Geijsel Kroon NVM Makelaardij: 5 jaar

Bernard Geijsel van Geijsel Kroon Makelaardij geeft lezers tips en adviezen in relatie tot de Amstelveense woningmarkt. Maar in deze aflevering staat hij stil bij het 5-jarig bestaan van Geijsel Kroon Makelaardij.

3 november 2011 was mijn eerste werkdag bij Geijsel Kroon. Aan mij de taak de financiële dienstverlening uit te breiden met een NVM makelaardij.

Opening
9 december 2011 was de openingsborrel op ons kantoor waar vele relaties zagen hoe de burgemeester van Ouderkerk, Mieke Blankers-Kasbergen, de makelaardij opende. In een televisie-interview aan RTV Amstelveen zei de burgemeester: ‘Je moet ook wel lef hebben om in deze tijd nog iets nieuws te starten op dit terrein. Anderzijds wordt ook wel gezegd in tijden van crisis moet je juist zorgen dat je er klaar voor bent.’

De burgemeester had gelijk
5 jaar later kijken we terug op 124 woningen die door ons zijn verkocht/verhuurd en 81 woningen die we voor onze klanten hebben aangekocht. Het was een turbulente tijd waarin de conjunctuur van de woningmarkt een heftige, uitslaande beweging heeft gemaakt. 2012 was verreweg het slechtste jaar sinds lange tijd op de woningmarkt. 2016 gaat de boeken in als een jaar waarin alle verwachtingen worden overtroffen, een beter jaar dan de jaren voor de economische crisis.

Knokken
In de slechte jaren hebben wij ervoor geknokt het huis van onze klant tegen de beste prijs te verkopen. In de huidige goede tijd doen we dit nog steeds. Eén belangrijk bijkomend aspect: er is sprake van een ‘droogkokende markt’, hetgeen inhoudt dat de klant zijn huis wel wil verkopen maar dat het nieuwe huis waar de klant graag wil wonen niet beschikbaar is. Daar komen wij weer om de hoek kijken.

Nieuwe werkelijkheid
Bijna al onze klanten vragen ons eerst de nieuwe woning te vinden en succesvol aan te kopen alvorens tot verkoop van de bestaande woning over te gaan. Dat is nu onze corebusiness na 5 jaar woning makelaardij.

Trakteren
Wie jarig is trakteert. Daarom geven wij bij iedere nieuwe aan- of verkoopopdracht een jaar lang gratis rechtsbijstandverzekering voor het hele gezin, uiteraard inclusief de module ‘wonen’ ter waarde van 200 euro.

Bernard Geijsel
Register makelaar taxateur o.g.
Geijsel Kroon


Meer nieuws

Algemeen vandaag 10:52

Weet jij een plek in jouw wijk die meer groen kan gebruiken?

Amstelveen - In het kader van de campagne ‘Groen moet je doen!’ vraagt gemeente Amstelveen inwoners om betegelde plekken in de openbare ruimte voor te dragen die meer groen kunnen gebruiken, bijvoorbeeld in hun eigen straat of wijk. Dat kan nog tot 1 mei 2024.

Sport vandaag 08:56

Karel Eykman school JD2 en JE1 winnaar schoolvoetbaltoernooi in Amstelveen

Amstelveen - Aan de lokale voorrondes van het KNVB schoolvoetbaltoernooi, die begonnen op woensdag 20 maart, hebben maar liefst 50 teams van 13 scholen in Amstelveen mee gedaan. Na vijf spannende weken van competitie hebben de beste acht teams van groep 5-6 en van groep 7-8 zich gekwalificeerd voor de finale op woensdag 24 april. De Karel Eykman school JD2 en JE1 kwamen als winnaar uit de bus.  

Algemeen gisteren 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.

Zakelijk gisteren 18:59

Nieuw kleinschalig kinderdagverblijf in Amstelveen: ‘t Schooltje

Amstelveen – Kinderdagverblijf ’t Schooltje heeft de deuren geopend in Amstelveen. Deze kleinschalige en kwalitatief hoge opvang is gevestigd in een vrijstaand pand met tuin en biedt een verticale groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud.

Algemeen gisteren 17:58

Maai Mei Niet: minder maaien, meer biodiversiteit

Amstelveen - Amstelveen doet mee aan de landelijke campagne ‘Maai Mei Niet’. Om de biodiversiteit te vergroten maait de gemeente de gehele maand mei bermen, bloemweiden en geselecteerde gazonstroken niet. Minder maaien zorgt voor meer bloemen en bijen. 

Verkeer & Vervoer gisteren 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt.