pixabay.com

Geen plaats voor tientallen Amstelveense kinderen op Amstelveense scholen

Amstelveen – Voor een aanzienlijke groep Amstelveense kinderen is volgens de VVD komend schooljaar geen plaats op Amstelveense scholen. VVD-raadslid Bas Zwart noemt dat, mede door de miljoeneninvesteringen in het Amstelveense onderwijs,  onbegrijpelijk en wil opheldering.

‘De afgelopen jaren heeft de gemeente miljoenen geïnvesteerd in schoolgebouwen van het Amstelveen College en het Hermann Wesselink College. Recentelijk is het Keizer Karel College bij de gemeente geweest met een verzoek ook in haar huisvesting miljoenen te investeren, wat ook nodig is gezien de slechte staat van delen van haar accommodatie. De VVD kan niet begrijpen dat met de miljoenen aan investeringen het niet mogelijk is te zorgen voor voldoende plaatsen zijn voor Amstelveense kinderen,’ meldt de VVD in een persbericht.

Kinderen uit eigen omgeving gehaald

‘Er moeten nu Amstelveense kinderen naar scholen in Aalsmeer, Amsterdam, Uithoorn of zelfs Vinkeveen. Daarbij haal je deze kinderen uit hun eigen, veilige omgeving, weg van vriendjes en vriendinnetjes en moeten ze elke dag veel verder reizen naar school’, aldus de VVD. Het zou gaan om tientallen kinderen die buiten de boot vallen.

Ingeloot of uitgeloot

De VVD laat weten dat afgelopen vrijdagde Amstelveense leerlingen uit Groep 8 afgelopen vrijdag gehoord of ze ingeloot zijn op de school van hun keuze: ‘De meeste kinderen kunnen gelukkig volgend jaar op de school van hun 1e, 2e of eventueel 3e voorkeur beginnen. Helaas is er ook een aanzienlijke groep van enkele tientallen Amstelveense kinderen voor wie dit niet het geval is. Voor hen zou er geen plaats zijn in Amstelveen. Zij hadden op het inschrijfformulier, zoals gevraagd, meerdere scholen ingevuld. De opties 3 en hoger waren vaak geen scholen in Amstelveen en daarmee voor deze kinderen/ouders geen aanvaardbaar alternatief. Als je naast het HWC woont wil je niet naar Aalsmeer fietsen.’

Onbegrijpelijk

Raadslid Bas Zwart zegt hierover: 'Het is onbegrijpelijk dat een stad als Amstelveen met 90.000 inwoners niet kan zorgen voor voldoende capaciteit op scholen voor haar eigen kinderen. Bovendien komen er elk jaar meer gezinnen in Amstelveen wonen.'

‘Het grootste probleem is het tekort aan capaciteit voor kinderen met Vmbo-t/Havo advies. Dit niveau wordt slechts op 2 van de 4 Amstelveense scholen aangeboden. Moeten deze kinderen onder hun niveau les krijgen? Het KKC had als enige van de 3 grote scholen in Amstelveen na de eerste lotingsronde nog capaciteit hebben en biedt (nog) geen Vmbo-t/Havo aan. Zou het niet logisch zijn als hier zo snel mogelijk een Vmbo-t/Havo richting bij zou komen?’, vraagt de VVD zich af.

Vragen in commissie

Volgens de VVD heeft de wethouder op dit moment een sterke onderhandelingspositie bij het KKC.  Bas Zwart zal namens de VVD tijdens de Commissievergadering B&S (woensdag 17 april 2019)  vragen stellen aan de wethouder ove rhet buiten de boot vallen van Amstelveense kinderen.

VVD raadslid Bas Zwart (2e van links) te midden van ouders en hun uitgelote kinderen.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 21:00

Amstelveen by night (35)

Amstelveen - Tijdens de avondklokperiode deelt AmstelveenZ.nl in de rubriek #amstelveenbynight iedere avond om 21.00 uur een avondfoto uit Amstelveen. Op de 35e dag dat de avondklok geldt, een avondfoto van het tamelijk nieuwe appartementencomplex UpMountain in het Stadshart.

Algemeen gisteren 19:16

'Zaterdagavond thermische vlucht boven Amstelveen'

Amstelveen – Zaterdagavond 27 februari zal zoals het er nu naar uitziet een vliegtuig met een thermische infraroodcamera over de gemeente Amstelveen vliegen om speciale warmte-opnames te maken. De vlucht dient om inwoners straks online inzicht te kunnen geven in eventueel warmteverlies via het dak van hun woning.

Algemeen gisteren 15:26

Straatje leggen in Oude Dorp

Amstelveen - Hoewel er aardig wat te doen is over het proces voorafgaand aan de herinrichting in het Oude Dorp, wordt er momenteel stug doorgewerkt aan de nieuwe look van het dorpscentrum. Vandaag werden in een groot deel van de Stationsstraat klinkers gelegd met een speciale bestratingsmachine.

Algemeen gisteren 12:32

Minder internationale inwoners in Amstelveen door coronacrisis

Amstelveen - Door de coronacrisis is het aantal internationals dat in Amstelveen woonachtig is per 1 januari 2021 licht gedaald ten opzichte van 2020. Een deel van de internationals is met name tijdens de eerste lockdown teruggekeerd naar hun land van herkomst.