Advertorial Winkels

Geen gedoe met Patagonias

Wie inspiratie nodig heeft voor een lekker nagerecht om het kerstdiner mee af te sluiten, moet zeker eens langs gaan bij de ‘toetjeswinkel van Amstelveen’: Patagonias. Hoewel deze, inmiddels ver buiten de gemeentegrenzen, bekende ijssalon en patisserie bekend staat om zijn overheerlijke en verse Italiaanse ijs, zijn het ook de huisgemaakte taarten en toetjes die inmiddels gretig aftrek vinden.

Naar eigen wens

‘Maar wat veel mensen niet weten is dat onze taarten geheel naar eigen wens kunnen worden samengesteld’, legt de vriendelijke eigenares Nuria uit. ‘Alles is mogelijk’, zegt ze enthousiast. ‘Vertel me wat je lekker vindt, welke smaken je in de taart wilt en ik ga voor je aan de slag.’

Met haar tongstrelende creaties heeft Nuria inmiddels al heel veel bewonderaars aan zich gebonden. En dat is niet zo gek. De van oorsprong Argentijnse heeft een onbegrensde passie voor haar vak, wil niets liever dan voldoen aan de persoonlijke wensen van haar vele vaste klanten en maakt alles, maar dan ook echt alles, zelf. Verser kan niet! Geur- en smaakstoffen zijn uit den boze en hoewel zoet vindt deze fervente patissier gezondheid belangrijk. Met één van de huisgemaakte taarten, ijstaarten of desserts van Patagonias maak je zonder twijfel indruk bij je gasten aan tafel.

Voor wie graag kiest uit de selectie taarten en desserts in de winkel, is er een keur aan mogelijkheden. ‘Bijvoorbeeld de Zuccotto Semifreddo’, een Italiaans ijsdessert, zo heerlijk zacht en luchtig. Kun je zo uit de vriezer eten’, vertelt ze.

Ook het befaamde ijs van Patagonias is in de winter volop verkrijgbaar. ‘Inclusief ons speculaasijs met pepernoten’, verklaart de enthousiaste eigenares. Een andere topper, sinds kort verkrijgbaar bij Patagonias zijn de Argentijnse medialunas. Nura: ‘In mijn thuisland ontbijt iedereen met een medialunas en een koffie. De medialunas lijken op een croissant maar zijn het niet. Het is gemaakt van een rijk deeg, met veel lagen en met een vleugje zoet. Echt fantastisch om te eten’.

Minder suiker

Belangrijk om te vermelden vindt Nuria tot slot dat zij en haar team bezig zijn met verschillende testen om het percentage suiker in de producten nog verder te reduceren zonder dat dit afbreuk doet aan de smaak en de kwaliteit van de textuur. ‘Dit jaar hebben we het percentage suiker al naar beneden toe kunnen bijstellen, maar we willen het nog meer terugbrengen. Een spannend proces, maar met veelbelovende resultaten’, besluit de sympathieke onderneemster.

Informatie

IJssalon Patagonias | Johannes Calvijnlaan 12 | Telefoon 020 640 04 22 | Whatsapp 06 18 38 72 74 | www.patagonias.nl

[Dit artikel is ook verschenen in AmstelveenZ Magazine No. 45, December 2019]


Meer nieuws

Algemeen gisteren 17:14

'Ja-sticker' voor reclamefolders doet straks intrede in Amstelveen

Amstelveen - Als de gemeenteraad in april akkoord gaat - en dat is de verwachting - dan krijgen inwoners van Amstelveen vanaf 1 juni 2024 alleen nog reclamefolders in de bus als ze daar bewust voor kiezen door een Ja-sticker op hun brievenbus te plakken. De Nee/Ja en Nee/Nee stickers blijven ook gewoon van kracht.  

Algemeen 26 mrt. 2024 17:51

Pontjes over rivier de Amstel bij Nes en Kalfjeslaan later in de vaart

Amstelveen - De twee pontjes van Groengebied Amstelland (Smient en Fuut), die in het vaarseizoen fietsers en voetgangers over de Amstel brengen, gaan later in de vaart dan gebruikelijk door werkzaamheden aan de bruggen bij Ouderkerk aan de Amstel en Uithoorn.

Onderwijs & Educatie 26 mrt. 2024 10:52

Gezamenlijke aanleg van bloeibos bij basisschool De Bloeiwijzer

Amstelveen - Leerlingen van basisschool De Bloeiwijzer hebben samen met buurtbewoners en groenwethouder Floor Gordon onder toeziend oog van schooldirecteur Ronald Bouwman 580 bomen en struiken aangelegd in een nieuw 'Bloeibos'.