Frouwke van Leeuwen nieuwe talentbegeleider Amstelveense scholen

Amstelveen - Frouwke van Leeuwen neemt het stokje over van Ron Berteling en is de nieuwe begeleider van sporttalenten op Amstelveense scholen. Vanuit AmstelveenSport zal zij ervoor zorgen dat leerlingen die veelbelovend zijn in sport, de ruimte krijgen om zijn of haar talent optimaal te ontwikkelen. Als moeder van drie top sportende zonen weet ze uit eigen ervaring maar al te goed wat er nodig is om school en sport te combineren.

Topsportvriendelijke scholen

Het samenwerkingsconvenant tussen de Amstelveense VO-scholen en AmstelveenSport om talenten te begeleiden werd in 2014 gesloten. Afgesproken is dat de scholen topsportvriendelijk zijn en één vast talentbeleid volgen. Door hetzelfde beleid te voeren, maakt het voor talentvolle leerlingen niet uit welke school voor voortgezet onderwijs wordt gekozen. Frouwke van Leeuwen was destijds, als afdelingsleider VWO van het Keizer Karel College, één van de ondertekenaars van het convenant. Bijna 10 jaar later neemt ze de rol van talentbegeleider vanuit AmstelveenSport op zich. Frouwke neemt het stokje over van Ron Berteling, die eind vorig jaar na zeven jaar afscheid nam als talentbegeleider.

Uitgezette lijnen voortzetten

Frouwke van Leeuwen: “De afgelopen jaren heb ik als afdelingsleider VWO bovenbouw op het KKC veel met Ron mogen samenwerken, we kennen elkaar goed en denken hetzelfde als het gaat om het begeleiden van talenten. Met veel plezier ga ik aan de slag om de door hem uitgezette lijn voort te zetten en verder uit te bouwen.”

Vanuit AmstelveenSport zorgt de talentbegeleider voor de intakes en begeleiding van de talenten, houdt overleg met de scholen, trainer/coach, ouders en brengt advies uit naar de school en is de talentbegeleider tussenpersoon in de contacten met leerplichtambtenaren.

Sporten mag, school moet

Voor leerlingen die ingeschreven staan als talent blijven schoolprestaties ook belangrijk. Samen met de school wordt naar de ideale balans gezocht tussen school en sport. Er is veel mogelijk door positief te zijn, goed te plannen en te communiceren met docent, mentor maar ook met de talentbegeleider. Zowel als het goed gaat, maar ook als het iets minder gaat. Dit vraagt verantwoordelijkheid van de talenten zelf en support van de ouders. Als talentbegeleider ondersteunt Frouwke de talenten hierin en coacht ze de ouders.

 Volgens Frouwke zie je vaak dat talenten die het goed doen op school het ook vaak beter doen in hun sport. “Frouwke is een waardig opvolger van Ron, met haar brede kennis is ze in staat talenten optimaal te begeleiden", geeft Heleen van Ketwich Verschuur, directeur AmstelveenSport aan.

Frouwke-van-Leeuwen_Ron-Berteling-2.jpg

Frouwke van Leeuwen neemt stokje over van Ron Berteling

 


Meer nieuws

Algemeen gisteren 15:55

Kinderen t/m 12 jaar opgelet: maak met jouw Amstelveense natuurfoto kans op een Canon Zoemini 2-printer

Amstelveen – De fotowedstrijd Natuurlijk Amstelveen van Canon en Visit Amstelveen duurt nog tot en met komende zondag 21 april 2024. De wedstrijd kent ook een speciale kids-categorie (t/m 12 jaar). De  jonge fotograaf die de mooiste foto maakt wordt beloond met een een Canon Zoemini 2-printer in zakformaat, waarmee foto’s direct vanaf een smartphone geprint kunnen worden.  

Algemeen gisteren 14:38

Fietsendieven sloegen vorig jaar bijna 500 keer toe in Amstelveen

Amstelveen - Fietsendieven hebben vorig jaar flink huisgehouden in Amstelveen. In een jaar tijd werden bijna 500 aangiftes gedaan van fietsdiefstal. Het werkelijke aantal diefstallen ligt vermoedelijk hoger, omdat niet iedereen aangifte doet. 

Algemeen 17 apr. 2024 15:34

Meer dan helft dodelijke verkeersslachtoffers in Noord-Holland (87) reed op de fiets

Amstelveen - In de provincie Noord-Holland waren in 2023 87 dodelijke verkeersslachtoffers te betreuren. Meer dan de helft van de verkeersslachtoffers in de provincie reed op de fiets. De provincie wil het aantal slachtoffers terugdringen door zich op basis van data te richten op locaties en doelgroepen waar het risico op een ongeval met letsel het grootst is.

Algemeen 17 apr. 2024 11:28

Koningsnacht en Koningsdag 2024 Amstelveen: alles wat je moet weten

Amstelveen - Op 26 april Koningsnacht en 27 april Koningsdag bruist het weer als vanouds in Amstelveen, met een gezellige mix van vrijmarkten en festiviteiten. In veel wijken in de stad worden activiteiten en vrijmarkten georganiseerd. 

Algemeen 17 apr. 2024 10:39

Politie met Mobiel Media Lab & Veiligheidskraam naar Stadsplein Amstelveen

Amstelveen – Politie en gemeente geven op vrijdag 19 april en zaterdag 20 april 2024 op het Stadsplein voorlichting over veiligheid. Vrijdag kunnen inwoners terecht bij een informatiekraam op de weekmarkt en zaterdag komt het Mobiel Media Lab van de politie naar het Stadsplein.