Fred van Ingen

Fred van Ingen 25 jaar keurslager

Amstelveen - Al 25 jaar mag Fred van Ingen zich officieel Keurslager noemen. Met andere woorden: de keurslager aan de Van der Hooplaan is al een kwarteeuw hét adres voor mooi, ambachtelijk kwaliteitsvlees. Dat vraagt om een feestje.

De laatste week van september pakt de slager uit met spectaculaire aanbiedingen en dagelijkse proeverijen van gerechtjes, die hij zelf bereidt op de barbecue buiten de winkel.

Wie binnenstapt bij Keurslagerij Fred van Ingen ontdekt de mooie stukken vlees in de schappen. ‘Wij onderscheiden ons door kwaliteitsvlees’, begint Fred te vertellen. ‘Zo ontvangen wij ons vlees van het dikbilrund van een vaste leverancier uit de buurt en komt onze populaire procureur van het Beemsterlandvarken. Deze dieren hebben een beter leven gehad. Wij vinden eerlijke producten belangrijk. Bovendien vraagt de markt hierom; consumenten willen weten waar hun vlees vandaan komt.’

Minder maar beter

De Amstelveense slager ervaart een kentering in de consumptie van vlees. ‘Er wordt minder vlees gegeten dan vroeger’, zegt hij. ‘Maar het vlees dat we eten moet wél van goede kwaliteit zijn. De bijzondere stukken doen het goed, noem de bavette en de procureur. Eten wordt steeds meer een beleving. Dat geldt ook voor de bereiding; we nemen de tijd om te eten en er mag vlees op tafel dat lang gegaard is in de barbecue, buitenkeuken of rookoven.Dat geldt zeker niet alleen voor de lange zomeravonden; ook de winterbarbecue maakt een opmars.’

Broodjes – Barbecue – Catering

Rechts in de winkel bevindt zich de broodjeshoek, die pas een jaar of vier geleden werd ingericht. ‘Dat is een enorm goede zet geweest’, vervolgt de slager vol trots. ‘De broodjes zijn niet aan te slepen.’ Naast de succesvolle broodjeshoek, zijn ook de compleet verzorgde barbecues en de catering een groot succes. ‘Zo verzorgen we in september een groot openingsfeest van een middelbare school. Dan bakken we in twee uur tijd 1700 hamburgers en hetzelfde aantal hotdogs. Dat is toch geweldig?’

Kwaliteitsstraatje

Fred is trots op zijn winkel. ‘Elke maandag is weer een avontuur’, zegt hij. ‘Ik heb niet veel hobby’s, maar op de Van der Hooplaan ben ik graag. De laatste tien jaar is onze straat enorm opgeknapt. Daarom wil ik ook een pluim opsteken naar mijn medewinkeliers. Samen hebben we er echt een kwaliteitsstraatje van gemaakt.’

Het vijfentwintigjarig bestaan wil Fred niet zomaar voorbij laten gaan; de laatste week van september viert hij feest. Wat hij precies gaat doen, is een verrassing. Nieuwsgierig? Kom eens langs!

Informatie

Keurslagerij Fred van Ingen | Van der Hooplaan 113 | Telefoon 020 641 21 88 | info@vaningen.keurslager.nl | www.vaningen.keurslager.nl

Gezocht: winkelmedewerker

Fred van Ingen heeft ruimte voor een winkelmedewerker (3/4 dagen). Af­finiteit is een voorwaarde, het hebben van ervaring niet. Kom langs voor een kennismaking of stuur een e-mail via bovenstaand mailadres.


Meer nieuws

Politiek vandaag 11:48

D66 pleit voor inzet energiecoaches in Amstelveen

Amstelveen - D66 Amstelveen vindt dat Amstelveen 'energiecoaches' moet gaan inzetten, die wijkbewoners op vrijwillige basis gaan adviseren over energiegebruik, energiebesparing en energieopwekking.  

Beauty & Mode vandaag 11:38

Make-OverZ: Klaar voor verandering

Amstelveen - In de rubriek Make-OverZ krijgen lezers van AmstelveenZ Magazine een nieuwe look van De Kapper. Deze keer in de stoel van de Kapper: Froukje Hoekemeijer.

112 vandaag 08:23

Twee gewonden bij scooterongeval Oranjebaan

Amstelveen - Bij een ongeval met een scooter op het fietspad van de Oranjebaan, ter hoogte van de Bankrasweg, zijn maandagavond twee personen gewond geraakt. 

112 gisteren 21:01

Aanhouding na botsing tussen fietser en scooter op fietspad Beneluxbaan

Amstelveen - Op het fietspad van de Beneluxbaan ter hoogte van het viaduct Ouderkerkerlaan zijn maandagavond een (snor-)scooter en een fietser in aanrijding gekomen. De ter plaatse gekomen politie hield een van de betrokken aan omdat hij een politie-agent beledigde en onder invloed verkeerde.

Politiek gisteren 17:01

Modulaire schoolgebouwen zijn de toekomst volgens GroenLinks

Amstelveen - GroenLinks Amstelveen ziet kansen om modulair bouwen door te voeren voor komende onderwijsbouwprojecten in Amstelveen. 'Met modulair bouwen kan je flexibeler, duurzamer en op een circulaire wijze schoolgebouwen realiseren.'

Evenementen & Activiteiten gisteren 16:32

Streep door Kerstsamenzang en Kerstloop in Amstelveen

Amstelveen - Door de coronacrisis zal er dit jaar geen Kerstsamenzang worden gehouden op het Dorpsplein in Amstelveen. Ook de traditionele Kerstloop in Bovenkerk is uit voorzorg gecancelled.