ‘Ik wil zeker aan aantal dagen per week blijven werken,' zegt hij. Fred leerde het slagersvak van de legendarische slager Kees van den Berg, voor wie hij jaren werkte voor hij in 1990 zijn eigen slagerij aan de Van der Hooplaan betrok. ‘Ik ben Kees nog altijd dankbaar,’ zegt Fred.

Fred en Marga kijken in ieder geval terug op een fantastische tijd, maar het was ook bijna 35 jaar ambachtelijk buffelen met tal van uitdagingen. Meer rust is dus meer dan verdiend. Fred en Marga zijn hun grote schare vaste klanten enorm dankbaar en ze hebben er vertrouwen in dat zij ook naar de nieuwe zaak van Sam Ridder blijven komen.

Verbouwing

Sam Ridder heeft buitengewoon veel zin in het nieuwe avontuur. 'De slagerij zal begin juli anderhalve week dicht zijn voor een verbouwing. De gevel wordt vernieuwd en binnen passen we ook een aantal zaken aan.' Ridder staat bekend om het zeer brede en kwalitatieve assortiment vlees en de ruime keuze uit maaltijden, belegde broodjes en bij behorende producten. De broodjescounter blijft en het personeel wordt uiteraard overgenomen,' laat Sam weten. De zaak zal straks zes dagen in de week (ma-za) open zijn.

Klanten kunnen er in ieder geval van op aan dat ze bij Ridder - net als bij Van Ingen - terecht kunnen voor het beste vlees en de lekkerste verse producten!

Dit artikel verscheen eerder in de juni-editie van AmstelveenZ Magazine, nummer 89.


Meer nieuws

Sport vandaag 15:56

Spectaculair topbeachvolleybal in Stadshart: Amstelveense Benthe strijdt mee om titel Queen of the Court

Amstelveen - Het Stadsplein in Stadshart Amstelveen is deze weken omgetoverd tot zandparadijs en dit weekend staat het spectaculaire eredivisie beachvolleybaltoernooi Betcity Queen & King of The Court op het programma. De Amstelveense Benthe Essink is samen met haar partner Lieke Gijsen een van de deelnemers aan dit sterk aan populariteit winnende eredivisie-toernooi en hoopt in haar eigen woonplaats natuurlijk Queen of the Court te worden.

Algemeen vandaag 13:23

Kinderraad viert verschillende culturen met culturenkookboek

Amstelveen - Op woensdag 19 juni overhandigde de kinderraad van Amstelveen het door hen zelf gemaakte culturen kookboek aan wethouder diversiteit Floor Gordon. De kinderraad heeft dit kookboek gemaakt omdat ze het belangrijk vinden dat Amstelveen trots is op alle verschillende culturen in de stad en ze willen dat deze verscheidenheid aan geloven en culturen gevierd wordt. De kinderraad geeft alle bassischolen in Amstelveen het culturenkookboek cadeau.

Algemeen gisteren 13:33

Autoverzekering Amstelveen bijna 6% duurder

Amstelveen - Inwoners van Amstelveen betaalden in 2023 bijna 6% meer voor hun autoverzekering dan het jaar ervoor. Dat blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. In 2022 kostte de gemiddelde autoverzekering in Amstelveen nog ruim 68 euro per maand. In 2023 is dat gestegen naar ruim 72 euro per maand. Op jaarbasis betaalden de inwoners van Amstelveen bijna 49 euro meer voor hun autoverzekering.