Geen E.coli meer in Bosbaan

Geen E.coli meer in Bosbaan Foto: GoogleMaps

Amstelveen - Bij nieuwe metingen in het water van de Bosbaan is de E.coli-bacterie niet meer aangetroffen. Sportactiviteiten kunnen weer doorgang vinden.


- Lees verder onder deze advertentie -

Vrijdag 16 augustus werd bij metingen de E.coli-bacterie aangetroffen in het water van de roeibaan in het Amsterdamse Bos. Daarop heeft de Bosorganisatie de organisator van de Open Water Zwemwedstrijd op 18 augustus op de Bosbaan geadviseerd het evenement niet te laten doorgaan. Ook zijn andere betrokken organisaties, waaronder die voor sportvissers, geïnformeerd over de aanwezigheid van de bacterie en is de uitgifte van nieuwe toestemmingen voor vissen in de Bosbaan voorlopig opgeschort.

Nu de bacterie bij de laatste meting niet meer is aangetroffen, kunnen dergelijke activiteiten weer doorgang vinden.

Topsportlocatie

De Bosbaan is een topsportlocatie voor de roei- en kanosport en het is ook een geliefde visplek onder hengelaars. Het is geen officiële zwemlocatie, maar enkele keren per jaar wordt er wel een open water zwemwedstrijd georganiseerd.

De waterkwaliteit van de officiële zwemlocatie in de Grote Vijver is op dit moment in orde. Tijdens het zwemseizoen controleert de Provincie Noord-Holland daar de waterkwaliteit. Kijk op www.zwemwater.nl voor de actuele situatie van officiële zwemlocaties.

 


Reacties