AmstelveenZ

Geen extra inzet gemeente op handhaving vergunningen hondenuitlaatservices

Amstelveen – De gemeente zal niet zelf gaan controleren of hondenuitlaatservices in het Amsterdamse Bos de gewenste vergunningen hebben. 

‘Wij hebben ervoor gekozen om de controle en handhaving op vergunningen van hondenuitlaatservices uit te besteden aan de boswachterij Amsterdamse Bos. We betalen wel gedeeltelijk mee aan de handhaving. Extra inzet van onze kant is niet aan de orde,’ aldus  het college van b en w  in een antwoord op schriftelijke vragen van Actief voor Amstelveen (AVA) die een toenemend aantal klachten ontving over malafide hondenuitlaatservices (zonder vergunning) in het Amsterdamse bos.

Regelmatige controle

Volgens AVA zou er niet of nauwelijks worden gecontroleerd op het bezit van een vergunning uitlaatservice honden, maar dat is volgens het college van b en w onterecht. ‘De boswachterij controleert regelmatig op het bezit van een vergunning. Naast reguliere handhaving en toezicht heeft de organisatie Amsterdamse Bos een handhavingskalender waarin extra controle op uitlaatcentrales is opgenomen. Wij hebben niet het beeld dat er niet of nauwelijks wordt gecontroleerd,’ aldus het college van b en w.

Voorstel

Wel is de gemeente en de organisatie van het Amsterdamse Bos bekend met het feit dat niet vergunde uitlaatcentrales van het bos gebruikmaken. ‘Wij vinden het belangrijk dat de handhaving goed georganiseerd en op orde is en dat de boswachterij voldoende handvatten heeft om op te kunnen treden. Wij zijn met de organisatie Amsterdamse Bos in gesprek over wat zij extra nodig heeft om adequaat te kunnen handhaven,’ aldus de reactie van b en w. 'Zij komen met een voorstel.' 


Meer nieuws

Sport gisteren 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.

112 gisteren 11:44

Reanimatie in lijnbus; Legmeerdijk tijdelijk afgesloten

Aalsmeer - Hulpdiensten zijn vanmorgen opgeroepen vanwege een medische noodsituatie in een R-netbus (357) van Connexxion. De bus is stilgezet op de Legmeerdijk in Aalsmeer en de weg is afgesloten om ruimte te bieden aan hulpdiensten, die een reanimatie moesten uitvoeren.

Evenementen & Activiteiten 22 apr. 2024 10:56

Amstelveen Culinair: Ticketverkoop gestart met positieve reacties

Amstelveen - Het culinaire evenement, "Amstelveen Culinair", dat dit jaar op zaterdag  6 juli plaatsvindt, met een speciale editie voor bedrijven op 5 juli, heeft een goede start gemaakt met de ticketverkoop sinds 6 april. Het evenement trekt al veel aandacht en de tickets werden al volop geboekt.