Geen perspectief voor studentenwoningen in Kronenburg Amstelveen

Amstelveen - Demissionaire ministers De Jonge en Harbers nemen een advies voor de bouw van studentenwoningen in Kronenburg niet over. Het gebied ligt al jaren braak, omdat er bouwbeperkingen gelden vanwege vliegtuiglawaai. Een topambtenaar stelde op verzoek van het Rijk een advies met verschillende oplossingen voor. Gemeente en de eigenaren van het gebied zijn teleurgesteld over deze uitkomst en gaan zich herbezinnen op de toekomst voor het gebied.

Wethouder ruimtelijke ordening Floor Gordon: 'Deze uitkomst hadden we niet verwacht. Samen met onze partners, waaronder DUWO, de grootste studentenhuisvester in de regio, de gemeente Amsterdam, de Metropool Regio Amsterdam, de provincie Noord-Holland en de eigenaren in Kronenburg zetten we ons al jaren in om daar studentenwoningen te realiseren. Daarmee dragen we bij aan de oplossing van het nijpende tekort aan studentenwoningen en willen we de levendigheid terugbrengen in het gebied. Het verzoek om een advies gaf ons hoop op een doorbraak in dit langlopende dossier.'

Geen perspectief

Het rijk verzocht een topambtenaar een advies op te stellen en verschillende oplossingsrichtingen uit te werken. De inmiddels demissionaire ministers hebben het advies niet overgenomen en Amstelveen moet terug naar de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) die namens het ministerie van I en W toeziet op naleving van regelgeving. 'Er is op dit moment geen perspectief voor studentenwoningen. Het zou mooi zijn als politieke partijen zich hard maken om hier wel studentenhuisvesting te realiseren, pal naast de huidige studentencampus', aldus Floor Gordon.

Herbezinning

Amstelveen gaat zich met eigenaren herbezinnen op de toekomst van dit gebied. Eigenaren die heel bewust hebben gekozen om met de gemeente de afgelopen vijf jaren samen te werken aan één grote gebiedsontwikkeling met op elkaar afgestemde bouwplannen en voorzieningen. Floor Gordon: 'We hebben hard gewerkt en met een handreiking waren we er vast gezamenlijk uitgekomen. Het deels braakliggende Kronenburg met verouderde en leegstaande kantoren mag en kan geen eindstation zijn.'

luchtfoto Kronenburg.jpg

Luchtfoto Kronenburg


Meer nieuws

Sport vandaag 14:52

Back to the Future bij NTC Amstelveen

Amstelveen - Van zondag 30 juni tot en met zondag 6 juli vinden er in Amstelveen twee grote internationale tennistoernooien plaats. 

112 vandaag 13:58

Zoekactie in Ouderkerkerplas naar 14-jarige: slachtoffer gevonden

Ouderkerk aan de Amstel - Dinsdagmiddag rond 13.00 uur is er in de Oudekerkerplas in Ouderkerk aan de Amstel een zoekactie op touw gezet. De politiehelikopter en brandweerduikers zochten vanaf de straat Aan de Wind het water af omdat er een 14-jarige jongen vermist zou zijn. Het slachtoffer is inmiddels gevonden en overgebracht naar het ziekenhuis.  

Rubriek: Onderweg op de A9 vandaag 10:54

27 juni: webinar over de werkzaamheden aan de A9

Amstelveen - Op donderdag 27 juni, van 20.00 uur tot 21.30 uur, wordt er een webinar georganiseerd (digitaal) over de werkzaamheden aan de A9 in Amstelveen. 

Evenementen & Activiteiten vandaag 09:00

Bovenkerk verandert 13 juli tijdens Zomerfeest in olympisch dorp

Amstelveen - Zaterdag 13 juli van 14.00 tot 19.00 uur vindt in het Urbanuspark het jaarlijkse Zomerfeest in Bovenkerk plaats. Deze keer staat het feest in het teken van de Olympische Spelen. Voor één dag wordt Bovenkerk een heus olympisch dorp met o.a. leuke sportieve activiteiten voor jeugdige bezoekers. Daarnaast kunnen geïnteresseerden ook dit jaar weer langskomen voor Heel Bovenkerk Bakt, de braderie, de barbecue, heerlijke hapjes en drankjes en diverse optredens.

Evenementen & Activiteiten gisteren 17:32

Amstelveen Culinair 2024: Een culinair feest aan de Poeloever

Amstelveen - De zomer is begonnen en dat betekent dat het bijna tijd is voor hét fijnproevers evenement van het jaar: Amstelveen Culinair. Op zaterdag 6 juli wordt de prachtige poeloever, met uitzicht over De Poel en het Amsterdamse Bos, omgetoverd tot een culinaire ontmoetingsplaats. Dit jaar is het extra speciaal omdat het terrein nog nooit eerder voor een evenement is gebruikt. Met het mooie weer kunnen bezoekers hier genieten van de zonsondergang over De Poel.

Algemeen gisteren 13:51

Nieuwe naam ontmoetingsruimte Kastanjeflat onthuld: Kastanjehof

Amstelveen - Met trots is de nieuwe naam van de ontmoetingsruimte in de Kastanjeflat bekend gemaakt: Kastanjehof. Het naambord werd feestelijk onthuld door wethouder Marijn van Ballegooijen, waarmee de vernieuwde ontmoetingsplek officieel in gebruik is genomen.