GoogleMaps

Geen blauwalg meer in Bosbaan

Amstelveen – Er zit geen blauwalg meer in het water van de Bosbaan in het Amsterdamse Bos. In de Amstelveense Poel en delen van de Ringvaart is nog wel blauwalg aangetroffen.

Onlangs werd er in de Bosbaan, de Amstelveense Poel en delen van de Ringvaart blauwalg aangetroffen. Blauwalgen worden ook wel cyanobacteriën of blauwwieren genoemd en zijn, anders dan hun naam doet vermoeden, groen van kleur. Ze kunnen een drijflaag vormen en giftige stoffen produceren.

Ziek

Door blauwalg kun je ziek worden. Wie in aanraking komt met blauwalgen of ze bij het zwemmen binnenkrijgt, kan last krijgen van irritatie aan ogen of huid. Andere mogelijke klachten zijn hoofdpijn en maag- en darmklachten. Ook honden zijn er gevoelig voor en lopen met name risico als zij zich na het zwemmen gaan wassen. Daarom wordt er voor mensen en honden geadviseerd om niet te zwemmen als er blauwalg in het water zit.

Het Amsterdamse Bos meldt vandaag op zijn website dat er tijdens de laatste meting in de Bosbaan geen blauwalg meer is aangetroffen. Ook de zwemwaterkwaliteit van de officiële zwemlocatie in de Grote Vijver is op dit moment binnen de norm en goedgekeurd voor zwemmers.

Voorzichtigheid

Naar verwachting kan de zwemwaterkwaliteit de komende tijd wel wisselen. Op zwemwater.nl vind je altijd de actuele situatie. Overigens staan veel wateren binnen het Amsterdamse Bos in verbinding met elkaar. Wanneer ergens een waarschuwing geldt, is overal voorzichtigheid geboden.


Meer nieuws

Sport vandaag 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.

112 vandaag 11:44

Reanimatie in lijnbus; Legmeerdijk tijdelijk afgesloten

Aalsmeer - Hulpdiensten zijn vanmorgen opgeroepen vanwege een medische noodsituatie in een R-netbus (357) van Connexxion. De bus is stilgezet op de Legmeerdijk in Aalsmeer en de weg is afgesloten om ruimte te bieden aan hulpdiensten, die een reanimatie moesten uitvoeren.

Evenementen & Activiteiten gisteren 10:56

Amstelveen Culinair: Ticketverkoop gestart met positieve reacties

Amstelveen - Het culinaire evenement, "Amstelveen Culinair", dat dit jaar op zaterdag  6 juli plaatsvindt, met een speciale editie voor bedrijven op 5 juli, heeft een goede start gemaakt met de ticketverkoop sinds 6 april. Het evenement trekt al veel aandacht en de tickets werden al volop geboekt.