Bodemonderzoek aardwarmte [Beeld via Gemeente Amstelveen]

Geluidsgolven Amstelveense ondergrond ingestuurd [Video]

Amstelveen – In delen van Amstelveen Noord wordt vanaf medio juni verkennend seismisch onderzoek gedaan naar de mogelijkheden tot het opwekken van aardwarmte in de gemeente.

Daartoe worden via geofoons geluidsgolven de ondergrond in gestuurd [zie video onder dit artikel] om zo de dikte en ligging van de onderliggende aardlagen in kaart te brengen.

Verkenning

Het onderzoek is een verkenning, het winnen van aardwarmte zelf maakt er geen onderdeel van uit. De werkzaamheden maken deel uit van een grootschalig onderzoek om de ondergrond in beeld te brengen, om zo nauwkeuriger in te kunnen schatten waar de inzet van aardwarmte als duurzame energiebron wellicht haalbaar is.

Omwonenden

Bewoners en eventuele bedrijven in de directe omgeving van de werkzaamheden in Amstelveen ontvangen hierover een brief. Wethouder Floor Gordon (Duurzaamheid, D66): 'We zijn met elkaar op zoek naar mogelijkheden om Amstelveen in de toekomst duurzaam te verwarmen. Dit onderzoek leert ons meer over de ondergrond van de gemeente en de kansen van het gebruik van aardwarmte. Mogelijk kunnen we in de toekomst een deel van onze warmtevraag inrichten met aardwarmte.' 

Meer informatie over het onderzoek naar aardwarmte is te zien in onderstaande video:

EBN - Seismisch onderzoek aardwarmte from EBN B.V. on Vimeo.


Meer nieuws

Zakelijk vandaag 10:46

Perfect Health: weet wat je nodig hebt [Lezersactie]

Amstelveen - Gezond oud worden willen we allemaal. Maar hoe gezond ben je eigenlijk? En wat heb je exact nodig om hieraan bij te dragen? Mischa Kremer richtte Perfect Health op voor mensen die bewust willen werken aan hun gezondheid. ‘Dankzij de Premium Health Check krijg je op wetenschappelijk niveau inzicht hoe je met leefstijl, voeding en voedingssupplementen aan de slag kunt gaan met je gezondheid. Wij maken moeilijke materie begrijpelijk en geven advies op maat. Zo houd je grip op je gezondheid.’

Horeca gisteren 19:00

Stadshart Horeca Hits: Noodle soep van Saigon Càphê

Amstelveen - Nu de horeca weer open is belicht AmstelveenZ.nl in samenwerking met Shopping Centre Stadshart Amstelveen de komende periode in de rubriek Stadshart Horeca Hits diverse bestsellers en gewilde gerechten uit de horecazaken in en rond het Stadshart. In aflevering 1: de befaamde noodle soep van Saigon Càphê.