Geen perspectief voor studentenwoningen in Kronenburg Amstelveen

Amstelveen - Demissionaire ministers De Jonge en Harbers nemen een advies voor de bouw van studentenwoningen in Kronenburg niet over. Het gebied ligt al jaren braak, omdat er bouwbeperkingen gelden vanwege vliegtuiglawaai. Een topambtenaar stelde op verzoek van het Rijk een advies met verschillende oplossingen voor. Gemeente en de eigenaren van het gebied zijn teleurgesteld over deze uitkomst en gaan zich herbezinnen op de toekomst voor het gebied.

Wethouder ruimtelijke ordening Floor Gordon: 'Deze uitkomst hadden we niet verwacht. Samen met onze partners, waaronder DUWO, de grootste studentenhuisvester in de regio, de gemeente Amsterdam, de Metropool Regio Amsterdam, de provincie Noord-Holland en de eigenaren in Kronenburg zetten we ons al jaren in om daar studentenwoningen te realiseren. Daarmee dragen we bij aan de oplossing van het nijpende tekort aan studentenwoningen en willen we de levendigheid terugbrengen in het gebied. Het verzoek om een advies gaf ons hoop op een doorbraak in dit langlopende dossier.'

Geen perspectief

Het rijk verzocht een topambtenaar een advies op te stellen en verschillende oplossingsrichtingen uit te werken. De inmiddels demissionaire ministers hebben het advies niet overgenomen en Amstelveen moet terug naar de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) die namens het ministerie van I en W toeziet op naleving van regelgeving. 'Er is op dit moment geen perspectief voor studentenwoningen. Het zou mooi zijn als politieke partijen zich hard maken om hier wel studentenhuisvesting te realiseren, pal naast de huidige studentencampus', aldus Floor Gordon.

Herbezinning

Amstelveen gaat zich met eigenaren herbezinnen op de toekomst van dit gebied. Eigenaren die heel bewust hebben gekozen om met de gemeente de afgelopen vijf jaren samen te werken aan één grote gebiedsontwikkeling met op elkaar afgestemde bouwplannen en voorzieningen. Floor Gordon: 'We hebben hard gewerkt en met een handreiking waren we er vast gezamenlijk uitgekomen. Het deels braakliggende Kronenburg met verouderde en leegstaande kantoren mag en kan geen eindstation zijn.'

luchtfoto Kronenburg.jpg

Luchtfoto Kronenburg


Meer nieuws

Sport gisteren 12:55

YouTube elftal Creators FC komt naar RODA '23

Amstelveen - Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van voetbalclub Roda '23 komt het bekende YouTube elftal Creators FC voor het eerst naar Amstelveen. Met haar grote selectie is het elke wedstrijd weer een verassing welke grote YouTubers, influencers en Creators er aan de aftrap staan. Een groot deel van de opbrengsten gaat naar The Hunger Project.

Verkeer & Vervoer gisteren 10:35

Dienstregeling Uithoornlijn bekend

Amstelveen - De dienstregeling van de Uithoornlijn, die vanaf 21 juli 2024 gaat rijden, is bekendgemaakt door de Vervoerregio. Ook is bekend wat het effect is van de tramlijn op de buslijnen in de regio.  De Uithoornlijn, die officieel de Amsteltram gaat heten, rijdt als tramlijn 25 van Uithoorn Centrum via Amstelveen-Westwijk naar Amsterdam-Zuid.

Algemeen 19 feb. 2024 18:34

Nel de Graaf na 47 jaar met pensioen

Amstelveen - Gemeente Amstelveen heeft vandaag afscheid genomen van bestuurssecretariaatmedewerkster Nel de Graaf, die na 47 jaar (!) werkzaam te zijn geweest voor de gemeente met pensioen is gegaan.

Verkeer & Vervoer 19 feb. 2024 14:33

Fiets- en voetpad Keizer Karelweg onder A9 dicht tot en met 24 februari

Amstelveen - Door funderingswerkzaamheden direct naast de Keizer Karelweg worden tot en met zaterdag 24 februari het fietspad en voetpad tussen de Burgemeester Rijnderslaan en De Meander overdag afgesloten. (Brom)fietsers worden omgeleid via de Ouderkerkerlaan, Keerpuntweg en Meander.