Fred van Ingen

Fred van Ingen 25 jaar keurslager

Amstelveen - Al 25 jaar mag Fred van Ingen zich officieel Keurslager noemen. Met andere woorden: de keurslager aan de Van der Hooplaan is al een kwarteeuw hét adres voor mooi, ambachtelijk kwaliteitsvlees. Dat vraagt om een feestje.

De laatste week van september pakt de slager uit met spectaculaire aanbiedingen en dagelijkse proeverijen van gerechtjes, die hij zelf bereidt op de barbecue buiten de winkel.

Wie binnenstapt bij Keurslagerij Fred van Ingen ontdekt de mooie stukken vlees in de schappen. ‘Wij onderscheiden ons door kwaliteitsvlees’, begint Fred te vertellen. ‘Zo ontvangen wij ons vlees van het dikbilrund van een vaste leverancier uit de buurt en komt onze populaire procureur van het Beemsterlandvarken. Deze dieren hebben een beter leven gehad. Wij vinden eerlijke producten belangrijk. Bovendien vraagt de markt hierom; consumenten willen weten waar hun vlees vandaan komt.’

Minder maar beter

De Amstelveense slager ervaart een kentering in de consumptie van vlees. ‘Er wordt minder vlees gegeten dan vroeger’, zegt hij. ‘Maar het vlees dat we eten moet wél van goede kwaliteit zijn. De bijzondere stukken doen het goed, noem de bavette en de procureur. Eten wordt steeds meer een beleving. Dat geldt ook voor de bereiding; we nemen de tijd om te eten en er mag vlees op tafel dat lang gegaard is in de barbecue, buitenkeuken of rookoven.Dat geldt zeker niet alleen voor de lange zomeravonden; ook de winterbarbecue maakt een opmars.’

Broodjes – Barbecue – Catering

Rechts in de winkel bevindt zich de broodjeshoek, die pas een jaar of vier geleden werd ingericht. ‘Dat is een enorm goede zet geweest’, vervolgt de slager vol trots. ‘De broodjes zijn niet aan te slepen.’ Naast de succesvolle broodjeshoek, zijn ook de compleet verzorgde barbecues en de catering een groot succes. ‘Zo verzorgen we in september een groot openingsfeest van een middelbare school. Dan bakken we in twee uur tijd 1700 hamburgers en hetzelfde aantal hotdogs. Dat is toch geweldig?’

Kwaliteitsstraatje

Fred is trots op zijn winkel. ‘Elke maandag is weer een avontuur’, zegt hij. ‘Ik heb niet veel hobby’s, maar op de Van der Hooplaan ben ik graag. De laatste tien jaar is onze straat enorm opgeknapt. Daarom wil ik ook een pluim opsteken naar mijn medewinkeliers. Samen hebben we er echt een kwaliteitsstraatje van gemaakt.’

Het vijfentwintigjarig bestaan wil Fred niet zomaar voorbij laten gaan; de laatste week van september viert hij feest. Wat hij precies gaat doen, is een verrassing. Nieuwsgierig? Kom eens langs!

Informatie

Keurslagerij Fred van Ingen | Van der Hooplaan 113 | Telefoon 020 641 21 88 | info@vaningen.keurslager.nl | www.vaningen.keurslager.nl

Gezocht: winkelmedewerker

Fred van Ingen heeft ruimte voor een winkelmedewerker (3/4 dagen). Af­finiteit is een voorwaarde, het hebben van ervaring niet. Kom langs voor een kennismaking of stuur een e-mail via bovenstaand mailadres.


Meer nieuws

Sport vandaag 14:52

Back to the Future bij NTC Amstelveen

Amstelveen - Van zondag 30 juni tot en met zondag 6 juli vinden er in Amstelveen twee grote internationale tennistoernooien plaats. 

112 vandaag 13:58

Zoekactie in Ouderkerkerplas naar 14-jarige: slachtoffer gevonden

Ouderkerk aan de Amstel - Dinsdagmiddag rond 13.00 uur is er in de Oudekerkerplas in Ouderkerk aan de Amstel een zoekactie op touw gezet. De politiehelikopter en brandweerduikers zochten vanaf de straat Aan de Wind het water af omdat er een 14-jarige jongen vermist zou zijn. Het slachtoffer is inmiddels gevonden en overgebracht naar het ziekenhuis.  

Rubriek: Onderweg op de A9 vandaag 10:54

27 juni: webinar over de werkzaamheden aan de A9

Amstelveen - Op donderdag 27 juni, van 20.00 uur tot 21.30 uur, wordt er een webinar georganiseerd (digitaal) over de werkzaamheden aan de A9 in Amstelveen. 

Evenementen & Activiteiten vandaag 09:00

Bovenkerk verandert 13 juli tijdens Zomerfeest in olympisch dorp

Amstelveen - Zaterdag 13 juli van 14.00 tot 19.00 uur vindt in het Urbanuspark het jaarlijkse Zomerfeest in Bovenkerk plaats. Deze keer staat het feest in het teken van de Olympische Spelen. Voor één dag wordt Bovenkerk een heus olympisch dorp met o.a. leuke sportieve activiteiten voor jeugdige bezoekers. Daarnaast kunnen geïnteresseerden ook dit jaar weer langskomen voor Heel Bovenkerk Bakt, de braderie, de barbecue, heerlijke hapjes en drankjes en diverse optredens.

Evenementen & Activiteiten gisteren 17:32

Amstelveen Culinair 2024: Een culinair feest aan de Poeloever

Amstelveen - De zomer is begonnen en dat betekent dat het bijna tijd is voor hét fijnproevers evenement van het jaar: Amstelveen Culinair. Op zaterdag 6 juli wordt de prachtige poeloever, met uitzicht over De Poel en het Amsterdamse Bos, omgetoverd tot een culinaire ontmoetingsplaats. Dit jaar is het extra speciaal omdat het terrein nog nooit eerder voor een evenement is gebruikt. Met het mooie weer kunnen bezoekers hier genieten van de zonsondergang over De Poel.

Algemeen gisteren 13:51

Nieuwe naam ontmoetingsruimte Kastanjeflat onthuld: Kastanjehof

Amstelveen - Met trots is de nieuwe naam van de ontmoetingsruimte in de Kastanjeflat bekend gemaakt: Kastanjehof. Het naambord werd feestelijk onthuld door wethouder Marijn van Ballegooijen, waarmee de vernieuwde ontmoetingsplek officieel in gebruik is genomen.