AmstelveenZ

Geen verkeersborden tegen fietsers en scooters in Waardhuizen

AMSTELVEEN De gemeente Amstelveen gaat geen speciale verkeersborden op stoepen en wandelpaden in Waardhuizen plaatsen om te voorkomen dat fietsers en scooters er gebruik van maken. Dat blijkt uit de beantwoording van de door een Amstelvener gestelde schriftelijke vragen.

De Amstelvener baalt er van dat de voetpaden en stoepen regelmatig worden ‘misbruikt’ door fietsers en scooters. Hierdoor zouden er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan voor onder meer  kinderen.

Verzoek

De inwoner zou graag zien dat er op de voetpaden en stoepen in Waardhuizen een duidelijke verwijzing wordt aangebracht om aan te geven dat fietsers en scooters er niet welkom zijn en heeft daarom schriftelijke vragen ingediend bij de gemeente Amstelveen. In antwoord op deze vragen heeft de gemeente gisteren aangegeven dat er niet aan het verzoek kan worden voldaan.

“De gemeente hanteert het beleid om zo min mogelijk verkeersborden en verkeersmeubilair te plaatsen”, geeft de gemeente onder meer als antwoord op de vragen. “Overal in Nederland wordt regelmatig op voetpaden en trottoirs gefietst. Dat mag niet en het is vervelend dat het gebeurt, maar het leidt zelden tot echt gevaarlijke verkeerssituaties. Wel zorgt het af en toe voor hinder. Het plaatsen van bebording helpt helaas nauwelijks tot niet. Fietsers en scooters laten zich er niet door afremmen en hebben er ook geen begrip voor.” De gemeente geeft verder aan dat er van uit wordt gegaan dat weggebruikers hun eigen verantwoordelijkheid nemen.


Meer nieuws

Kunst & Cultuur gisteren 17:03

Hedwig Verhoeven algemeen directeur ad interim Cobra Museum

Amstelveen - Het bestuur van de Stichting Cobra Museum voor Moderne Kunst Amstelveen heeft Hedwig Verhoeven benoemd tot algemeen directeur ad interim van het museum. Bij het Cobra Museum gaat Verhoeven met het team, het stichtingsbestuur en de gemeente Amstelveen bouwen aan een toekomstbestendig museum. Ze volgt hiermee Stefan de Raay op, die zes jaar lang leiding heeft gegeven.

Algemeen gisteren 11:16

Gemeenteraad wil jongeren horen: Hoe zie jij jouw toekomst?

Amstelveen - De gemeenteraad van Amstelveen wil jongeren meer betrekken bij de besluiten die zij nemen en ruimte geven voor invloed. Daarom neemt de raad een stap richting intensiveren jongerenparticipatie en hoopt zo samen met hen te werken aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken.

Amstelveen van voorheen 17 mrt. 2024 19:48

Amstelveen van voorheen (394)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 394 een oude foto van de Raiffeisenbank, simpelweg gevestigd in een woonhuis aan Noorddammerlaan 87.

Sport 17 mrt. 2024 10:20

Lentemarathon Amstelveen: duizenden lopers op de been

Amstelveen - Zondagochtend om half tien klonk op het Stadsplein in Stadshart Amstelveen het startschot voor de KPMG Lentemarathon 2024. Duizenden lopers zetten vandaag hun beste beentje voor, op verschillende afstanden.