Leerlingen ontvingen het boek Brief voor de Koning [Beeld: Gemeente Amstelveen]

Geef een boek cadeau: ‘Brief voor de koning’ voor leerlingen Groep 8

Amstelveen Kinderburgemeester Elina en wethouder Frank Berkhout (Onderwijs, D66) hebben samen het startsignaal gegeven voor  de campagne ‘Geef een boek cadeau’ , door op basisscholen Palet Zuid en Piet Hein het boek ‘Brief voor de koning’ van Tonke Dragt uit te delen aan groep acht.

Kinderburgemeester Elina promoot enthousiast het boek op Palet Zuid en haar eigen school. ‘Het fijne van lezen vind ik dat je je eigen fantasie gebruikt zodat het verhaal uit het boek tot leven komt. Dit boek heb ik met plezier gelezen, het is een aanrader.’ 

foto Elina en wethouder Berkhout met boek.jpg

Wethouder Berkhout vindt het belangrijk dat kinderen lezen: ‘Door mee te doen aan de jaarlijkse campagne ‘Geef een boek cadeau’ willen we lezen bevorderen en zorgen dat alle kinderen opgroeien tussen de allermooiste kinderboeken. Samen met boekhandel Libris Venstra steunt de gemeente dit initiatief en daarom krijgt ieder kind in groep acht een eigen exemplaar.'

Voedselbank & Voorleesexpres

Boekhandel Libris Venstra doneert de boeken ook aan de Voedselbank en de Voorleesexpres die kinderen helpt met een taalachterstand. De komende twee weken ontvangen alle scholen de boeken. Het boek is  te koop voor 3,50 euro.


Meer nieuws

Sport gisteren 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.

112 gisteren 11:44

Reanimatie in lijnbus; Legmeerdijk tijdelijk afgesloten

Aalsmeer - Hulpdiensten zijn vanmorgen opgeroepen vanwege een medische noodsituatie in een R-netbus (357) van Connexxion. De bus is stilgezet op de Legmeerdijk in Aalsmeer en de weg is afgesloten om ruimte te bieden aan hulpdiensten, die een reanimatie moesten uitvoeren.

Evenementen & Activiteiten 22 apr. 2024 10:56

Amstelveen Culinair: Ticketverkoop gestart met positieve reacties

Amstelveen - Het culinaire evenement, "Amstelveen Culinair", dat dit jaar op zaterdag  6 juli plaatsvindt, met een speciale editie voor bedrijven op 5 juli, heeft een goede start gemaakt met de ticketverkoop sinds 6 april. Het evenement trekt al veel aandacht en de tickets werden al volop geboekt.