AmstelveenZ

Geen verkeersborden tegen fietsers en scooters in Waardhuizen

AMSTELVEEN De gemeente Amstelveen gaat geen speciale verkeersborden op stoepen en wandelpaden in Waardhuizen plaatsen om te voorkomen dat fietsers en scooters er gebruik van maken. Dat blijkt uit de beantwoording van de door een Amstelvener gestelde schriftelijke vragen.

De Amstelvener baalt er van dat de voetpaden en stoepen regelmatig worden ‘misbruikt’ door fietsers en scooters. Hierdoor zouden er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan voor onder meer  kinderen.

Verzoek

De inwoner zou graag zien dat er op de voetpaden en stoepen in Waardhuizen een duidelijke verwijzing wordt aangebracht om aan te geven dat fietsers en scooters er niet welkom zijn en heeft daarom schriftelijke vragen ingediend bij de gemeente Amstelveen. In antwoord op deze vragen heeft de gemeente gisteren aangegeven dat er niet aan het verzoek kan worden voldaan.

“De gemeente hanteert het beleid om zo min mogelijk verkeersborden en verkeersmeubilair te plaatsen”, geeft de gemeente onder meer als antwoord op de vragen. “Overal in Nederland wordt regelmatig op voetpaden en trottoirs gefietst. Dat mag niet en het is vervelend dat het gebeurt, maar het leidt zelden tot echt gevaarlijke verkeerssituaties. Wel zorgt het af en toe voor hinder. Het plaatsen van bebording helpt helaas nauwelijks tot niet. Fietsers en scooters laten zich er niet door afremmen en hebben er ook geen begrip voor.” De gemeente geeft verder aan dat er van uit wordt gegaan dat weggebruikers hun eigen verantwoordelijkheid nemen.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 18:23

Amstelveen is jarig

Amstelveen - De verjaardag van Amstelveen, vorig jaar nog groots gevierd met het evenement 24H, gaat dit jaar in stilte voorbij door de corona-maatregelen. Amstelveen is vandaag (25 mei) 621 jaar oud geworden.

Corona Amstelveen gisteren 14:33

Corona-virus vastgesteld bij leerkracht Amstelveense basisschool

Amstelveen - Op de Amstelveense basisschool 'School of Understanding' blijkt een leerkracht positief te hebben getest op corona. Alle leerlingen zijn per direct overgestapt op thuisonderwijs en teamleden die binnen anderhalve meter contact hebben gehad met de leerkracht zijn in quarantaine gegaan en getest.

Politiek gisteren 11:49

Burgerbelangen: te weinig ruimte op Amstelveense fietspaden

Amstelveen - De lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) hoort vaak van inwoners dat er te weinig ruimte is op de fietspaden in Amstelveen. Soms ontstaan daardoor onveilige situaties. Sinds de corona-crisis zijn mensen meer gaan fietsen en ook steeds meer op elektrische fietsen. Daarom wil bbA dat het gemeentebestuur de fietspaden van Amstelveen aan een nieuwe beoordeling onderwerpt. 

Amstelveen van voorheen 24 mei 2020 19:37

Amstelveen van voorheen (196)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 196 een foto van een klassieke Van Poelgeest-touringbus zoals deze vroeger onder andere tussen Amstelveen en Amsterdam reed.