Advertorial Columns

Geijsel Korona

Wilfred Mooij is financieel planner bij Geijsel Kroon, gevestigd aan Hoger Einde Noord 31 in Ouderkerk aan de Amstel. Wilfred geeft lezers van AmstelveenZ tips en adviezen op het gebied van verzekeringen en verhaalt over de huidige corona-periode.

Amstelveen en omstreken wordt vanwege de verbondenheid met Schiphol en de KLM indirect keihard geraakt door het coronavirus. Eigenlijk meer door de paniek dan door de griep, die ik niemand gun. Buiten de woordspeling wil ik hier zeker niet grappig over doen. Diep respect voor alle mensen die onze samenleving overeind houden.

Vanwege ons vijftig jarig jubileum gingen we begin maart met het hele team naar Venetië…. U raadt het al, we gingen niet. Maar Texel was ook fantastisch.

Bij Geijsel Kroon zijn we er ook druk mee om steeds uit te leggen dat afzien van een geboekte reis, zonder code rood, niet onder de annuleringsverzekering valt. Annuleer niet zelf, dat doet de reisorganisator wel. Wij zijn ook meer dan ooit druk met evenementenverzekeringen. Het ‘coronavirus’ is daarop niet gedekt, maar het intrekken van de verstrekte vergunning door de overheid (vanwege het ‘coronavirus’) dan weer wel. Tijdens het schrijven van dit artikel bereikte mij de informatie dat verzekeraars overwegen om dit niet meer in dekking te nemen. Tja.

Een standaard annuleringsverzekering dekt over het algemeen onvoorziene incidenten die bij de verzekerde liggen zoals overlijden of ernstige ziekte van 1e of 2e graads familieleden, onvoorziene medische ingreep of ziekenhuisopname (ook door corona), plotselinge werkloosheid of het daarna plotseling vinden van een baan. Maar een allrisk annuleringsverzekering dekt iedere onvoorziene annuleringsreden die buiten de schuld van de verzekerden om is ontstaan (zoals corona).

Maar…

Standaard is het volgende uitgesloten op de annuleringsverzekering:

  • Faillissement van de reisorganisatie en dat is in deze gekke tijd best een serieus risico. De SGR gedekte reizen worden door de Stichting Garantiegelden Reisverzekering (SGR) vergoed, maar wat heeft de SGR nog in kas?
  • Voorziene omstandigheden. In hoeverre kan en zal een verzekeraar zich daarop beroepen als je willens en wetens toch afreist naar een coronahaard?

Dank aan alle hulpverleners!
Pas op elkaar en blijf gezond, please.

Wilfred Mooij


Meer nieuws

Algemeen vandaag 11:53

Nieuwe theatermakers nemen De Landing Uilenstede over tijdens zomer

Amstelveen - Theaterbroedplaats De Landing is een artistieke huiskamer voor zowel nieuwe makers als gevestigde artiesten. In aanloop naar de verbouwing die deze zomer plaatsvindt, geeft De Landing de sleutels tijdelijk uit handen aan jonge theatermakers om hun nieuwe voorstelling een kickstart te kunnen geven.

Algemeen vandaag 09:50

Gratis zwemmen met Amstelveenpas

Amstelveen - Houders van de Amstelveenpas kunnen ook deze zomervakantie weer gratis zwemmen bij zwembad De Meerkamp. “Vorig jaar was de actie een succes, het is fijn dat we het dit jaar opnieuw kunnen aanbieden”, zegt wethouder Marijn van Ballegooijen. 

Algemeen vandaag 09:00

Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL): veiligheid op 1

Amstelveen / Schiphol - Het deed behoorlijk wat stof opwaaien toen bekend werd dat inwoners van Amstelveen deze zomer extra hinder van vliegverkeer kunnen verwachten omdat er werkzaamheden worden uitgevoerd aan de Zwanenburgbaan op luchthaven Schiphol. AmstelveenZ ging op bezoek bij Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) en sprak met Edward Schaap, als manager verantwoordelijk voor de vernieuwing van het landingssysteem. 'We vragen omwonenden om begrip voor deze vervanging,’ zegt Schaap.

112 vandaag 07:44

Gewonde en veel schade na flink ongeval Bovenkerkerweg

Amstelveen - Op de Bovenkerkerweg tussen Amstelveen en Uithoorn is in de nacht van donderdag op vrijdag een flink ongeval gebeurd. Een fietser werd met hoge snelheid geschept door een bestelbusje. De fietser raakte gewond.

Algemeen gisteren 15:16

Eerste evaluatie van wekelijkse markt in het Oude Dorp positief

Amstelveen - Sinds 5 juni staat er op woensdag een wekelijkse markt op het plein in het Oude Dorp, als proef, tot het eind van het jaar. De Dorpsmarkt richt zich op producten voor de dagelijkse levensbehoefte, zoals groenten, fruit, brood, kaas, vis, aangevuld met planten, loempia’s en olijven & tapenades. De eerste evaluatie is positief: de huidige zeven markt-ondernemers zijn tevreden en via social media en vanuit ondernemers in het dorp wordt positief gereageerd op het initiatief.