Geluidscontouren Schiphol dwarsbomen komst Britse School en woningen in Kronenburg

AMSTELVEEN - In de Amstelveense wijk Kronenburg bestaan plannen voor de vestiging van een Britse internationale school en duizenden extra woningen, maar de geluidscontouren van Schiphol blokkeren de ontwikkelingen voorlopig.

Dat meldt Nul20.nl, een platform voor woonbeleid in de regio Amsterdam in twee artikelen (Geluidscontouren Schiphol fnuiken transformatie Kronenburg en Een wereld van praktische bezwaren). In de artikelen komt onder meer de Amstelveense 'kantorenloods' Tom Bleker aan het woord.

Dwars
Veel ontwikkelingen in de Amstelveense kantorenwijk worden dwarsgezeten door het luchthavenindelingsbesluit, waardoor  de transformatie van leegstaande kantoren (cq herbestemming van kantoren) moeizaam verloopt.

Hotel(s)
De transformatie van twee kantoorgebouwen naar hotel staan, zoals eerder bekend werd, wel op stapel, maar voor de vestiging van de Britse School en de komst van woningen blijft het luchthavenindelingsbesluit de grootste vijand. Kronenburg valt binnen de geluidscontouren van de aanvliegroute voor Schiphol waardoor extra woningen of scholen, in tegenstelling tot hotels, niet zijn toegestaan.

Lobby
Nul20 meldt dat er een lobby gaande is in Den Haag om de Britse internationale school  in Kronenburg te vestigen en ook om drie- tot vijfduizend (!) extra studentenwoningen toe te voegen aan het bestaande Uilenstede, direct grenzend aan Kronenburg.

Op de foto
Een vliegtuig boven een woontoren precies op de grens van de wijken Uilenstede en Kronenburg.


Meer nieuws

Wonen vandaag 13:36

Inwoners en ondernemers kunnen meedenken over inrichting Nieuw Legmeer

Amstelveen - Het college van B en W van Amstelveen heeft 28 mei besloten het voorlopig ontwerp Stedenbouwkundig Plan vrij te geven voor participatie. Omwonenden van en eigenaren en ondernemers op Legmeer kunnen de komende tijd meedenken over de inrichting en functies voor de nieuwe woon-werkwijk Nieuw Legmeer.

Algemeen vandaag 13:19

Speel Hunted Amstelveen en probeer uit handen van politie te blijven

Amstelveen - Zaterdag 8 juni is Randwijck het decor voor Hunted, een spel gebaseerd op het populaire tv-programma. Jongeren uit Amstelveen tussen de 14 en 18 jaar oud kunnen op een speelse manier uit de handen van de politie en handhaving proberen te blijven. 

Algemeen vandaag 11:39

Documentaire Gerlach 13 juni op televisie

Amstelveen - De documentaire Gerlach, over de laatste akkerbouwer in Amstelveen, is een grote hit. Na een succesvolle bioscooprelease met maar liefst landelijk 25.000 bezoekers, wordt de prijswinnende docu op 13 juni uitgezonden op tv op NPO2 door KRO-NCRV. Aanvankelijk zou Gerlach op 30 mei op televisie te zien zijn, maar deze datum is nu verschoven.

Onderwijs & Educatie vandaag 09:45

Nieuw kinderdagverblijf ’t Schooltje in Amstelveen

Amstelveen - Dit jaar heeft kinderdagverblijf 't Schooltje haar deuren geopend in Randwijck in Amstelveen. Zij bieden een kleinschalig, kwalitatief hoge kinderopvang aan voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud. Op de verticale groep kunnen de kinderen samen spelen, van elkaar leren en krijgen zij de ruimte om persoonlijke successen te ervaren.