De Middenwaard tussen Groenelaan en Langs de Akker behoort tot Groengebied Amstelland [Beeld: AmstelveenZ]

Geen belerend vingertje in strijd tegen toename zwerfafval in Groengebied Amstelland

Amstelveen - Vanwege de toegenomen drukte en daarmee de toenemende hoeveelheden zwerfafval in Groengebied Amstelland is in het natuurgebied een nieuwe campagne tegen zwerfafval gestart. Een belerend vingertje past daar volgens de campagnemakers niet bij: het is vooral een bewustwordingscampagne met een positieve insteek.

‘Mensen komen in Groengebied Amstelland voor een fijne dag recreëren en daar past natuurlijk geen belerend vingertje bij. De nieuwe campagne moet bezoekers vooral bewust maken van medeverantwoordelijkheid voor een schoon recreatiegebied', zo luidt de uitleg.

Genieten in schoon gebied

De nadruk van de zwerafvalcampagne ligt op genieten in een schoon gebied, waar geen plaats is voor zwerfafval. ‘Genieten is fijner zonder rommel om je heen. Maak van je afval geen zwerfafval. Gooi je afval daarom in de afvalbak’, luidt het credo van de campagne. Daarbij kan wel worden vermeld dat in Amstelveen in sommige delen van het Groengebied het aantal afvalbakken te wensen overlaat.

Groengebied Amstelland bestrijkt meerdere gemeenten, waaronder delen van de  Middelpolder en Bovenkerkerpolder in Amstelveen. Het gebied wordt zeker sinds de coronaperiode goed bezocht. Die drukte brengt ook veel afval met zich mee. De reden dat Groengebied-Amstelland, overigens samen met de vier andere recreatiegebieden van Recreatie Noord-Holland, de nieuwe beuwstwordingscampagne is gestart.

Iedereen meehelpen

‘Een schoon recreatiegebied in de buurt lijkt zo vanzelfsprekend. Schoon zorgt voor optimaal genieten. Zonnen, voetballen of zwemmen met troep van anderen om je heen: dat wil niemand.  Het is ook nog eens gevaarlijk en schadelijk voor dieren en planten. Iedereen kan eenvoudig meehelpen om een strandje, ligweide of wandelpad schoon te houden.'

Groengebied Amstelland doet een oproep aan bezoekers om mee te helpen de gebieden zwerfafvalvrij te houden. Op diverse plekken in het uitgestrekte gebied,  bijvoorbeeld bij de Ouderkerkerplas, De Hoge Dijk en de Gaasperplas hangen banners met daarop wisselende thema’s.

20210727 Campagnebanner in Groengebied Amstelland.jpg
Foto: Groengebied Amstelland


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen vandaag 21:13

Amstelveen van voorheen (266)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 266 twee oude foto’s van de Bourgondischelaan en de aanbouw van de omliggende wijk.

Algemeen vandaag 11:00

Bitcoin Meester gaat voor Eredivisie

Amstelveen - Als broker marktleider in de cryptovaluta weet Bitcoin Meester als geen ander hoe je je fanbase kan laten groeien. Het platform is een exclusief partnerschap aangegaan met voetbalclub AZ, waarbij het sponsorbedrag in de digitale munt is voldaan. Marketing manager Christiaan Jimmink is trots op deze unieke samenwerking en vertelt waarom sport één van hun belangrijkste strategische markten is.