PIxabay

Gedeelte Kazernepad in herfstvakantie afgesloten voor bomenkap

Amstelveen - Om ruimte te maken voor de verbreding en de verdiepte aanleg van de A9 bij Amstelveen worden vanaf maandag 12 oktober ook bomen rond een deel van het Kazernepad gekapt.

Op veel plekken zijn de bomen langs de A9 in Amstelveen al verwijderd, maar de bomen bij het Kazernepad, ter hoogte van een deel van de Thorbeckelaan, zijn langer blijven staan omdat de boomtoppen een belangrijk onderdeel zijn van de vliegroute van vleermuizen. Maar ook deze bomen moeten weg.

Na het verwijderen van de bomen worden vleermuisschermen geplaatst zodat de route voor de vleermuizen in stand blijft. ‘Om de bomen veilig te kunnen verwijderen, stellen we tijdens de herfstvakantie een korte omleidingsroute in op het Kazernepad’, aldus Rijkswaterstaat in een persbericht (zie hier).

rws_kazernepad2.png
Rijkswaterstaat

Om de bomen veilig te kunnen verwijderen, wordt het Kazernepad vanaf maandag 12 oktober 7.00 uur tot en met zaterdag 17 oktober 16.00 uur af vanaf de noordkant van de A9 tot ongeveer ter hoogte van de Heemraadschapslaan afgesloten. De afsluiting geldt voor het deel zoals aangegeven op bovenstaand kaartje van Rijskwaterstaat.

Fietsers worden omgeleid via de naastgelegen Thorbeckelaan (zie groene lijn op het kaartje). 'Omdat het deze periode herfstvakantie is in Amstelveen en omgeving, verwachten we dat de hinder beperkt blijft. De extra reistijd bedraagt minder dan 5 minuten.', aldus RWS.

Vleermuisschermen
rws_kazzernepad1.png

 'De bomen in het lichtblauwe vlak worden verwijderd vanaf maandag 12 oktober. Direct na het verwijderen van de bomen, worden er vleermuisschermen geplaatst op de paarse lijnen. Beide werkzaamheden duren naar verwachting anderhalve week.'

Piet Hein-school

Bij de Piet Hein school worden eveneens vleermuisschermen geplaatst vanaf maandag 12 oktober. De bomen worden hier pas verwijderd nadat de pastorie van de Annakerk is gesloopt. Het is nog onbekend wanneer dit wordt uitgevoerd. Het plaatsen van de vleermuisschermen bij de Piet Hein school duurt naar verwachting één week.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 09:47

14-jarige Amstelvener aangehouden om bankhelpdeskfraude

Amstelveen - Een 14-jarige Amstelvener is begin april aangehouden vanwege bankhelpdeskfraude. De puber werd gepakt toen hij in Hengelo bij de woning van een 79-jarig slachtoffer, zogenaamd namens de bank diens pinpas en telefoon kwam ophalen.