Herbert Raat en Jet Smit voor boekhandel Venstra

'Gelukkig weer wat positieve energie in Amstelveen nu winkels weer open zijn'

Amstelveen - Dat vandaag de winkels weer open mochten, zorgde voor positieve energie in Amstelveen. Dat concludeert wethouder Herbert Raat (VVD, Handhaving), nadat hij zaterdag een rondje door Amstelveen maakte om te kijken hoe het verliep.

'Mensen zijn echt blij dat ze weer kunnen winkelen en ondernemers waren hier ontzettend aan toe,' stelt Raat, die eerder deze week aan de bel trok over de (sociale) effecten van de lockdown op de lokale samenleving. Hij sprak daarbij de vurige wens uit dat het kabinet de harde lockdown vrijdag zou versoepelen. Dat gebeurde, maar de culturele sector en de horeca blijven op last van het kabinet in ieder geval de komende 9 dagen nog dicht.

Hart onder de riem voor stadscafé De Pannenkoek

De VVD-lijsttrekker betreurt het vooral dat die keuze onvoldoende wordt uitgelegd. Dat over de grens alles (horeca, cultuur) open kan zijn en hier niet blijft ook hem bevreemden. Samen met zijn partijgenoot Jet Smit bracht Raat aan het einde van de middag een bezoek aan stadscafé De Pannenkoek, dat vandaag de deuren had geopend uit protest. Raat kon begrip opbrengen voor die eendagsactie: 'We hebben hem een hart onder de riem gestoken en een coffee-to-go gehaald', zegt Raat, die de vooraf aangekondigde actie van het stadscafé vandaag als demonstratie zag, zoals wel meer horecazeken in Nederland dat vandaag deden.

Depressief

Raat en Smit spraken met meer ondernemers: bij boekhandel Venstra aan het Stadsplein waren de medewerkers volgens hen enorm opgetogen. 'Als je als ondernemer dicht moet raakt je dat niet alleen financieel. De wereld wordt ook opeens heel klein. Veel ondernemers  kampen door die combinatie met depressieve klachten,' zegt Raat.

'Het klinkt gek, maar dat je nu simpelweg weer de Blokker in kan lopen, is natuurlijk geweldig,' wijst Raat op zijn bezoek aan winkelcentrum Westwijk, waar hij veel blije en vooral opgeluchte mensen en ondernemers sprak. Raat bemerkte overigens dat hij toch ook even moest wennen dat winkelen vandaag weer was toegestaan, na de lockdowndagen. Een beeld dat ook in het Stadshart naar voren kwam; daar werd het pas in de loop van de middag drukker na een rustige start; alsof mensen even moesten wennen.


Meer nieuws

Sport vandaag 14:00

Uplift breidt uit met small group training: personal training met zijn vieren

Amstelveen - Al vier jaar timmeren de ‘Ralfen’ druk aan de weg met UPLIFT. Met hun high-end personal trainingsstudio aan de Amsterdamseweg helpen Ralph en Ralf hun clientèle om hen zo fit en weerbaar mogelijk te maken. Naast personal- en duo-training, breiden ze uit met small group training.

Columns vandaag 09:24

Column Geertje Visser: Overvallen

Amstelveen - Ondanks wat overvallen, autokraken, woninginbraken, jongeren die met messen zwaaiden, jongeren die met nepwapens zwaaiden (zwaaiden jongeren gewoon maar eens voor de gezelligheid, hè?) en vechtpartijen, kunnen we rustig slapen hier in Amstelveen. Amstelveners waarderen hun veiligheid namelijk meer dan mensen in andere gemeenten met meer dan 70.000 inwoners. Dat blijkt uit de Veiligheidsmonitor 2023 die het Centraal Bureau voor de Statistiek publiceerde. Geweldig nieuws natuurlijk, want niets zegt zoveel over veiligheid als de waardering ervan, nietwaar?

Sport gisteren 14:00

Rugbyer Enzo Fontein: 'mijn toekomst ligt in Engeland'

Amstelveen - Enzo Fontein (17) is een rugbyer bij de Amstelveense Rugbyclub ARC. Met zijn team haalde hij drie keer de NK-finale en in 2022 mochten ze de titel Nederlands Kampioen op hun naam schrijven. Begin 2024 was Enzo genomineerd voor Amstelveens talent van het jaar tijdens het Amstelveen Sportgala. Hij werd runner-up en zijn rugbyclub werd als winnaar uitgeroepen tot Vereniging van het jaar. Met zijn zeventien jaar is hij nog jong, maar dat staat zijn grootse dromen niet in de weg. Als het aan hem ligt, vertrekt hij dit schooljaar nog naar Engeland om zijn dromen te verwezenlijken.

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur gisteren 10:27

Fotowedstrijd Natuurlijk Amstelveen

Amstelveen - Visit Amstelveen en Canon organiseren deze lente een fotowedstrijd waarbij op zoek wordt gegaan naar de mooiste natuurfoto. Het voorjaar is dé tijd om er op uit te gaan in Amstelveen. Neem je smartphone en/of camera mee om de natuur vast te leggen, want je kunt er een mooie prijs mee winnen én de mooiste foto’s krijgen een plekje in een tentoonstelling in het Cobra Museum!

Algemeen 11 apr. 2024 16:03

MEAN WELL sponsort sportveldje voor Oekraïense vluchtelingen bij opvanglocatie

Amstelveen - Deze week is een multifunctionele sportveldje bij de opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen in Kronenburg (Sonjashnik) geopend. MEAN WELL, een Taiwanees bedrijf dat sinds 2006 is gevestigd in Amstelveen, is de sponsor van het sportveldje en leverde ook bijbehorende voorzieningen, zoals goals, ballen en netten.