Advertorial Columns

Geijsel Korona

Wilfred Mooij is financieel planner bij Geijsel Kroon, gevestigd aan Hoger Einde Noord 31 in Ouderkerk aan de Amstel. Wilfred geeft lezers van AmstelveenZ tips en adviezen op het gebied van verzekeringen en verhaalt over de huidige corona-periode.

Amstelveen en omstreken wordt vanwege de verbondenheid met Schiphol en de KLM indirect keihard geraakt door het coronavirus. Eigenlijk meer door de paniek dan door de griep, die ik niemand gun. Buiten de woordspeling wil ik hier zeker niet grappig over doen. Diep respect voor alle mensen die onze samenleving overeind houden.

Vanwege ons vijftig jarig jubileum gingen we begin maart met het hele team naar Venetië…. U raadt het al, we gingen niet. Maar Texel was ook fantastisch.

Bij Geijsel Kroon zijn we er ook druk mee om steeds uit te leggen dat afzien van een geboekte reis, zonder code rood, niet onder de annuleringsverzekering valt. Annuleer niet zelf, dat doet de reisorganisator wel. Wij zijn ook meer dan ooit druk met evenementenverzekeringen. Het ‘coronavirus’ is daarop niet gedekt, maar het intrekken van de verstrekte vergunning door de overheid (vanwege het ‘coronavirus’) dan weer wel. Tijdens het schrijven van dit artikel bereikte mij de informatie dat verzekeraars overwegen om dit niet meer in dekking te nemen. Tja.

Een standaard annuleringsverzekering dekt over het algemeen onvoorziene incidenten die bij de verzekerde liggen zoals overlijden of ernstige ziekte van 1e of 2e graads familieleden, onvoorziene medische ingreep of ziekenhuisopname (ook door corona), plotselinge werkloosheid of het daarna plotseling vinden van een baan. Maar een allrisk annuleringsverzekering dekt iedere onvoorziene annuleringsreden die buiten de schuld van de verzekerden om is ontstaan (zoals corona).

Maar…

Standaard is het volgende uitgesloten op de annuleringsverzekering:

  • Faillissement van de reisorganisatie en dat is in deze gekke tijd best een serieus risico. De SGR gedekte reizen worden door de Stichting Garantiegelden Reisverzekering (SGR) vergoed, maar wat heeft de SGR nog in kas?
  • Voorziene omstandigheden. In hoeverre kan en zal een verzekeraar zich daarop beroepen als je willens en wetens toch afreist naar een coronahaard?

Dank aan alle hulpverleners!
Pas op elkaar en blijf gezond, please.

Wilfred Mooij


Meer nieuws

Wonen vandaag 07:00

Column Geijsel Kroon: Funderingsschade

Ook rondom Amstelveen ontstaat door bodemdaling en lage grondwaterstand paalrot, palenpest en verschilzetting aan funderingen, met als gevolg een enorme (onverzekerde?) schade.

Algemeen gisteren 20:00

Wilbert Hartman nieuwe voorzitter Stichting Amstelveen Oranje

Amstelveen - Met de overhandiging van een iPad met daarop het digitale archief van Amstelveen Oranje heeft oud-voorzitter van Amstelveen Oranje, Frank Kuyper, per 1 oktober symbolisch het stokje doorgegeven aan zijn opvolger Wilbert Hartman. ‘Ik vond het tijd voor de jongere generatie om verder vorm te geven aan wat wij als Amstelveen Oranje betekenen voor onze inwoners,’ aldus Frank.

112 gisteren 10:59

Opnieuw illegale 'bordeelwoning' ontdekt in Amstelveen

Amstelveen - Opnieuw is in Amstelveen een illegaal bordeel ontdekt in een woning. Dit keer deden politie en gemeente een inval aan de Bevelandselaan, waar twee illegale sekswerkers werden aangetroffen; de woning bleek bedrijfsmatig te worden gebruikt als seksinrichting.