Frouwke van Leeuwen nieuwe talentbegeleider Amstelveense scholen

Amstelveen - Frouwke van Leeuwen neemt het stokje over van Ron Berteling en is de nieuwe begeleider van sporttalenten op Amstelveense scholen. Vanuit AmstelveenSport zal zij ervoor zorgen dat leerlingen die veelbelovend zijn in sport, de ruimte krijgen om zijn of haar talent optimaal te ontwikkelen. Als moeder van drie top sportende zonen weet ze uit eigen ervaring maar al te goed wat er nodig is om school en sport te combineren.

Topsportvriendelijke scholen

Het samenwerkingsconvenant tussen de Amstelveense VO-scholen en AmstelveenSport om talenten te begeleiden werd in 2014 gesloten. Afgesproken is dat de scholen topsportvriendelijk zijn en één vast talentbeleid volgen. Door hetzelfde beleid te voeren, maakt het voor talentvolle leerlingen niet uit welke school voor voortgezet onderwijs wordt gekozen. Frouwke van Leeuwen was destijds, als afdelingsleider VWO van het Keizer Karel College, één van de ondertekenaars van het convenant. Bijna 10 jaar later neemt ze de rol van talentbegeleider vanuit AmstelveenSport op zich. Frouwke neemt het stokje over van Ron Berteling, die eind vorig jaar na zeven jaar afscheid nam als talentbegeleider.

Uitgezette lijnen voortzetten

Frouwke van Leeuwen: “De afgelopen jaren heb ik als afdelingsleider VWO bovenbouw op het KKC veel met Ron mogen samenwerken, we kennen elkaar goed en denken hetzelfde als het gaat om het begeleiden van talenten. Met veel plezier ga ik aan de slag om de door hem uitgezette lijn voort te zetten en verder uit te bouwen.”

Vanuit AmstelveenSport zorgt de talentbegeleider voor de intakes en begeleiding van de talenten, houdt overleg met de scholen, trainer/coach, ouders en brengt advies uit naar de school en is de talentbegeleider tussenpersoon in de contacten met leerplichtambtenaren.

Sporten mag, school moet

Voor leerlingen die ingeschreven staan als talent blijven schoolprestaties ook belangrijk. Samen met de school wordt naar de ideale balans gezocht tussen school en sport. Er is veel mogelijk door positief te zijn, goed te plannen en te communiceren met docent, mentor maar ook met de talentbegeleider. Zowel als het goed gaat, maar ook als het iets minder gaat. Dit vraagt verantwoordelijkheid van de talenten zelf en support van de ouders. Als talentbegeleider ondersteunt Frouwke de talenten hierin en coacht ze de ouders.

 Volgens Frouwke zie je vaak dat talenten die het goed doen op school het ook vaak beter doen in hun sport. “Frouwke is een waardig opvolger van Ron, met haar brede kennis is ze in staat talenten optimaal te begeleiden", geeft Heleen van Ketwich Verschuur, directeur AmstelveenSport aan.

Frouwke-van-Leeuwen_Ron-Berteling-2.jpg

Frouwke van Leeuwen neemt stokje over van Ron Berteling

 


Meer nieuws

112 gisteren 15:23

Vrouw (44) in gestolen auto rijdt in op politievoertuig maar kan niet ontsnappen

Amstelveen - Na een achtervolging door Amstelveen en Oude Meer is gisterenavond een 44-jarige automobiliste, die rondreed in een gestolen voertuig, in de boeien geslagen door de politie. Ze reed tijdens de achtervolging in op een politievoertuig, maar het lukte haar niet aan de politie te ontkomen. 

112 28 mrt. 2023 17:33

Opnieuw aanrijding op Aalsmeerse 'ramprotonde'

Aalsmeer - Op de rotonde van de Burgemeester Kasteleinweg en de Dorpsstraat in Aalsmeer heeft dinsdag aan het einde van de middag opnieuw een ongeval plaatsgevonden.

Evenementen & Activiteiten 28 mrt. 2023 13:40

Magic Circus met Pasen in Amstelveen

Amstelveen - Het Amstelveens Paascircus komt er weer aan. Magic Circus is van 7 april (Goede Vrijdag) tot en met woensdag 12 april te bewonderen op het parkeerterrein naast De Meent.

Algemeen 28 mrt. 2023 13:37

Informatiemarkt duurzaamheid voor VvE’s

Amstelveen - Om Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) te ondersteunen bij het verduurzamen van hun gebouwen, organiseert de gemeente op woensdag 19 april een informatiemarkt. Er is onder meer aandacht voor het complexe besluitvormingsproces en de financieringsvraagstukken waar iedere VvE mee te maken heeft bij het verduurzamen van hun complex.

Algemeen 28 mrt. 2023 13:28

Amstelveen doet weer mee aan NK Tegelwippen

Amstelveen - Net als vorig jaar doet Amstelveen ook dit jaar weer mee aan de landelijke actie ‘NK Tegelwippen’. Hiermee moedigt de gemeente inwoners aan om hun tuin te vergroenen. Inwoners die hun tegels vervangen voor groen kunnen tot en met eind oktober hun oude tegels gratis laten ophalen.