Geijsel Kroon

Geijsel Kroon: (On)verzekerd op reis

OUDERKERK A/D AMSTEL - Is het zinvol om voor ruim 100 euro per jaar een doorlopende reisverzekering af te sluiten? Soms niet en ik ga u uitleggen waarom. Het hangt er vanaf of vaak gaat, met wie u gaat, waar u naartoe gaat en wat u daar gaat doen en ook hoelang u vooraf boekt. Verzeker uitsluitend de risico’s die u niet zelf kunt dragen.

Als u als duidelijk herkenbare toerist naar een populair oord gaat staan de boefjes al in rij om uw persoonlijke spullen ongewenst in ontvangst te nemen. Maak foto’s van uw bagage, reispapieren en paspoort. Dek daarbij uw nummers af om te voorkomen dat ook uw identiteit wordt overgenomen. Mail die foto’s als bijlage naar uzelf zodat u wereldwijd altijd een back-up van papieren kunt raadplegen. 

Als u meer dan 1 keer per jaar reist is een doorlopende annuleringsverzekering al snel lonend. Deze dekt het annuleren of afbreken van uw reis door heel wat onvoorziene omstandigheden bij u of uw directe naasten.  

Niet aanvinken 
Vink dan natuurlijk niet ook bij het reisbureau de annuleringsverzekering aan, dan bent u dubbel verzekerd, maar er wordt natuurlijk niet dubbel uitgekeerd. Het verzekeren van contant geld vind ik tegenwoordig zinloos. Het maakt uw reisverzekering onnodig duur en de uitkering gaat meestal gepaard met een eigen risico en een beperkte verzekerde som. Niet doen. Dit geldt ook voor de rubriek ongevallen. Dat kunt u desgewenst voor een paar tientjes per jaar beter voor uw hele gezin 365 dagen per jaar afdekken in plaats van alleen dat weekje Spanje. 

Studerende kinderen 
Ook is het niet nodig om uw studerende kinderen apart te verzekeren als zij zonder u op reis of stage  gaan. Zolang ze studeren zijn ze op uw polis verzekerd, ook als ze niet meer thuis wonen. Maar denk erom. Einde studie is einde dekking! 

Werelddekking
 
Betaal niet voor Werelddekking als u altijd in Europa blijft. En de meeste Noord Afrikaanse landen worden hier ook tot Europa gerekend.  

Spoedeisende medische zorg 
Uw zorgverzekering vergoedt in het buitenland spoedeisende medische zorg, dus zelfs deze module is niet strikt noodzakelijk tenzij u naar Australië, Canada of de VS reist. Toch is deze module weer wel zinvol omdat uw buitenlandse aanspraak eigen risico zorgverzekering toch weer wel door de reisverzekering wordt vergoed. 

Pechhulp 
Een pechhulpverzekering geeft een veilig gevoel, maar dit gevoel is onterecht als uw auto 8 jaar of ouder is. Dan betaalt u wel premie, maar heeft u geen dekking. En bij een jonge auto heeft u deze dekking vaak vanuit de fabriek of importeur.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.

Zakelijk gisteren 18:59

Nieuw kleinschalig kinderdagverblijf in Amstelveen: ‘t Schooltje

Amstelveen – Kinderdagverblijf ’t Schooltje heeft de deuren geopend in Amstelveen. Deze kleinschalige en kwalitatief hoge opvang is gevestigd in een vrijstaand pand met tuin en biedt een verticale groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud.

Verkeer & Vervoer gisteren 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt. 

Sport 23 apr. 2024 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.