'Gebruik RoundUp in Amstelveen blamage'

AMSTELVEEN - Het Amstelveense GroenLinks-raadslid Axel Boomgaars heeft zaterdagavond in het consumentenprogramma Kassa hard uitgehaald naar het immer voortdurende gebruik van het onkruidbestrijdingsmiddel RoundUp door gemeente Amstelveen.

Hij noemde het op nationale tv een blamage en gênant dat de Amstelveen als groenste gemeente van Europa het omstreden  middel uit kostenoverwegingen nog altijd gebruikt. Volgens Kassa wordt het middel nog steeds in Amstelveen ingezet door toedoen van wethouder (Peter Bot, bbA), die in tegenstelling tot zijn voorganger (John Levie, bbA) niet wilde stoppen met het gif. Beide wethouders werden overigens niet met naam genoemd.

2016
Het consumentenprogramma besteedde een 16 minuten durend item aan RoundUp. Het middel blijft ondanks gezondheidsgevaren gewoon te koop voor consumenten. In 2016 is het voor gemeenten verboden met het middel onkruid te bestrijden.  Kassa meldde dat Amstelveen vindt dat er momenteel geen alternatieven zijn die milieuvriendelijker of goedkoper zijn.
Klik hier voor verklarende documenten en meer informatie over de wijze van gebruik van RoundUp.

Terugkijken
Klik hier
om het item terug te kijken.

Op de foto
Screenshot van het tv-programma Kassa, met GroenLinks-raadslid Axel Boomgaars.  


Meer nieuws

Algemeen vandaag 08:00

In één oogopslag alle preventieve jeugdhulp

Amstelveen - Woensdagavond 19 juni overhandigden wethouders Jeugd Frank Berkhout (Amstelveen) en Bart Kabout (Aalsmeer) een folder met al het aanbod van preventieve jeugdhulp aan de Huisartsen Coöperatie Amstelland. Ouders, jongeren, huisartsen, scholen en hulpverleners zien in het overzicht welke laagdrempelige en vaak gratis hulp er in de gemeenten beschikbaar is.

Algemeen vandaag 07:27

D66 wil bijsturing op groenambities Amstelveen

Amstelveen - Ruimte is schaars in Amstelveen en er moeten vaak keuzes worden gemaakt tussen zaken zoals woningen, wegen en groen. D66 wil dat groen niet een restpost wordt omdat het ondergeschikt is aan andere ruimtelijke prioriteiten.

Sport gisteren 15:56

Spectaculair topbeachvolleybal in Stadshart: Amstelveense Benthe strijdt mee om titel Queen of the Court

Amstelveen - Het Stadsplein in Stadshart Amstelveen is deze weken omgetoverd tot zandparadijs en dit weekend staat het spectaculaire eredivisie beachvolleybaltoernooi Betcity Queen & King of The Court op het programma. De Amstelveense Benthe Essink is samen met haar partner Lieke Gijsen een van de deelnemers aan dit sterk aan populariteit winnende eredivisie-toernooi en hoopt in haar eigen woonplaats natuurlijk Queen of the Court te worden.

Algemeen gisteren 13:23

Kinderraad viert verschillende culturen met culturenkookboek

Amstelveen - Op woensdag 19 juni overhandigde de kinderraad van Amstelveen het door hen zelf gemaakte culturen kookboek aan wethouder diversiteit Floor Gordon. De kinderraad heeft dit kookboek gemaakt omdat ze het belangrijk vinden dat Amstelveen trots is op alle verschillende culturen in de stad en ze willen dat deze verscheidenheid aan geloven en culturen gevierd wordt. De kinderraad geeft alle bassischolen in Amstelveen het culturenkookboek cadeau.